Şimdi Ara

İşletim Sistemi Yapımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çok bilgilendirici bir konuya dönüşmüş konu, açıklama yapan herkese teşekkürler, aslansınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında ben de çok isterim işletim sistemi yapmak. Ama aslında sistem bilgisayarı işletmeyecek. Sadece MS-DOS gibi görünen ve ekranında "Deneme 1,2,3 :)" yazacak bir şey istiyorum. Yani daha doğrusu merak ettiğim, makinenin algılayıp çalıştırma mantığının temelini öğrenmek. Yani ben sistem kodlarına print "deneme 123" yazınca işletim sistemi bu metni ekrana yansıtacak mı? Bir komutun çalışıp çalışmaması durumunu 0,1 ile mi yoksa false, true ile mi denetleyeceğim. Gibi gibi birçok sorum var. Henüz bu yıl liseye başlayacağımdan yabancı kaynaklardan da çok yaralanamadım. (Sebebi sadece temel ingilizce bilmem. Ve anlasam bile Türkçe bir metin okumak gibi olmuyor. Okurken anlamaya çalışmak beynimi yoruyor.)

Ayrıca Birkaç sorum var bilenlere

mesela java bana çok zor gelmişti çünkü hem çalıştırmak için bilgisayarınızda java gerekiyordu, hem de uzun süre kodlarla uğraşıp ortaya basit bir şey çıkması moral bozucu oluyordu. Üstelik zor yönlerinden birisi de Flash kodlamada olduğu gibi tonla parantez kullanmak idi. Peki basit bir OS yazmak bana binlerce paranteze mi mal olacak?

---

Daha önce c ++ denemiştim. ama kodlama şekli bana mantıklı gelmediği için ondan da vazgeçtim. Mantığıma uymama sebeplerinden birisi de şu: Ekrana bir şey yansıtmak için cout "" komutunu kullanırken (ki bu bana bir şey ifade etmediği için cout'u unutmam kolay olur) zorlanıyorum.; Qbasicde print komutunu kullanıyorum. Ki print in anlamının çıktı olması bana printi kolay kolay unutturmaz. Çünkü bir mentin çıktısı istediğimde hemen print komutunu hatırlarım. Velhasılı kelam basit bir os oluştururken hatırlaması kolay komutlar mı var? Yoksa ezber gerektirenler mi?

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpersunter

Aslında ben de çok isterim işletim sistemi yapmak. Ama aslında sistem bilgisayarı işletmeyecek. Sadece MS-DOS gibi görünen ve ekranında "Deneme 1,2,3 :)" yazacak bir şey istiyorum. Yani daha doğrusu merak ettiğim, makinenin algılayıp çalıştırma mantığının temelini öğrenmek. Yani ben sistem kodlarına print "deneme 123" yazınca işletim sistemi bu metni ekrana yansıtacak mı? Bir komutun çalışıp çalışmaması durumunu 0,1 ile mi yoksa false, true ile mi denetleyeceğim. Gibi gibi birçok sorum var. Henüz bu yıl liseye başlayacağımdan yabancı kaynaklardan da çok yaralanamadım. (Sebebi sadece temel ingilizce bilmem. Ve anlasam bile Türkçe bir metin okumak gibi olmuyor. Okurken anlamaya çalışmak beynimi yoruyor.)

Ayrıca Birkaç sorum var bilenlere

mesela java bana çok zor gelmişti çünkü hem çalıştırmak için bilgisayarınızda java gerekiyordu, hem de uzun süre kodlarla uğraşıp ortaya basit bir şey çıkması moral bozucu oluyordu. Üstelik zor yönlerinden birisi de Flash kodlamada olduğu gibi tonla parantez kullanmak idi. Peki basit bir OS yazmak bana binlerce paranteze mi mal olacak?

---

Daha önce c ++ denemiştim. ama kodlama şekli bana mantıklı gelmediği için ondan da vazgeçtim. Mantığıma uymama sebeplerinden birisi de şu: Ekrana bir şey yansıtmak için cout "" komutunu kullanırken (ki bu bana bir şey ifade etmediği için cout'u unutmam kolay olur) zorlanıyorum.; Qbasicde print komutunu kullanıyorum. Ki print in anlamının çıktı olması bana printi kolay kolay unutturmaz. Çünkü bir mentin çıktısı istediğimde hemen print komutunu hatırlarım. Velhasılı kelam basit bir os oluştururken hatırlaması kolay komutlar mı var? Yoksa ezber gerektirenler mi?

Şimdiden teşekkürler.

Hocam konuyu uplamışsın galiba ama bildiklerimi cevaplamaya çalışacağım.

quote:

mesela java bana çok zor gelmişti çünkü hem çalıştırmak için bilgisayarınızda java gerekiyordu,

Hocam eğer cidden programcı olmak istiyorsan , bunun gibi basit yükleme işlerini hemen halledebilmen lazım.Ve devamında oncak kod karşılığı sadece basit bir program elde ediyoruz demişsin.Evet bu öyledir hatta java, c++ ve c'den bile kolaydır.Diğer dilleri inceleyip karar ver istersen

quote:

Flash kodlamada olduğu gibi tonla parantez kullanmak idi.

Süslü parentez kullanmayı sevmelisin , emin ol OOP tabanlı dillerin çoğunda bu vardır.(C#,C++,Java)... İşletim sistemi yazarken tabii ki binlerce , onbinlerce bu parantezler kullanılacaktır.

quote:

Daha önce c ++ denemiştim. ama kodlama şekli bana mantıklı gelmediği için ondan da vazgeçtim. Mantığıma uymama sebeplerinden birisi de şu: Ekrana bir şey yansıtmak için cout "" komutunu kullanırken

C++ ,nesneye yönelimli bir dil olduğu için cout << "çıktı" << endl;
    cin >> a; gibi kodları mümkündür.Ama C++ ' ta da C'de olduğu gibi printf() gibi metodları çağırabilirsiniz.İşletim sistemi yazarken bir dile gerçekten hakim olman o dilde profesyonel olman gerekir.

Eğer cidden birşeyler denemek , öğrenmek istiyorsan bilgisayarına linux kur ve kernel üzerine kendi işletim sistemini yazmaya başla.(Mesela kendi GUI'ni oluşturmaya başlayabilirsin.)

Kolay gelsin...

• İşletim sistemi yapacaksan bari Jurassic Parktaki işletim sistemine benzer birşey yap da uğraştığına değsin. Mesela dosyalar arasında gezinirken 3-boyutlu ortamda görebilelim bunları. Mesela klasör dediğin kocaman şehir gibi, evler de dosyalar. Çöp kutusu da çöpten dağ. Hatta evin elektronik aygıtlarını kontrol edebilen bir de arayüz eklersen al sana dinozor parkı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.