Şimdi Ara

İşletme mi Yönetim Bilişim Sistemleri mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşletme mi Yönetim Bilişim Sistemleri mi ?

Herkes hukuk mu şu mu filan derken ben biraz çekinerek yazıyorum mezuna kalmak istemiyorum tercih yapmayı düşünüyorum inşallah. Ben istanbulda yaşıyorum işletme iktisat vb. bölümleri yazarsam çanakkale, kocaeli, bursa, sakarya gibi istanbula yakın illeri yazacağım. Ancak bugün hocalarımdan biri aklıma yönetim bilişim sistemlerini soktu. Buda çoğu yerde tutmuyor sanırım en iyi ihtimal düzce üniversitesi filan tutar sizce napmalıyım ?

• Hocan neye dayanarak YBS önerdi hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gastarbeiter

Hocan neye dayanarak YBS önerdi hocam ?

bilgisayara karşı ilgim ve bilgim var birazda senin hoşuna gidecek zevkle yapacağın dersler var ve önü açık filan dedi bölmün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • larenuf kullanıcısına yanıt
    Bölümün geleceği ve getirisi olarak bir bilgi verdi mi peki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim ybs yi Boğaziçi Haricinde okunmaz boşuna okuma boşa okursun benden söylemesi sonra pişman olursun.
  • Gastarbeiter kullanıcısına yanıt
    Hocam gelecekte gittikçe popülerliği iş alanının artacağından bahsetti benimde bilgi sahibi olduğum konular var banada diğer birçok kişinin istemeyerek okuduğu iibf bölümlerinden birini yazmaktansa bilgi sahibi olduğum okurken zevk alacağım bi bölümü tercih etmek mantıklı geldi.
  • yalandunya38 Y kullanıcısına yanıt
    Görüşünüze saygı duyuyorum ancak dediğiniz şey zaten çoğu bölüm için geçerli, kötü bi puanım var birazda bu açından değerlendirmek lazım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi larenuf -- 16 Temmuz 2015; 0:44:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bende YBS bölümüne geçiş yapmayı düşünüyorum ama tam olarak karar veremedim.
  • quote:

Bende YBS bölümüne geçiş yapmayı düşünüyorum ama tam olarak karar veremedim.

Biraz baktımda sanırım çeko okuyosun neden bırakmayı düşünüyosun.
    Bu sene hazırlık okudum hocam ailemin istediği üzerine yakın ilde ki üniversiteyi tercih ettik şansa ÇEKO geldi ama hazırlık okurken çok düşündüm acaba gerçekten benim için doğru olan bir üniversite ve bölüme mi geldim diye..
  • quote:

Bu sene hazırlık okudum hocam ailemin istediği üzerine yakın ilde ki üniversiteyi tercih ettik şansa ÇEKO geldi ama hazırlık okurken çok düşündüm acaba gerçekten benim için doğru olan bir üniversite ve bölüme mi geldim diye..

Aynı durumdayız hocam istanbuldayım bizimkilerde yakın illeri tercih etmemi istiyor inşallah ybs gelir yoksa işletme iktisat gibi herhangi bir iibf bölümüne kalıcam ki hiç istemiyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.
  • Vallaha arkadaşlar söyleyimde burada sizi cezbeten bilişim kısmıdır nerede bilişim kısmını duysalar oooo bu işin önü açık diyorlar tanıdığım var öğretim görevlisi bilecik şeyh edebali üniversitesinde adam kendisi dedi bu bölümün geleceği yok diye okunursa sadece boğaziçinde okunur diyordu ve üniversitelerinin yönetim bilişim sistemlerine gelen öğrencilerin yarısı ilk seneden bırakıyormuş yani bilişim kısmı fazla cezbetmesin diyordu 3 tane ders var bilişimle alakalı bölümün %85 i işletme ile alakalı geriye kalan %15 bilişim onuda zaten işletme bölümündede veriyorlar. Bunları tanıdığım söylemişti yani karar sizin hakkınızda hayırlısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalandunya38

Vallaha arkadaşlar söyleyimde burada sizi cezbeten bilişim kısmıdır nerede bilişim kısmını duysalar oooo bu işin önü açık diyorlar tanıdığım var öğretim görevlisi bilecik şeyh edebali üniversitesinde adam kendisi dedi bu bölümün geleceği yok diye okunursa sadece boğaziçinde okunur diyordu ve üniversitelerinin yönetim bilişim sistemlerine gelen öğrencilerin yarısı ilk seneden bırakıyormuş yani bilişim kısmı fazla cezbetmesin diyordu 3 tane ders var bilişimle alakalı bölümün %85 i işletme ile alakalı geriye kalan %15 bilişim onuda zaten işletme bölümündede veriyorlar. Bunları tanıdığım söylemişti yani karar sizin hakkınızda hayırlısı.

Tabiki haklı olduğun konular var. Bilişim sektöründe ybs ye sıra gelmeden daha birçok nitelikli mf bölümü var. Özellikle bu bölümde kendini geliştirmen çok önemli okuduğunla kalırsan hiç okuma 4 yılınıda heba etme. Dediğin %85 olayı ilk 2 yıl için geçerli diyebiliriz belki ama 3 ve 4. seneler olay tam tersine dönüyor gibi benim ders programlarını yorumlamam böyle bilgilerini paylaştığın ve iyi dileklerin içinde teşekkürler.

• Vallaha kardeşim boğaziçi harici verilen eğitim seviyesi oldukça berbat , devlette ataması yok , özel şirkette karın tokluğuna çalışırsın okuyan bir çok arkadaşım var ve okuduklarına okuyacaklarına bin pişmanlar işletmeden bir farkı yok diyorlardı tek + sı web tasarım dersi görüyoruz diyordu zaten o derslerin çoğu web te bulunabilen dersler hakkınızda hayırlısı olsun tekrar düşün kararını ver derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.