Şimdi Ara

İŞLETME Mİ İKTİSAT MI HUKUK MU?(Lütfen yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben tm-1 de 483 puanda 7300 sırada / TM-2 de 485 puanda 6660 sıradayım.
    İşletme veya iktisat istiyorum ama bunlarında bir kaç üni. dışında başka yerler okuyunca işimin çok daha zor olacağını biliyorum.huku pek istemiyorum ama tm de kaydadeğer benim de istediğim başka bölüm olmadığı için hukuk da olabilir diyorum.şimdilik kafamda sıralamamı boğaziçi bilkent(tam burslu) odtü işletme ve iktisat bölümleri sonra ankara istanbul gazi marmara dokuzeylül hukuk bölümleri şeklinde oluşturdum Bunların hepsi tuttuğu için değil de bu sene işler karışık belki olur diye yazacağım sizden sıralama önerisi istiyorum.acaba hukuku öne mi yazsam diye düşündüğüm de oluyor ama pek aklıma yatmıyor.işletme iktisat konusunda da kararsızım hangisi olsun hangisini başa yazayım diye.hangisini okursam daha rahat iş bulurum diye.Sizden önerim bana yardımcı olmanız herkesin fikrini nedenleriyle söyleyip bana sıralama tavsiyesinde bulunmasıdır.Önerileriniz tercihlerimi ve geleceğimi etkileyecektir.şimdiden çok teşekkürler.ALLAH razı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonjonX -- 29 Temmuz 2010; 15:34:33 >







  • hukuk kesinlikle
  • hukuk okumak istemiyorsan iktisat işletme yazabilirsin. iktisat öneririm ben zira eğer matematiğim iyi diyorsan. iktisat alanında kendini geliştirmek işletmeye oranla daha kolaydır. yazmak istediğim iktisat işletme üniversiteleri gayet iyi saygın bölümler. boğaziçi bilkent odtü yanına koç sabancı da ekleyebilirsin. yurtdışı istiyorum diyorsan bilkent ilk sıralarda olmalı. kolay gele
  • İyi bi üniversite ise (Bilkent,ODTU,Boğaziçi) O zaman işletme

    Kötü bi üniversite ise o zaman Hukuk


    İngilizceye hakim olan bir işletme mezunu hukuk mezunundan daha iyi paralar kazanır daima
  • odtü işletme ve odtü iktisattan mezun olunca araştırdım da iktisatta hem özel sektöre girme imkanın varken hem de kamu sınavlarında en yüksek puanları alıp yüksek yerleri kazananlar odtü iktisatçılarmış çünkü çok sıkı bir eğitimden geçiyorlarmış daha sağlam bir eğitim varmış.işletmede ise kamu biraz daha düşük olasılık.Bende özel sektere hemen alacaklar mı sanki diye özel olmassa kamu olsun diye iktisat diye düşünüyordum.Sonra yandalı çift anadalıda işletmeden yapabilirim diyordum.matematiğim de fena değil. Siz ne dersiniz işletme mi iktisat mı?
  • başka yardımcı olacak yok mu?
  • Kesinlikle hukuk, tartışmasız. Hem iş alanı daha geniş, hem alternatif daha fazla, hem daha prestijli, hem de ... (fill in the blanks). Say say bitmez, o yüzden hukuk.

    İktisat ve işletme Boğaziçi ve ODTÜ gibi üniversitelerde okunmalı, ancak bu üniversitelerde okunsa da iş bulma konusunda sıkıntı var.
  • söylediğin üniversitelerde iktisat işletme gelecek, sen hukuk yazacaksın kamil yıldırımla uğraşacaksın..yaz bu adamı sözlüklere, sonra paşa paşa git iktisat oku en iyi yerde kurtar hayatını..
  • valla bilkent boğaziçi odtü iktisat işletme tutuyorsa ben şahsen hukuk okumazdım.

    işletme puanları yüksektir zira yata yata bitirilecek bölüm olduğundan talep fazladır. sonra aynı kefede değerlendirileceksin iktisatçılarla. beleşe ünvan yani.

    şahsen ben işletme seçmedim gayet de mutluyum hayatımdan. mezun olunca ben buyum şuyum diyebileceğim bir meslek öğreniyorum en azından. tabi iktisat gibi bir bilim dalına ne kadar meslek denirse. lakin işletmede o şansın hiç olmayacak.

    iktisat=matematiktir. sayısalım iyi diyorsan iktisat yaz sözelim iyi diyorsan hukuk yaz. ama dediğim gibi iktisat sadece bu üç üniversite ve muadili birkaç üniversitede okunur. gerisinde boşa zaman boşa işkence. bu üst düzey üniler tutmayacaksa iktisat sakın yazma derim.




  • Naptin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.