Şimdi Ara

İşletmemi yoksa pazarlamamı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben azeriyim. İki yıl sonra üniversite okumak için İstanbula gelicem. Ya Boğaziçi ya da Bilgi Üniversitesinden birini tercih edicem. Bu konuda da sorularım olucak sonra. Asıl mesele şu. Sizce işletmemi daha iyi yoksa pazarlamamı? Şimdiden teşekkürler

• Bogazici isletme

Yalniz haci sizin bu giris olaylari nasil oluyor? Bizim sinav sistemine gore degerlendirirsek nasil bir sinavdan gecip buradaki universitelerde okuyorsunuz? Bizim universitede de baya bir Turki cumhuriyetlerden ve Afrika kitasindan gelen yabanci var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elvin Necefli E kullanıcısına yanıt
    İşletme daha iyidir,pazarlama onun at dalı gibidir kardeşim .
  • İşletme yılda aöf ile birlikte yüzbin mezun verirken Pazarlama bölümünde bu oran çok daha düşük hatırladığım kadarıysa aöfüde yok. Piyasada en yaygın ve en tanınmış bölüm İşletmeyken Pazarlama bölümünü bilen, bilse bile tercih edecek işveren az, bölümlerin gelecekleri hakkında birşey diyemem fakat bugün hakkında konuşursak ikiside tercih etmen sıkıntı olabilir. Boğaziçi işletme dersen onun hala gideri var ama aşağısı kurtarmaz Pazarlama olsa olsa alternatif olur.
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    Azerbaycanlı öğrencilerin Türkiyede üniversite okuya bilmesi için ya SAT ya da YÖS sınavı vermesi gerekiyor. Bu üniversiteye bağlı bir şey. Mesela ben Boğaziçi istediğim için ve de Boğaziçi SAT sınavı talep ettiği için ben SAT sınavına hazırlanıyorum. Türkiye üniversiteleri writing istemediği için sadece math ve reading oluyor ve 1600 puan üzerinden 1300 toplamam Türkiyede SAT ile öğrenci kabul eden üniversiteleri kazanmamı garantiliyor. Boğaziçi de 1250 puan talep ediyor. Ve ben bu sınava Tükiyedeki Akare dershanelerinin Azerbaycandakı temsilcisi olan AzerEdu dershanesinde hazırlanıyorum. Dershanemizden ve hocalarımdan çok razıyım. Hocalarımız da türk. İnşallah aralık ayına kadar sınavı verip bitiricem. Sonra kalıyor 2 yılın geçmesini beklemek

• quote:

Orijinalden alıntı: Elvin Necefli

Azerbaycanlı öğrencilerin Türkiyede üniversite okuya bilmesi için ya SAT ya da YÖS sınavı vermesi gerekiyor. Bu üniversiteye bağlı bir şey. Mesela ben Boğaziçi istediğim için ve de Boğaziçi SAT sınavı talep ettiği için ben SAT sınavına hazırlanıyorum. Türkiye üniversiteleri writing istemediği için sadece math ve reading oluyor ve 1600 puan üzerinden 1300 toplamam Türkiyede SAT ile öğrenci kabul eden üniversiteleri kazanmamı garantiliyor. Boğaziçi de 1250 puan talep ediyor. Ve ben bu sınava Tükiyedeki Akare dershanelerinin Azerbaycandakı temsilcisi olan AzerEdu dershanesinde hazırlanıyorum. Dershanemizden ve hocalarımdan çok razıyım. Hocalarımız da türk. İnşallah aralık ayına kadar sınavı verip bitiricem. Sonra kalıyor 2 yılın geçmesini beklemek

Peki bu soruların zorluk derecesi nasıldır ? Örneğin ülkemizde yaptığımız matematik sorularına göre zorluk dereceleri nasıldır ?

SAT bir az zor ve yorum soruları oluyor. İngilizcen iyi değilse SAT'yi kaldıramassın. Gerekli ingilizce seviyesi intermediate ama yinede advanced olman daha iyi olur. Advanced olman SAT reading kısmını çabuk geçmene de yardımcı oluyor. Mesrla ben upper-intermeadiate seviyeyim ingilizcede. Bir seviye sonra yani advanced seviyeyi bitirdikden sonra SAT reading'e başlıyıcam. Aslında intermediate seviyeysen başlaya nilirsin reading'e ama zor oluyor. Bide SAT reading bölümünün teknikleri var. Onları öğretiyo hoca sana. Amma intermediate seviye olduğun zaman SAT math derslerine başlaya bilirsin. Normal bir ingilizve seviyesi yeterli SAT math için. Bir kaç terim falan oluyor sadece math'de. Onu da öyreniyosun. YÖS'e gelirsek YÖS dershanemizdeki YÖS öğrencilerinin, arkadaş çevremin ve hocalaramızın söylediğine göre bir az çalıştığın zaman kolay bir sınav. YÖS de 2 bölümden ibaret. Birincisi matematik, ikincisi mantık. Azerbeycanda en yüksek puanları da bizim dershanenin öğrencileri topluyor. Her yıl dershanemizden 300den çok öğrenci Türkiye üniversitelerini kazanıyor. İnşallah bende kazanıcağımı düşünüyorum. Sizde de YÖS sınavı var dimi yurtiçi öğrenci kabulünde? Sizde bir az farklı ama YÖS galiba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bizim ülkenin sınavı ve lise diplomasıy la da kabül eden üniversiteler var Türkiyede. Mesela İnönü Üniversitesi. Ve yahut Hacettepe Üniversitesi. Bizim burdan üniversteyi kazanmamız kolay ama sizin ordan üniversiteyi kazanmanız zor. Allah yardımcınız olsun.

• İşletme Lisans + Pazarlama Yüksek Lisans
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz.t

İşletme Lisans + Pazarlama Yüksek Lisans

En doğru yorum buradadır.

İşletme okuyup, Pazarlama alanında Yüksek Lisans yapabilirsiniz.

Ayrıca bölüm farketmeksizin kim, nerede okursa okusun fark oluşturup imkanlarını çoğaltmak kişinin elindedir.
  • Sağolun tavsiyeniz için

• Arkadaşlar istanbul üniversitesi maliye düşünüyorum sizce tercih yapmalı mıyım ne dersiniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.