Şimdi Ara

İşletme Mezunu Olunca Ne Olacağım? Bana Da İş Var Mı Bu Ülkede? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
9.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX


    quote:

    Orijinalden alıntı: black label

    Boğaziçi Üniversitesi İşletmeyi bitirsek birşey değişir mi?


    Sanmıyorum. Belki okulun sağladığı imkanlar sayesinde piyasada bir derece daha bilinir olursun.

    Türkiye'de, üniversite eğitiminin kalitesizliğine birde IK sistemlerindeki işleyiş aksaklıkları ve yetersizliği eklenince iş içinden çıkalmaz bir hal alıyor.
    Bu ülkede IKTISAT - İŞLETME - MALİYE - ÇEKO - EKONOMETRi bölümleri aynı kefede, aynı bölümler gibi görülüyor. Nereden mezun oldugunun, neler yapabildiğinin falan hiçbir önemi yok. IK o kadar yetersiz çalışıyorki! Kabul edelim yada etmeyelim; bu ülkede en çok iş "TORPiL" sistemiyle bulunuyor. Bir arkadaşımız saymış, birtakım firmalar. İçlerinde çalıştığım firmalarda var. Ve inanın onlarda da durum çok farklı değil. TORPiL'in adı referans olmuş; gerisi hikaye..

    Bu kadarda sallama novarix..O yüzden mi boğaziçi işletmeden 4 yıl önce mezun olan bir akrabam yabancı bir şirketin Türkiye genel müdürü oldu..Aileside memurdur bu arkadaşın ve Eskişehirli dirler..Yani İstanbulda ttanıdıkları bir Allah ın kulu yok..Adam kendi başına başardı herşeyi..Bu olay hangi üniversiteyi bitirdiğinize ve kişilik yapınızda bitiyor..Mücadeleci olmanız,liderlik vasfınız ve en öenmlisi hayata geniş bir perspektiften bakabilmenize bağlı..He torpilin Allah ı dönüyor mu?Elbette..Elbette torpille bir yerlere gelen var..Ama iyi bir kurumsal şirket torpilden çok senin onların işine yarayıp yaramayacağına bakar..Hiç ingilizce bilmeyen ve hiçbir özelliği olmayan adamı sırf torpili var diye iyi bir yere almazlar.Girse girse küçük ölçekli şirketlere girebilirler yada babasının sayesinde bir şirkete girebilir ama babasınında bu şirketle ortak çıkarları vardır..Bu diceklerimi sana demiyorum,genel olarak söylüyorum..Bazı insanlarda bir şeyi başarabilecek kapasite,yetenek ve gözü açıklık olmadığı için daha doğrusu birşeyi başaramayacığını bildiği için,hemen torpille alıyorlar,şunu yapıyorlar diyerek ego tatmini yapıyor..Ama öyle değil işte..Kuzenlerim odtü mezunu ve hiçbir tanıdıkları olmadıkları halde İstanbul da çok iyi yerlerde iyi bir maaşa çalışıyorlar..İsteyen istediği kadar kıvransın ama hangi üniversiteden mezun olduğun çok önemli..Çünkü Boğaziçi işletme ile ;Van,ısparta işletmeyi sırf ego tatmini yapmak için bir tutanlar var..Ama öyle değil işte...Zaten iyi üniversitelerden mezun olnalar yurtdışına burslu olarak yüksek lisans yapmaya gidiyorlar.Ya orda kalıp çalışmaya başlıyorlar yada Türkiye deki yabancı sermayeli şirketlerde çok iyi konumda işe başlıyorlar.Bazıları hala daha kendi geliştirmeden bahsediyor.İşte önemli olan üniversite değil,kendini geliştirmen falan filan.Kendini geliştirmek elbette önemli ama doğudaki ünilerde kendini ne kadar geliştirebileceksin.Trt nin 100. yıl üniversitesindeki yayınladığı programını gördük..Oradan mezun olanlar acaba üniversite mezunu mu yoksa yüksek lise mezunu mu olduğu anlaşılmıyordu.Çünkü adamların bir vizyonu bile yok..Üniversitelerin sana sağladığı imkanlar çok önemli.İşte o yüzden dolayı hangi üniden mezun olduğun önemli.Üniden mezun olduktan 10 sene sonra sana kimse hangi üniden mezunsun diyerek işe almaz ama o 10 sene boyunca sana iyi referans sağlayacak yerleri sahip olduğun etiket belirleyecek.@Razercode sen hangi ünide okuyorsun..




  • İşi diploma kazandırmıyor güzel kardeşim o eskidenmiş.Şimdi iş kendinde bitiyor.Diploma sadece bir aracı..
  • ikinci yabancı dil olarak ne tavsiye edersiniz ? ispanyolca aklımdan geçiyor ama,bu konuda bilgi sahibi olanlardan tavsiye almak isterim...
  • Herkese iş var ama sorun nitelikli eleman
  • Ben lise3deyim, işletme mühendisliği düşünüyorum İTÜ, farklıdır demi o yoksa sıradan işletme mühendisi muamelesi mi görürüm.
  • Diploma bir aracı bu doğru. Yalnızca şu da var ki, çoğu insan kaynakları uzmanı belirlenen pozisyonlara yapılan başvurularda sadece CV'nin üniversite isminin yazılı olduğu kısımıyla ilgilenmekte.

    Atıyorum pozisyona 500 tane başvuru olmuştur, bu kadar başvuru teker teker incelenemeyeceği için kısa yoldan eleme usulü bu şekilde gerçekleştirilir.

    Adam vardır, çok iyi bir üniversite ismi altında boş sayılabilecek bir özgeçmişe sahiptir.

    Adam vardır, ortalama bir üniversitede büyük işler başarmış, kendini yetiştirmiştir.

    Ancak bu ikinci adamın sadece üniversite ismi ele alındığındaki elemelerde hiç şansı yoktur.

    Diğer bir husus, ortalamanız düşük. Hasbel kader iş mülakatına gitseniz, kendinizi öne çıkartan bir ortalamaya sahip değilsiniz. Yani bir insan kaynakları uzmanının dikkatini çekmeyecek bir ortalama.

    Bunu geliştirmelisiniz.

    İngilizceyi çok iyi seviyede öğrenmeye bakın. Hemde hemen. Hiç vakit kaybetmeyin. Şu an ikinci sınıfsınız ama üniversite yılları hay huy derken hızla geçer gider. O yüzden hemen bir kursa yazılın ve ingilizcenizi ilerletin.

    Kariyer sitelerinden düşündüğünüz pozisyonla ilgili yazılan istekleri dikkate alın. "İyi derecede bilgisayar biliyorum" demek hiçbirşey ifade etmez.
    "Şu programı çok iyi biliyorum, sertifikalı kullanıcısıyım" demek çok şey farkettirir.

    En son husus, işletme çok geniş bir alan. O yüzden branşlaşın. Yüksek lisansla bu sorunu çözebilirsiniz. Daha bir seçilen insan olursunuz.

    Ve değerli arkadaşım, kendini sakın küçümseme. Herşey senin içindeki ateş ile alakalı. Eğer biraz daha vasıflanırsan ummadığın yerde hiç ummadığın kadar iyi bir pozisyon elde edebilirsin.

    Ailenizin çevresi de iş bulma konularında çok önemli. Bazen internette iş ilanları çıkar. O pozisyon hiç müracat bile etmeyen ancak bir yakını o insan kaynakları uzmanı tarafından tanınan biri sayesinde direk doldurulur.

    Ben işletmeci değilim, mühendisim ama iş bulma konusunda tavsiye edebileceklerim bunlardır.




  • helisel

    Allah razı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kapılma Rüzgarıma Sen de Aldanırsın

    Herkese iş var ama sorun nitelikli eleman


    katılıyorum..

    işletme okuyanlar : (bence)
    %20 si üniversiteyi bitirdim demek için okuyorlar...
    %40 ila 50 si ingilizce bilmiyor...
    %70 i staj dışında çeşitli serfitikalar almıyorlar
    %80 i 2. dil bilmiyor...
    %20 ı iş bulduğu halde ben 4 sene okudum asgari ücretle çalışmam gibi fiyat beğenmiyorlar

    durum budur... bütün mesleklerde böyle bence artık üniversite okumak sorun değil.. alanın ile alakalı kendini nasıl geliştirdin bu önemli... eğer ben yanlış düşünüyorsam ki düşündüğümü hiç düşünmüyorum (filozof gibi konuştum ) o zaman çok kötü hayal kırıklığı yaşarım gibime geliyor çünkü ÖSS de puanım iyiydi ve işletmeden daha iyi yerler tutuyordu ama bana göre değil diyip işletme tercih ettim (tek tercih)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kapılma Rüzgarıma Sen de Aldanırsın

    Herkese iş var ama sorun nitelikli eleman

    Şuanda İstanbul başta olmak üzere sanayide 3 bin elemana ihtiyaç var ama adam yok..Ntv de izmit sanayi müdürü konuşuyordu..Şimdi bir alet varmış..Bu aleti kullanabilen eleman arıyorlar..2 milyar maaşta garanti..Ama bu aleti kullanabilecek eleman yok..Diğer yan dallarda çalışacak adamlara ihtiyaçta var ama kalifiye eleman yok..Ne iş olsa yaparım devri bitti..Nasıl yani sana şunu yap deseler yapabilcekmisin..Hayır..Türkiye deki işsizliğin en büyük nedeni mesleksiz işsizlerin olması..Üniversite mezunu işssizlerin büyük bir kısmı taşradaki ünilerden mezun olanlar ve mesleği adına hiçbirşey öğrenmeden sınıf geçenler..Türkiye nin yıllık maden müh. ihtiyacı 20 kişi ama mezun olan 1500 kişi var..Aynı şey zirrat müh. içinde geçerli..İşletme,iktisatı söylemiyorum bile..Onun için üniversite mezunu olmaktan çok,iş alanı olan meslekler seçilmeli..Şimdi össdeki yerleştirme sonuçlarına bakıyorum ve şok oldum..4 yıılık fakültelerinhemen hemen hepsi dolmuş..Nasıl olur bu..Bilmem ne üniversitesinin kimya,biyoloji bölümleri yok sümeroloji,hidroloji,jeoloji..Bu kadar adam burdan mezun olduktan sonra ne yapıcak..Şunu söylim össde sayısla ve eşit ağırlık türünden ilk 40-50 bin dışında kalan bölümlere gidenlerin işi zor..Öğretmenliklerin hepsi dolmuş..Biyoloji öğretmenliği mesela..Devletin yıllık ataması belli..Ben teyzemin kızı Atatürk biyoloji öğretmenliğinden mezun ve şuanda Bim de çalışıyor..Yapacak bişeyi yok..Dersaneler asgari ücretle çalıştırmaya çalışıyor..Şunuda söylim devlet iş bulma kurumu değildir ve devlet kimseye iş bulmak zorunda değildir..Ne yani şimdi devlet işssizliği ortadan kaldırmak için yıllık 1 milyon memur mu alsın..Devlet sadece özel sektörde koşulları iyileştirebilir ama özel sektördeki çoğu patron kene gibidir..Az maaşa çok iş ister..Dünya kadar para kazanır senden ama sana pek bişey vermez.Bunun sorumlusu devlet değildir,ddoğurup doğurup sokağa çocuk salanlardır..İşssizliğin en önemli nedenlerinden biri aşırı nüfustur..Adamın eline aylık 300 milyon para geçmiyor ama beş çocuğu var..Bu çocuklarında bir geleceği olmuyor maalesef..Türkiye yi bu noktaya kontrolsüz nüfus büyümesi itmiştir..Bi tewk doğudakileri suçlamayın..Karadeniz,Ege,İçanadolu dada durum böyle..Bakamıyacağından fazla çocuk yapmıcaksın..Hele şu katsayı olayı nedeniyle bu ülkenin içine daha da edildi..Düz lise mezunlarının sadece %3 üniversiteye girebiliyor..Lise mezunu olup,bu adamlar mesleksiz kalıyorlar..Lisede gördüğünüz matematik,fizik bi işe yaramıyor..Eğer üniversiteye gidecekseniz yararı oluyor..Meslek liseleri o yüzden önemli..En azından bu liselerden mezun olduktan sonra az-çok bildiğin bir mesliğin oluyor..

    @=diablo;Dostum işletme müheendisliği bir nevi endüstri müh. demektir..Dersleri bile hemen hemn aynıdır..Ama o bölümün sadece itüde olması bir ayrıcalık sağlar..Ayrıca işletme müh. ile işletmeyi aynı şeyler değil..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JP!!!!!!! -- 23 Aralık 2009; 17:57:15 >




  • ee şimdiden millet üni bitirip iş bulamıyo ben daha lisedeyim ben napçam...zaten dersler kötü okumuyom...
  • Bu ülkeye çocuk mu getirilir abi doğuda 20 tane yapıyorlar...
    Okutma yok , eğitim yok , terbiye yok , adamlar türkçe bilmiyor ...
    Sonra; "İstanbul büyük şehir de mi ? Biz de bir iş buluruz... " diyor .
    Geliyor bir baltaya sap olamıyor ... Suça karışıyor bilmem neler neler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irondawn -- 23 Aralık 2009; 18:03:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Razercode

    Kriz var. İşverenler ince eleyip sık dokuyorlar. Onbinlerce işletme mezunu var. Bunların arasında ben iş bulabilir miyim Türkiye'de? Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir vs gibi kaliteli üniversitelerde okumuyorsan? Kendini yetiştirme konusunda da; İngilizcem var. Ve bilgisayar biliyorum. (Toefl'a hiç girmedim ama ABD'ye gitsem kaybolmam.) Ortalamam 2.40-2.50 falan olacak sanırım mezun olunca. Soruyorum; İşletme Mezunu Olunca Ne Olacağım? Bana Da İş Var Mı Bu Ülkede? Yoksa asgari ücrete talim mi edeceğiz?



    Yav herkes işletme okuyor. Önceden bir araştırın bakın mezun olanlar ne yapıyo ne oluyo. Sonra gidip okuyosunuz bitirince iş yok...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Narrator


    quote:

    Orijinalden alıntı: Razercode

    Kriz var. İşverenler ince eleyip sık dokuyorlar. Onbinlerce işletme mezunu var. Bunların arasında ben iş bulabilir miyim Türkiye'de? Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir vs gibi kaliteli üniversitelerde okumuyorsan? Kendini yetiştirme konusunda da; İngilizcem var. Ve bilgisayar biliyorum. (Toefl'a hiç girmedim ama ABD'ye gitsem kaybolmam.) Ortalamam 2.40-2.50 falan olacak sanırım mezun olunca. Soruyorum; İşletme Mezunu Olunca Ne Olacağım? Bana Da İş Var Mı Bu Ülkede? Yoksa asgari ücrete talim mi edeceğiz?



    Yav herkes işletme okuyor. Önceden bir araştırın bakın mezun olanlar ne yapıyo ne oluyo. Sonra gidip okuyosunuz bitirince iş yok...


    Zamanında önümüze ÖSS diye bi zımbırtı koydular. Şimdi kıytırık bir yerde okuyoruz. Bu şekilde onbinlerce öğrenci var. Sen şahısları yadırgayacağına, eğitim sisteminin kalitesizliğini yadırga. Aslında söyleyecek çok sözüm var fakat bunları biriktirip bir makale yazmayı düşünüyorum yada tez.




  • işletme mevzunu olunca,
    işletme içi muhasebe elemanı
    bankalarda gişe operasyon yetkilisi
    smmm ye başyurursan başvuru ücreti : 1400 tl + 3 yıl staj dan sonra bir sınava daha girip smmm olabilirsin ruhsat almak için 2000 lira daha ödemen geekiyor. sonra üç kuruşa müşteri gelemsini beklliceksin..
    insan kaynaklarına kendini yeterli görürsen perosnel işleri sorumlusu yada uzmanı oalabilirsin, senin ingilizce ahantajın var

    devlet sektöründe ki pozisyonlara baş vurabilmek için kpss ye girmelisin..ve 85 ve üstü puan alman gerekir. ortalama 1.5 sene bekleyiş sürer atama durumu ne olur bilemem


    ama bunlar şimdi hayal
    1.askerliğini yapmadan almıyorlar
    2. şuan ekmek aslanın miğdesinde olduğu için 2 yıl işsiz dolanabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 23 Aralık 2009; 19:07:48 >




  • Razercode teşekkür ederim ne demek

    İşletmeciye ihtiyacımız aslında ülkece fazla. Nedeni de bizde nitelikli işletmeci sayısı az. Yazı yazmayı bilen, bilgisayarda word,excel'den az buçuk anlayan ben işletmeciyim diye geziniyor ortalıkta. Bu yüzden de çoğu işveren işletmeci=pazarlamacı gözüyle bakıyor ve saçmasapan işler, ücretler teklif ediyor.

    Tabi bu kitlesel anlayışı yıkamayacağımıza göre, kendimizi bu anlayışın dışına taşımamız gerek.
    Mesela sen Finans üzerine yüksek lisans yapabilirsin. Tavsiye ederim. seni çok farklı bir mevkiye oturtacak, bankalarda müfettişlik gibi görevler alabilmeni sağlayacaktır.

    Ayrıca 2.sınıfın sonunda, yani bu senenin sonunda gönüllü olarak staj yap. Daha aralık ayındayız ve staj yeri ayarlamak için dünya kadar zamanın var.
    Stajıda sadece coca cola, pepsi, eti gibi firmalarda yapılırsa işe yarar diye görme

    Bu gibi firmalarda işletme stajı yapıp 1 ay fotokopi çeken insanlar var hiç merak etme. Türkiyenin en büyük firmalarını hedeflemek zorunda değilsin.
    Daha bir orta ölçekli firmalar bulabilirsin kendine.

    Sana bir örnek vereyim, A kişisi Coca cola'da 1 ay staj yapıyor. Ve bir daha okul bitene kadar yapmıyor.
    B kişisi ise 2010 yılı yaz döneminde X fabrikasında, 2011 yılı yaz döneminde Y fabrikasında işletme ve pazarlama departmanlarında staj yapıyor.
    2012 yılında okul bittikten sonra diplomasını almak için beklediği sürede bir Z fabrikasında da staj yapıyor. Ayrıca tanıdıkları vasıtasıyla dönem ortalarında 10 günlük periyotlarla çeşitli küçük işletmelerin ya da esnafların yanında takılıyor.(buna CV de eğitim almak diyebilirsin )

    İnan ki B kişisinin staj yaptığı yerler çok daha küçük ölçekli olduğu halde B kişisi işe alım sürecinde çok avantajlı bir durumda şu an

    Ayrıca üniversite sana ne kazandırdı bunu işe alımda çok sorgularlar. Kulüplere üye ol (genellikle mesleğinle alakalı klupler), Üniversite okuduğun ildeki sanayicilerle ve işletme sahipleriyle tanışıklığını bu sayede ilerletebilirsin.

    Bu çok büyük avantajdır. Nederen ne çıkacağı hiç belli olmaz bunu unutma




  • Ben Şuan İstanbul üni. İşletme hazırlıktayım. 4+1 oldu ama olsun yeni bir şeyler öğrenmek güzel.Ülkemizde isletme bölümüne çok ön yargılı davranıyorlar çünkü tanıdıkları aö yada kendini geliştirmeyen üni.de yan gelip yatan kimseler geçen omegle biriyle konuşuyorum bölüm ne dedi tıp,müh. felan yazdı işletme deyince şaşırdı. Amerikalıydı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX


    quote:

    Orijinalden alıntı: black label

    Boğaziçi Üniversitesi İşletmeyi bitirsek birşey değişir mi?


    Sanmıyorum. Belki okulun sağladığı imkanlar sayesinde piyasada bir derece daha bilinir olursun.

    Türkiye'de, üniversite eğitiminin kalitesizliğine birde IK sistemlerindeki işleyiş aksaklıkları ve yetersizliği eklenince iş içinden çıkalmaz bir hal alıyor.
    Bu ülkede IKTISAT - İŞLETME - MALİYE - ÇEKO - EKONOMETRi bölümleri aynı kefede, aynı bölümler gibi görülüyor. Nereden mezun oldugunun, neler yapabildiğinin falan hiçbir önemi yok. IK o kadar yetersiz çalışıyorki! Kabul edelim yada etmeyelim; bu ülkede en çok iş "TORPiL" sistemiyle bulunuyor. Bir arkadaşımız saymış, birtakım firmalar. İçlerinde çalıştığım firmalarda var. Ve inanın onlarda da durum çok farklı değil. TORPiL'in adı referans olmuş; gerisi hikaye..


    İşte bu.

    Türkiyede üniversite kalitesi düşük ben en iyi bilinen üniversitelerin bile vasatı geçmediğine eminim hiç bir üniversitede ekol yok. Tıp hariç bütün alanlar maalesef zayıf. Üniversite mezunlarının çoğu boş. Adamlar kitap bile okumuyor. Çoğunun liseliden farkı yok. Yine ezberci sistem hakim.




  • Nasil yani ben Isvicre de Zürih Üniversitesinde okuyorum bu sene bitiyor. Almanca ikinci ana lisanim cok iyi derece fransizca ve ingilizce biliyorum simdi okul bittikten sonra ülkeme döndügümde tanidigim yok yada diger bir anlamda torpülüm yok diye bir is bulamicakmiyim...

    Cok sacma.... Türkiye bu krizi en az hasarla atlatmis olan bir ülke ve torpülüm yoksa is bulma hakkimda yok....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Razer


    quote:

    Orijinalden alıntı: The Narrator


    quote:

    Orijinalden alıntı: Razercode

    Kriz var. İşverenler ince eleyip sık dokuyorlar. Onbinlerce işletme mezunu var. Bunların arasında ben iş bulabilir miyim Türkiye'de? Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir vs gibi kaliteli üniversitelerde okumuyorsan? Kendini yetiştirme konusunda da; İngilizcem var. Ve bilgisayar biliyorum. (Toefl'a hiç girmedim ama ABD'ye gitsem kaybolmam.) Ortalamam 2.40-2.50 falan olacak sanırım mezun olunca. Soruyorum; İşletme Mezunu Olunca Ne Olacağım? Bana Da İş Var Mı Bu Ülkede? Yoksa asgari ücrete talim mi edeceğiz?



    Yav herkes işletme okuyor. Önceden bir araştırın bakın mezun olanlar ne yapıyo ne oluyo. Sonra gidip okuyosunuz bitirince iş yok...


    Zamanında önümüze ÖSS diye bi zımbırtı koydular. Şimdi kıytırık bir yerde okuyoruz. Bu şekilde onbinlerce öğrenci var. Sen şahısları yadırgayacağına, eğitim sisteminin kalitesizliğini yadırga. Aslında söyleyecek çok sözüm var fakat bunları biriktirip bir makale yazmayı düşünüyorum yada tez.



    Eğitim sistemi kötü tamam da napalım yani ? Hayatta kötü yaşamayıp intihar mı edelim ? İşletme seçme kardeşim iş yoksa...




  • Vallaha boğaziçini anadoludaki gubidik üniversitelerle bir tutmayın.Eskiden egeyi,dokuz eylülü beğenirdim ama işletme okuyacaksan en iyisinde olsun.Okulun ismi,sağladığı imkanlar yeter.Anadoludaki orta hadi üst kalite olsun bir işletme 4 yıl boyunca ne veriyor ki?Okuldan mezun olan şakır şakır ingilizce konuşabiliyor mu?4 yıl boyunca okuyup okul bitimi mesleksiz pazarlamacı olanları çok gördüm.Okuldan aradığını bulamayan bırakıp askerlik için aöf'e geçenleri çok gördüm.Bu sene aöf'ü bitirip bende muhasebe ve finans üzerine tezsiz yüksek lisans yapmaya çalışacağım.Seneye denizcilik işletmeleri bölümünü biteceğim.İngilizceyle,almancayı hallettim mi işim kolay.İnşallah işsiz kalmam.
    Üniversiteye giripte sabah akşam kahveden çıkmayan,okulu 2-3 sayfalık fotokopilerle devam ettiren çok işletmeci gördüm.Bilmiyorum ileride ne yapacaklar,neye güveniyorlar?Bir kağıt parçasına mı?Bende yaparım,kolay diyerek işe girdim 2-3 süründüm.Meğersem hiçbir şey bilmiyormuşum iyi ki kovmadılar bana katlandılar birşeyler öğrendik başkası uğraşmaz işine yaramayan adamı direkt kapının önüne koyar.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.