Şimdi Ara

İşletim Sistemi Çöktü Onarım Yapamıyorum Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayrda yanlış bir dosya sildim sistemi açarken Windows logosu geliyor ama hoşgeldiniz yazısı gelmediği için bilgisayar açılmıyor. İşletim sistemi bu yüzden çöktü önemli verilerim olduğu için mecburen format atmak istemiyorum. XP CD'sini bilgisayar başlatmadan ön yükleme yaptım mavi ekran geldikten sonra ben de nedense sistem onarma bölümü yok sadece yeni Winodos yükle çıkıyor. Ya niye ben de sistem onarma çıkmıyor bunun başka yolu yok mu? CD orjinal çöken sistemi nasıl onarabilirim?

• Önce safe modda açmayı dene. Bilgisayar açılırken F8'e bas ve "Güvenli Modda Aç" seçeneğini seç.

Öyle açılırsa, sorun son zamanlarda kurduğun sürücü-program vs.'den kaynaklanmaktadır.

Hele bunu bir dene de, sonrasına bakarız.
  • Güvenli mod bile açılmıyor.
  • Bilader Bilgilerin C'de ise üzerine kurarsan windowsu kimi dosyaların silinebilir bilgin olsun

Sana tavsiyem Ubuntu Linux yazılımı indir yada cd den calışan bir xp indir.

Cd yi tak masa üstü kendisi geliyor zaten ubuntuda cd üzerinden calısabiliyor

C deki bilgilerini d sürücüne at sonra formatla gitsin*

veride kaybetmemiş olursun
  • hoşgeldiniz ekranı gelmiyor dediğin zaman siyah bir ekran mı çıkıyor.o anda ctrl+alt+delete e basıp görev yöneticisi geliyorsa yeni görev yazan yere tıklatıp oraya explorer.exe yaz.
  • Bence acilmicak explorer exe ile:) ama denemekde fayda var:)
  • Verileriniz önemli ise hdd nizi sökün farklı bir pc ye takın depo hdd olarak görecektir, yedekleyin verilerinizi ve format atın zaten kaybedecek birşeyiniz olmayacaktır,işletim sistemini sorunlardan kurtarmak sorununuzu sadece belli bir süreligine çözecektir,o işletim sisteminden format atılmadıkça hayır gelmez...(kesin çözümdür)

iyi forumlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pardusun çalışan cd sini temin et bi yerden dosyalarını yedekle D:\\ ye sonra da formatla c'yi gitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc1lesme

pardusun çalışan cd sini temin et bi yerden dosyalarını yedekle D:\\ ye sonra da formatla c'yi gitsin.

arkadasım pardusla nediye ugrassın,hddsini kasadan söküp farklı bir pc ye takması 5 dkkasını almaz,oradanda direk saglam bir şekilde yedekler ,kolay yol varken zoru önermeyelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 26 Şubat 2010; 19:48:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

Orijinalden alıntı: mc1lesme

pardusun çalışan cd sini temin et bi yerden dosyalarını yedekle D:\\ ye sonra da formatla c'yi gitsin.

arkadasım pardusla nediye ugrassın,hddsini kasadan söküp farklı bir pc ye takması 5 dkkasını almaz,oradanda direk saglam bir şekilde yedekler ,kolay yol varken zoru önermeyelim...

üstadın önerdiği çözüm en iyi en geçerli çözümdür.
  • benim bilgisayarda kapanınca geri zorla acıyorum sıyah ekran geliyor ikide bir başlangıc onarma yapıyorum 5-6 seferde zorla acılıyor önemli birşeyde yok bilgisayarda şimdi açtım nasıl bu bilgisayarı eski haline getirebilirim. formattanda anlamıyorum başka yolu yokmu programla falan halledilir mi. bilgisayar acer aspıre 5732zg . yardımcı olursanız sevinirim.
  • Onarım yapıcaksan xp cd sini tak. Önyükleme ekranı geçtikten sonra(mavi ekran altta yazılar yazan sonra enter le kuruluma devam ediliyor) entere bastığında yüklü olan dizin çıkar orada altta r onarma yazar r ye basarak onarabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne ugrasiyorsun ki hirens boot cd ile mini xpden giris yap dosyalari yedekle bas formati kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cd yok ondan soruyorum programla yapılabilir mi?
  • Geçtiğimiz ay aynı sorun bendede olmuştu. Hddyi söküp önemli bilgileri hariciye attım. Daha sonrada format attım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.