Şimdi Ara

İşletme mezunu Muhasebe bürosu açabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
35.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işletme 4 yıllık mezunu, muhasebe bürosu açmak için yerine getirilen yasal şartları yerine getirdimi büro açabilir mi???

• Bu da ikinci sorum:
    Arkadaşlar diyelimki 4yıllık bitirdiniz ve mali müşavirlik sınavına girdiniz ve olmadı(zor geldi diyeli:)) yapamıyacağınızı anladınız).Bir dahaki sınava serbest muhasebecilik için girme imkanımız var mı??(mali müşavir olamıcaz bari serbst muhasebeci olalım deme imkanımız var mı yani??)
  • Serbest muhasebecilik kaldırıldı haberin yok galiba.4 yıllık okul bitince smmm staj başlatma sınavına gireceksin sınavı geçersen 3 yıl mali müşavirin yanında çalışarak sonra mali müşavir olmak için sınava gireceksin.Kazanırsan mali müşavir olacaksın.İşletme mezunu olarak yapılabilecek en güzel iş bence.
  • Yok bilmiyodum kaldırıldığını.Peki ama bu mali müşavirlik sınavının zor olduğundan bahsetmişlerdi.Müşavirlik olmasa bile serbest muhasebeci olursun demişlerdi.Ama benwww.smmstaj.com adresine baktım böle kaldırma falan yoktu.Yani şimdi ben 4 yıllık işl. bitirdikten sonra sadece mali müşavir mi olabilcem??2 yıllık bitirirsem mi serbest muhasebeci olcam yoksa??
  • Kaldırıldı arkadaşım.Şu an serbest muhasebeci olanlara birkaç yıl içinde mali müşavir olma dayatması getirildi.2 yıllık bitirirsen muhasebe meslek elemanı olursun büro açma hakkın olup olmadığını bilmiyorum.
  • yanında çalıştıgım mali müşavir işletme mezunu işletmeden mezun olduktan sonra 2 yıl staj yapıyorsun 2 yıllık işletme mezunuysan 4 yıl staj sonra sınavlar serbest muhasebecilik kalktı mali müşavir olma zorunlulugu geldi Sana basarılar
  • Demek kalktı ha.Ama bu müşavirlik sınavınında zor oldğunu söylemişlerdi.Neyse bakalım hayırlısı böleymiş :))
    Yardımlarınız için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Niye hayal olsun?Ben aof işletme 3. sınıfa geçtim.Yakında bir muhasebe bürosunda işe girecem okul bitene kadar 2 yılda işi iyice öğrenmeyi düşünüyorum.3 yılda staj en iyi şartlarda 5 yıl içinde mali müşavir olabilirim.Kendimi tanıtmak için muhasebe bürosunda çalışırken çevredeki işlerin peşinde koşucam.Zaten mali müşavirlik belgesini alınca birçok yerden teklif geliyor.
  • Ben geçenlerdewww.smmstaj.com adresine girdim ve orda 4 yıllık bitirenler için 2 yıl staj deniliyodu,demek değişmiş.Peki biz bu yeni koşulları nerden hangi siteden öğrenebiliriz??
  • valla kardeş benim de bildiğim o önce dört yıllık işletme,maliye,muhasebe,ticaret turizim eğitim fakültesi bitirenler staja başlama sınavına girip 2 yıl staj gördükten sonra stajı bitirme sınavına girip belgeyi alıyor ama biraz araştırdım diğer forumlarda 3 yıl fln yazıyor bu konuya bir açıklık getirelim ltfn
  • 3 yıl staj.Muhasebe bürosunda işe girmiş biri olarak bunu yazıyorum.Bu meslekte 3 yıl staj yapmak ve işi öğrenmek zor.Eğer ticaret lisesi mezunu değilseniz temel yoksa benim gibi büronun getir götür işleriyle uğraşırsınız.Staj başlatmak ayrı bir dert büroda çalışırken ve staj yaparken çok az bir maaş alacaksınız.İşi tam teşeküllü öğrenmek zor,sormadıkça bürodaki mali müşavir yardım etmiyor.Staj konusundaki en büyük zorluk bir büroda bir kişi staj yapıyor.Biz 4 elemanız biri bu yıl staja başlayacak bende işi öğrendiğimde staj yapmak için başka bir yerde iş bulmak zorunda kalıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 1 Aralık 2008; 2:36:44 >
  • 3 Yıldır staj süresi , 4 yıllık mezun şartı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutbayrak3321 -- 12 Şubat 2014; 10:38:26 >
  • lise mezunuyum.2 YILLIK ÖNLİSANS işletme yönetimi bölümünü bitirdikten sonra kendi işyerim olarak ne açabilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.