Şimdi Ara

Iso dosyazı nasıl yazılır yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben Hiren' boot klasörünü Iso olarak cdye yazdıramadım Nero 6.6.1.6 kullanıyorum ilk önce kalıbı diske yazdır dedim çıkan pencerede Image files seçtim masaüstüne attığım boot cd klasörünü seçtim ama Aç tıklıyorum klasörü açıyor wintools tıklıyom uygulamalar gözükmüyor bastan yaptım bu sefer all files seçtim uygulamalar göründü ama birini secebiliyorum en bastan veri cdsi yarat dedim normal bi kopyalama yaptı klasörü cdye kopyaladı oda olmadı nerde hata yapıyorum yardım eder misiniz?

• hocam ekstra bir özellik istenmiyorsa yani bildiğimiz bir iso oluşturmaksa eğer amaç;
    veri cd/dvd yarat diyorsun.dosyaları tutup içine atıyorsun.sonra ileriye tıkladığında sana hangi aygıtla yazacağını soracak.orada açılır menüden IMAGE RECORDER ı seçeceksin.sonra ileri dediğinde bi pencere açacak.nereye kaydetmek isstediğini seç, ve alttan iso mu yoksa nrg mi hangisini istiyorsan ki sen iso istiyorsun iso seçeneğiin işaretle, dosyaya bir isim ver tamam a tıkla
    bu kadar
  • Mrb Kardesim herzamanki gibi anında yardıma kostun sağolasın dediklerini anladım fakat dosyayı atınca next tıklayınca direk burn çıkıyor baska hiçbirsey gelmiyor tek tek attım yine olmadı o yüzden resim gönderiyorum

1-http://img352.imageshack.us/img352/2002/ner1ke9.jpg

2-http://img104.imageshack.us/img104/1903/ner2gz0.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insideman -- 1 Şubat 2008; 17:49:38 >

• Tamam işte 2.resimde current recorder kısmına tıklıcan
    orada IMAGE RECORDER ı seçeceksin
  • Tmm kardesim kusura bakma bosuna dememişler "Bakmakla görmek faklıdır" diye şimdi masaüstüne Iso olarak kaydettim Rar olarak olustu sonra cdye yazdım bu sefer Windows cddden baslamadı aynı formattaki gibi yaptım First Device Cd rom gösterdim kaydettim çıktım olmadı gene bi yerde yanlış yaptım. Aslında sunu belirtsem iyi olacak ben Hiren's boot programını kullnamaya çalısıyorum oda cdden çalışan bi programmış ona uğrasıyorum
  • HirenBoot Cdsini indirdiğinizde isoyu açmışsanız, cd ye bootable olarak kaydetmek biraz zor. Eğer indirdiğiniz dosyayı yani iso dosyasını açmadıysanız (ki eğer sisteminizde herhangi bir iso programı kurulu değilse, winrar bunu rar dosyası olarak aygılıyor, bunu rar sanıp açtıysanız geçmiş ola) kalıbı diske yazdır olarak cd ye kaydederseniz sorun olmaz.
    Kolay gelsin.
  • Ben de bunu düşünerekden;
    hocam ekstra bir özellik istenmiyorsa yani bildiğimiz bir iso oluşturmaksa eğer amaç; diye yazmıştım ilk postumda.
    banane,banane, mesuliyet kabul etmem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam valla sorry
    okudum ama hiç aklıma gelmedi böyle birsey bak çok makbule gececen buna anlatırsan beni formattan kurtaracan aynı yöntemle Ghostta kullanacam yaparsın bi kıyak kardesine
  • hiren's boot hiç kullanmadım.ama biraz araştırma yaparak sana anlatabilriim
    ama sen yap araştırmanı.mesela donanım haber forumunu arattır, google da bak birsürü kaynak bulabilirsin.
  • Kadesim sağolasın ben biraz araştırma yaptım windowsu onarmak tamir etmek için kullanılıyor içerisinde birçok program bulunduruyor Hiren's boot indirdim İsoya çevirdim senin yardımınla birtek cdye kopyalayıp Pcyi cddden açma kaldı hem bunu yapabiklirsem büyük ihtimalle Ghostu da kullanırım oda iso olarak cdye yazılıp kullanılabiliyormus
  • quote:

Orjinalden alıntı: insideman

Kadesim sağolasın ben biraz araştırma yaptım windowsu onarmak tamir etmek için kullanılıyor içerisinde birçok program bulunduruyor Hiren's boot indirdim İsoya çevirdim senin yardımınla birtek cdye kopyalayıp Pcyi cddden açma kaldı hem bunu yapabiklirsem büyük ihtimalle Ghostu da kullanırım oda iso olarak cdye yazılıp kullanılabiliyormus

hacı sen yanlışı ilk başta yapmışsın, hiren cd içeriğini öyle iso olarak yazıp boot cd yapamazsın..İnternetten tekrar indirmen gerekli ama iso olarak, bu iso ya hiç dokunma..daha sonra nero ile iso uzantılı dosyayı gösterir kalıbı diske yazdır dersin olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 1 Şubat 2008; 22:14:16 >
  • Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim sorunu anladım dosyayı tekrar indiriyorum açmadan Iso olarak yazıyorum boş cd kalmadı yarın ilk işim deniyorum ve size haber veriyorum sağolun
  • tam sorunu anlayamadım acemiyimde biraz
  • Arkadaşlar sonunda işlem tamam hepinize teşekkürler lakin birsey daha sormak istiyorum benim dün yaptığım hata zaten iso olan dosyayı tekrar iso olarak masaüstüne yazdırmaktı bugün indirdiğim iso dosyasını direk kalıba yazdırdan yazdırdım çalıştı iyide iso olan dosyanın formatını değiştirmedim dün gene iso olarak yazdım neden çalışmadı değişen ne oluyor?
  • sorunu biraz açar mısın?anlayamadım da ben kusura bakma
  • quote:

Arkadaşlar sonunda işlem tamam hepinize teşekkürler lakin birsey daha sormak istiyorum benim dün yaptığım hata zaten iso olan dosyayı tekrar iso olarak masaüstüne yazdırmaktı bugün indirdiğim iso dosyasını direk kalıba yazdırdan yazdırdım çalıştı iyide iso olan dosyanın formatını değiştirmedim dün gene iso olarak yazdım neden çalışmadı değişen ne oluyor?

ilk verdiğin resimde zaten yaptığın hata belli..İso kalıbından (büyük ihtimal winrar dosyası gibi göründüğü için) hirenin klasörünü çıkarmışsın..İso dosyası yazmak boot cd yazmak demek değildir, iso kalıp dosyasıdır cd yi kompla içerir ama sen boot ayarlarını yapmazsan iso dosyası boot açılacak diye birşey yok..

hirenin kalıp dosyası yani iso hali boot ayarlarını içerdiği için onu cd ye yazınca sorunsuz çalışır, ama sen elinle müdahale edersen iso kalıbını bozmuş olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 2 Şubat 2008; 22:02:01 >

• Hm Clarion hocamızın cevabından sonra soruyu anladım (entereasan ama)

İnsideman hocam,
    bu tarz iso dosyaları sizin oluşturduğunuz iso dosyalarından farklı elbette.ISO dosyasını neroda yazdırınca size o cdye bir isim vermenizi bile engeller.bunlar bir bütün, o iso dosyasından oluşacak cdnin bile spesifik bir ismi olması gerekmektedir.(gerekebilmektedir.)
    Ne için kullanılacaksa onun için ek özellikler olacaktır.
    Aynı Hiren Cd de olduğu gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 2 Şubat 2008; 22:02:50 >
  • evet bütün bunlara ek olarak magiciso-isobuster gibi uygulamalar ile iso kalıplarına dosya ekleyip çıkarmamız ve bootabe halini bozmadan yeni bir iso kalıbı oluşturmamızda mümkün..Mesala Hiren Cd sini bu programlarla açıp içine birkaç klasör vs atıp tekrar aynı programla iso dosyası yazmak ve cd ye sorunsuzca çekmek mümkün..
    Cd deki yer boşa gitmesin diyorsanız kullanılabilir
  • Tamamdır Arkadaşlar çoook Teşekkürler anladım olayı ama birsey daha anladım benim daha çok ekmek yemem gerekiyor

Şimdi gaza gelmişken diyorum şu Ghost işinide öğreneyim daha önce yazılım bölümüne konu açmıştım (suan konu kapanmış) ve Lancelot_Real arkadaşımız yardımcı olmustu ghost11 ve kullanımını göndermişti baska bi konu açmadan burdan sorsam olur demi? ben dökümanı inceledim googleda da birkaç video buldum anlamadığım Ghost cdsini takarak windows baslatıyoruz ve yedeği D sürücüsüne alıyoruz yedek alma yerinde Ghost cdsini göstersek yedeği Ghost cdsini alabilirmiyiz? Sadece Bölünmemiş C kullananlar ne yapacak o zaman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insideman -- 2 Şubat 2008; 22:30:23 >
  • quote:

Tamamdır Arkadaşlar çoook Teşekkürler anladım olayı ama birsey daha anladım benim daha çok ekmek yemem gerekiyor

Şimdi gaza gelmişken diyorum şu Ghost işinide öğreneyim daha önce yazılım bölümüne konu açmıştım (suan konu kapanmış) ve Lancelot_Real arkadaşımız yardımcı olmustu ghost11 ve kullanımını göndermişti baska bi konu açmadan burdan sorsam olur demi? ben dökümanı inceledim googleda da birkaç video buldum anlamadığım Ghost cdsini takarak windows baslatıyoruz ve yedeği D sürücüsüne alıyoruz yedek alma yerinde Ghost cdsini göstersek yedeği Ghost cdsini alabilirmiyiz? Sadece Bölünmemiş C kullananlar ne yapacak o zaman?

hiç uğraşma Acronis True Image'ı araştır bir dünya bilgi var bu konuda...ghost dan daha esnek ve rahat kullanırsın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.