Şimdi Ara

İspanya'dan Katalanlar'a: Referanduma Katılmayın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İspanya'da, Katalanlara 'referanduma katılmayın' çağrısı

İspanya'da, aralarında yazar, sanatçı ve oyuncuların yer aldığı yaklaşık bin entellektüel, bir bildiri yayımlayarak Katalanlara 1 Ekim'de yapılacak referanduma katılmamaları ve oy kullanmamaları çağrısında bulundu.

İspanya'nın yüksek tirajlı ve sol görüşlü gazetesi El Pais'te yayımlanan bildiride, yasa dışı olmasına rağmen 1 Ekim'de Katalonya'da yapılmak istenen referandum, "demokrasi karşıtı ve Katalan halkının özgür düşüncesine karşı hileli bir karar" olarak yorumlandı.

(AA)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• katalanlar ispanyanın kürtleridir sizi çok iyi anlıyorum ispanyol kardeşlerim bunların anladığı dil mermidir savaştır müdahele edin hepsini bütün ülkeye farklı yerlere dağıtın asimile edin zaten bunlar çocuk yapıyor nüfusları milyon mu ne hemen asimile olurlar .
  • Messi artık taninmayan bi ligde mi oynicak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Muhalefet

katalanlar ispanyanın kürtleridir sizi çok iyi anlıyorum ispanyol kardeşlerim bunların anladığı dil mermidir savaştır müdahele edin hepsini bütün ülkeye farklı yerlere dağıtın asimile edin zaten bunlar çocuk yapıyor nüfusları milyon mu ne hemen asimile olurlar .

ama kürtlerin aksine katalanlar ispanyollardan daha fazla vergi veriyor ve daha zenginler. bunu bir belgeselde duymuştum. yani bizim doğudaki gibi insanlar değiller.
  • Onlar eninde sonunda ayrılır. Çünkü paraları var.

Sıkın diyen de saçmalar ancak. Siyasi olarak güçlüler çünkü ekonomik olarak güçlüler.

• quote:

katalanlar ispanyanın kürtleridir sizi çok iyi anlıyorum ispanyol kardeşlerim bunların anladığı dil mermidir savaştır müdahele edin hepsini bütün ülkeye farklı yerlere dağıtın asimile edin zaten bunlar çocuk yapıyor nüfusları milyon mu ne hemen asimile olurlar .

Eh be kardeş tek bilgin olmayan bi konuda ahkam kesmesene
  • Bölücü hainler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meurglys

quote:

Eh be kardeş tek bilgin olmayan bi konuda ahkam kesmesene

bildiğim bir konu bölücü hainler asker de öldürüyordu bunlar özerklik aldılar yetmedi devlet istiyor hainler şimdi de.
  • quote:

Sana daha önce demiştim, isminin hakkını ver diye. Fakat halen daha saçmalamakta ısrar ediyorsun. Muhalefet denen şeyin zekice olanı makbuldür diyoruz, mugayir davranmaktan çekinmiyorsun.

Be cahil herif, bari üzerinden ırkçılık yapmaya çalıştığın konu hakkında zerre bilgin olsaydı da öyle konuşsaydın. Katalanlar, Katalonya İspanya'nın en zengin bölgesidir. Turizm ve sanayide ülkeyi sırtlar. Keza Fransa'da Bask bölgesi, Belçika, Britanya'da İskoçya gibi birçok örnekte aynı şey vardır; ülkenin zengin bölümü ayrılmak ister. Bunun istisnası olarak bizde ülkenin fakir bölgesi ayrılmayı konuşuyor.

Daha başka hangi konularda saçmalayacaksın merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Sana daha önce demiştim, isminin hakkını ver diye. Fakat halen daha saçmalamakta ısrar ediyorsun. Muhalefet denen şeyin zekice olanı makbuldür diyoruz, mugayir davranmaktan çekinmiyorsun.

Be cahil herif, bari üzerinden ırkçılık yapmaya çalıştığın konu hakkında zerre bilgin olsaydı da öyle konuşsaydın. Katalanlar, Katalonya İspanya'nın en zengin bölgesidir. Turizm ve sanayide ülkeyi sırtlar. Keza Fransa'da Bask bölgesi, Belçika, Britanya'da İskoçya gibi birçok örnekte aynı şey vardır; ülkenin zengin bölümü ayrılmak ister. Bunun istisnası olarak bizde ülkenin fakir bölgesi ayrılmayı konuşuyor.

o zenginliğe sahip olmalarının nedeni ispanyol devletinin onlara acıyıp oraya yatırım yapmasıdır orayı bir turizm cenneti haline getirmesidir ama katalanlar nankörmüş yapılması gereken ispanyanın dört bir yanına azar azar dağıtmak asimile etmek 1 çocuk yapıyorlar zaten asimile olmaları kolay olacakdır senin gibi ırksız birisinin anlaması imkansız seni ırkın olmadığı için devletin de olmaz .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

o zenginliğe sahip olmalarının nedeni ispanyol devletinin onlara acıyıp oraya yatırım yapmasıdır orayı bir turizm cenneti haline getirmesidir ama katalanlar nankörmüş yapılması gereken ispanyanın dört bir yanına azar azar dağıtmak asimile etmek 1 çocuk yapıyorlar zaten asimile olmaları kolay olacakdır senin gibi ırksız birisinin anlaması imkansız seni ırkın olmadığı için devletin de olmaz .

Virüs gibisin; zerre bilgin olmayan konulara bulaşmaya devam ediyorsun. O bölgenin zengin olmasıyla devletin yatırım yapmasının zerre alakası yoktur. O bölge geçmişten beri zengindir ve bu nedenle de İspanya ile Fransa arasında sürekli bölünüp parçalanıp paylaşılmıltır.

Terbiyesizliğe de başlamışsın, kendine yakışanı yapmaya devam ediyorsun. Allah'a çok şükür ki benim milletim de ırkım da en azından 800 sene öncesine kadar direkt olarak belli. Bunu dediğine göre senin de aile soyunu biliyor olman gerekiyor... Ayrıca diyelim ki belli olmasın yahut başka bir ırka mensup olayım, ne olacak ? Ne Türk olmak beni olduğumdan üstün yapıyor ne de başka bir ırka mensup olmaydım beni daha aşağı yapacaktı. Kaldı ki ailemin bir kolu direkt olarak Orta Asya'dan gelmiştir, yani senin gibi hastalıklı zihniyetlere sahip tiplerin imreneceği bir köküm var.

Biliyorum çok zor olacak, fakat arada bir bir şeyler okuyup öğrenmeye ve kafanın içindeki örümcek ağlarını temizlemeye çalışman gerekiyor. Çünkü başka bir ırkın mensubu olmak gocunulacak bir şey olmadığı gibi olsaydım da gocunmazdım. Bunun aksini düşünmek ise en hafif tabirle terbiyesizlik, edepsizliktir. O yüzden o cahil, ırkçı kafanı da alıp en azından İspanya iç savaşıyla ilgili 2-3 şey oku da konuştuğunda ağzından akla mantığa aykırı şeyler çıkması biraz da olsun kesilsin artık.

• katılın
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    Peki bir ülkenin bir bölgesindeki bir etnik grup, sırf ülkesine en fazla vergiyi ödüyor diye alt kimlik siyaseti üzerinden, bir ülkenin sınır bütünlüğü, bekası, toplum birliği, bağımsızlığı, dil bütünlüğü gibi ülke ve vatan kavramlarının dışına çıkıp özerklik isteme hakkını mı veriyor?

O zaman Berlin'de ayrılsın, Brüksel'de ayrılsın, Hatta Türkiye'de İzmir'de ayrılsın o zaman.

Bu yapılan düpedüz etnik siyasettir, Bu referandumun şu an da gündemde olan Kürtlerin referandumundan farkı yoktur.

Sizler işinize geldiği gibi davranıyor, Kürtler fakir, cahil, ayrılmasın, Katalanlar zengin, eğitimli ayrılabilir gibi fikirlerle nasıl bir algı oluşturmaya çalışıyorsunuz bilmiyorum ama,

İster zengin, eğitimli olsun,

ister fakir, cahil

Arazisi ister bir tarım cenneti olsun ister turizm.

İstersen silahlı eylemlerle, istersen demokratik çerçevede sadece meydanlarda eylemlerle

Bir ülkeden bölünmeyi talep eden grup o ülkenin bağımsızlığına, bekasına kast eden teröristtir.

Buradakiler silahlı, Barcelona'dakiler ise medya, mağdur edebiyatı, Katalanca konuşarak bunları silah gibi kullanarak İspanya'nın birlik bütünlüğünü terörize ediyor.

Unutmayın Katalanya'da 2. futbol takımının adı Espanyol ve neden bu isimde konulduğunu bir araştırın.

• Kraven kullanıcısına yanıt
    Fakir bölgesi derken iyi bir tarihçisiniz ancak her şey kitaplardan öğrenilmiyor.Bizim ülkemizde sayamayacağınız kadar küçük escobarlar dolu akaryakıt,sigara,silah,uyuşturucu.Ve bu kaçakcı kitlenin yüzde 70 i kürt Kürtlerde para inanın daha çok.Pek çok iş kolu kürtlerin elinde birbirlerine sahip de çıkarlar.Onlar ayrıldığında merak etmeyin yeni devletleri ile beraber zengin görüntüyü halkada verecekler.Varsın şimdi halk fakir kalsın parayı basan basıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0110engin

Messi artık taninmayan bi ligde mi oynicak

Hayir olurda katalunya bagimsizligin ilan ederse barca fransa liginde oynayacak buyuk ihtimal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

• Her ortadoğumu karışacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: maşık

Fakir bölgesi derken iyi bir tarihçisiniz ancak her şey kitaplardan öğrenilmiyor.Bizim ülkemizde sayamayacağınız kadar küçük escobarlar dolu akaryakıt,sigara,silah,uyuşturucu.Ve bu kaçakcı kitlenin yüzde 70 i kürt Kürtlerde para inanın daha çok.Pek çok iş kolu kürtlerin elinde birbirlerine sahip de çıkarlar.Onlar ayrıldığında merak etmeyin yeni devletleri ile beraber zengin görüntüyü halkada verecekler.Varsın şimdi halk fakir kalsın parayı basan basıyor

Küçük insanları gözünüzde büyütmeyin. Bu ülkede üst tabaka Türklerdir.

• anakata kullanıcısına yanıt
    Nedense Türküm demek faşistlik

Vergi vermeyenler Kürtler araplar

Şi öyle deme onların dedeleride çanakkale de savaştı.

Yıllarca doğudaki öğrencilere gerek fetö gerek başka yapılar tarafından sınav soruları nasıl verildi iyi biliyoruz.

Sonra üst tabaka Türkler tabi canım kesin öyledir
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Peki bir ülkenin bir bölgesindeki bir etnik grup, sırf ülkesine en fazla vergiyi ödüyor diye alt kimlik siyaseti üzerinden, bir ülkenin sınır bütünlüğü, bekası, toplum birliği, bağımsızlığı, dil bütünlüğü gibi ülke ve vatan kavramlarının dışına çıkıp özerklik isteme hakkını mı veriyor?

O zaman Berlin'de ayrılsın, Brüksel'de ayrılsın, Hatta Türkiye'de İzmir'de ayrılsın o zaman.

Bu yapılan düpedüz etnik siyasettir, Bu referandumun şu an da gündemde olan Kürtlerin referandumundan farkı yoktur.

Sizler işinize geldiği gibi davranıyor, Kürtler fakir, cahil, ayrılmasın, Katalanlar zengin, eğitimli ayrılabilir gibi fikirlerle nasıl bir algı oluşturmaya çalışıyorsunuz bilmiyorum ama,

İster zengin, eğitimli olsun,

ister fakir, cahil

Arazisi ister bir tarım cenneti olsun ister turizm.

İstersen silahlı eylemlerle, istersen demokratik çerçevede sadece meydanlarda eylemlerle

Bir ülkeden bölünmeyi talep eden grup o ülkenin bağımsızlığına, bekasına kast eden teröristtir.

Buradakiler silahlı, Barcelona'dakiler ise medya, mağdur edebiyatı, Katalanca konuşarak bunları silah gibi kullanarak İspanya'nın birlik bütünlüğünü terörize ediyor.

Unutmayın Katalanya'da 2. futbol takımının adı Espanyol ve neden bu isimde konulduğunu bir araştırın.

Güzel kardeşim adamlar zaten yüzlerce yıldır özerk statüsünde yaşadı. Yaşamadığı zaman da bölündü, parçalandı, paylaştırıldı. Fransa ile İspanya, daha doğrusu Aragon arasında kaç defa tekrar etti bu olay. Kaldı ki her milletin kendi devletini isteme hakkı vardır. Bu Kürtler için de geçerlidir. Fakat bu istek, mevcut devletin toprağı içindeyse o devletin hakim unsuru için ihanet anlamına gelir. Ayrıca devletin bekası vs. gibi devlet merkezci ve buraya ait kavramlar ile Avrupa'yı bir tutan, ikisinin farkını bilmeyen adama ne denir bilemiyorum. Üstelik bizim ülkemizde bir toplum hareketi vs. de söz konusu değil, terör durumu mevcuttur. Öcalan'ın dahi konuşmalarına bakarsan ayrılma taraftarı olmadığı izlenimini alırsın. Elmayla armudu karıştırma...

Bu arada Espanyol'un isminin nereden geldiği beni ilgilendirmiyor; yalnız sen de keşke bir Avrupa tarihine, Aragon, Kastilya, Fransa tarihine, İspanya iç savaşına falan bir bakıp araştırsaydın keşke.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.