Şimdi Ara

[ İso'yu usb yazma sorunu ] Win8.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 8.1'in iso dosyasını usb'ye nasıl yazarım bi sürü yol program vs. denedim ama işe yaramadı ?
    Not: İmage dosyası 4.7 gb üstünde oldugundan dvd'yede yazamıyorum
    Edit : Birde deamon tools ile isoyu sanal olarak çalıştırdım Win7'den win8'e yükseltmek için ama böyle bi hata verdi "You can't install Windows 8.1 because your processor doesn't support NX."
    win8.1'i yükleyemezsiniz çünkü işlemciniz nx desteklemiyor gibi bişey demiş ama NX nedir ?

Kısaca istediğim şey win8.1'i usb ye yazıp format atmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steganography -- 2 Mart 2015; 16:06:02 >

• Wintoflash isimli programı denedin mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOGACCANKIR

Wintoflash isimli programı denedin mi ?

Can't find file E:\sources\install.wim or file E:\sources\install.swm gibi bi hata verdi
  • Bilgisayarınızda Windows 8.1 çalıştırmak istiyorsanız aşağıdakiler gereklidir:

İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı işlemci ve PAE, NX ve SSE2 desteği
    RAM: 1 gigabayt (GB) (32 bit) veya 2 GB (64 bit)
    Sabit disk alanı: 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit)
    Grafik kartı: WDDM sürücüsüne sahip Microsoft DirectX 9 grafik cihazı

PAE, NX ve SSE2 nedir?
    Windows 8.1 için geçerlidir

Fiziksel Adres Uzantısı (PAE), NX işlemci biti (NX) ve Akışlı SIMD Uzantıları 2 (SSE2), işlemcinin özellikleridir ve Windows 8.1 işletim sisteminin çalışması için gereklidirler.

PAE, 32 bit işlemcilerin Windows'un uyumlu sürümlerinde 4 GB'den daha fazla fiziksel bellek kullanabilmesine imkan sağlar ve NX için önkoşuldur.

NX, işlemcinizin bilgisayarı kötü amaçlı yazılım saldırılarından korumasına yardımcı olur.

SSE2, işlemcilerde üçüncü taraf uygulama ve sürücüler tarafından gittikçe daha çok kullanılan bir standart yönerge kümesidir.

Bilgisayarınız PAE, NX ve SSE2'yi desteklemiyorsa Windows 8.1 işletim sistemini yükleyemezsiniz. Windows 8.1 işletim sistemini Mağaza'dan indirdiğinizde veya Yükseltme Yardımcısı'nı çalıştırdığınızda, işlemciniz PAE ve SSE2'yi desteklemiyorsa, NX'i desteklemiyorsa ya da NX BIOS'ta kapatılmışsa size bildiririz. NX kapalıysa yükleyici yükleme sırasında açmaya çalışır. Açamayacak olursa bilgisayarınızı mevcut işletim sisteminize döndürür.

BIOS'tan NX'i açma

Bilgisayarınızın BIOS'una giderek, işlemcinizin NX'i destekleyip desteklemediğini denetleyebilir ve kapalıysa açabilirsiniz. Bilgisayar üreticinize bağlı olarak BIOS'a nasıl gideceğiniz farklılık gösterebilir. Çoğu bilgisayarda, bilgisayarınızı açtıktan hemen sonra, Windows başlatılmadan önce bir tuşa (örneğin, F2, F12, Delete veya Esc) veya tuş bileşimine basmanız gerekir. Daha fazla ayrıntı için bilgisayarınızla birlikte sunulan bilgilere veya bilgisayar üreticinizin web sitesine bakın.

BIOS'a girdiğinizde, NX desteğini açmak için Güvenlik sekmesindeki NX veya XD ayarlarını arayın. NX desteğiyle ilgili BIOS ayarı bilgisayarınızda yoksa, BIOS güncelleme konusunda bilgi almak için bilgisayar üreticisiyle iletişim kurmanız gerekebilir.

Edit:Ayrıca şu başlıklarınız da ACİL-LÜTFEN-YARDIM-İÇERİ vs gibi manasız ve forum kuralalrına aykırı şeyler yazmayı bırakın!!!!!!! şahsen bu tür başlıklara cevap vermiyorum ama bu son yardımımdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C0MPUTER -- 2 Mart 2015; 15:58:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C0MPUTER

Bilgisayarınızda Windows 8.1 çalıştırmak istiyorsanız aşağıdakiler gereklidir:

İşlemci: intel pentium 4 cpu 2.80 ghz Bu işlemcinin nx desteği var mı?
    Bios'a giremiyorum şifre var. Pil çevirme gibi bi işlem vardı ama daha önce yapmadıgımdan denemek istemiyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steganography -- 2 Mart 2015; 16:05:30 >
  • kontrol ettim.. işlemcinin NX desteği yok... BIOS pilini çıkartırtıp yaniden takarsan BIOS şifresini sormaz...illa emin olmak istiyorsan gir BIOS a bak NX ile ilgili bir kısım var mı yokmu diye.. ..son olarak başlığındaki ACİL YARDIM ifadesini sil san azahmet...
  • quote:

kontrol ettim.. işlemcinin NX desteği yok... BIOS pilini çıkartırtıp yaniden takarsan BIOS şifresini sormaz...illa emin olmak istiyorsan gir BIOS a bak NX ile ilgili bir kısım var mı yokmu diye.. ..son olarak başlığındaki ACİL YARDIM ifadesini sil san azahmet...

ilk mesajınızı okur okumaz silmiştim hocam kusura bakmayın lütfen, çerezlerden dolayı öyle gözükmüştür o. Anladım hocam gerçekten çok teşekkürler bunu öğrenmeseydim daha çok uğraşırdım bununla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

kontrol ettim.. işlemcinin NX desteği yok... BIOS pilini çıkartırtıp yaniden takarsan BIOS şifresini sormaz...illa emin olmak istiyorsan gir BIOS a bak NX ile ilgili bir kısım var mı yokmu diye.. ..son olarak başlığındaki ACİL YARDIM ifadesini sil san azahmet...

Hocam gene hoşlanmayacaksınız ama forumda arattım şöyle bişey buldum ;http://forum.donanimhaber.com/m_101365344/tm.htm
    Oradanda şu linke yönlendiriyor ;http://www.sordum.net/forum/viewtopic.php?f=113&t=199623

Siz ne dersiniz hocam denemeli miyim bunu?

Edit: Gerçi orada yorumlarda da denilmiş "install.wim dosyasını GImagex v2 ve imagex açmadı. " diye.Bende güncel sürümü yükleyince aynı hata vermişti. Güncel olmasada olur benim için farketmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steganography -- 2 Mart 2015; 16:39:36 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_102311324/tm.htm
    flaşıda poweriso ile yapabilirsiniz
  • windows 8 veya 8.1 benim pek sevdiğim sistemler değiller....windows 7 ile yola devam etmeni öneririm ... anlatıldığı şekilde kurulum yaparsan ileride sistem çökmesi, mavi ekran vb. sorunlar yüzünden verilerini kaybedebilirsin....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.