Şimdi Ara

işlemcinin hızını düşürme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayar çok uzun zaman açık ve oyunda oynamıyorum hatta 1 hafta hiç kapanmadan durduğu bile oluyor. işlemcinin hızını düşürmeyi planlıuyorum nasıl yaparım bunu ?

• bilgisayar açıkken ve hiç bir işlem yapılmadığında işlemci otomatik olarak saat hızını düşürür zaten.rahat ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah.kas

bilgisayar açıkken ve hiç bir işlem yapılmadığında işlemci otomatik olarak saat hızını düşürür zaten.rahat ol

peki hocam sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 12 Mart 2012; 21:54:14 >
  • Mesela bendeki AMD PII 1075T 800 mhz ye düşürüyor hızını.
  • p-statelerle oynayarak iş görebilecek seviyelerde düşük değerlere indirebilirsiniz, 800lerin altına.
  • İmzandaki anakartdan anladığım kadarıyla, AMD sistemin var.Öyle ise biosa giricen cpu ayarlarında Cool'n Quet seçeneğinin enabled olup olmadığını kontrol et, açık olması lazım.
    Bir yandaki chipset menüsüydü galiba ordan cpu over voltage(Maksimum hızdaki voltaj) ayarı ile oynayabilirsin. Deneyerek değeri küçük aralıklarla aşşağı alabilirsin.(İsteğe bağlı ben yaptım bir problem yok, daha da sessiz çalışır)
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmes

İmzandaki anakartdan anladığım kadarıyla, AMD sistemin var.Öyle ise biosa giricen cpu ayarlarında Cool'n Quet seçeneğinin enabled olup olmadığını kontrol et, açık olması lazım.
    Bir yandaki chipset menüsüydü galiba ordan cpu over voltage(Maksimum hızdaki voltaj) ayarı ile oynayabilirsin. Deneyerek değeri küçük aralıklarla aşşağı alabilirsin.(İsteğe bağlı ben yaptım bir problem yok, daha da sessiz çalışır)

hocam voltaj düşürünce hızda düşer mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Hızı Sınırlandırma
    11 yıl önce açıldı
    WiFi Hızı Düşürme
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: italyanaygiri

quote:

Orijinalden alıntı: selmes

İmzandaki anakartdan anladığım kadarıyla, AMD sistemin var.Öyle ise biosa giricen cpu ayarlarında Cool'n Quet seçeneğinin enabled olup olmadığını kontrol et, açık olması lazım.

hocam voltaj düşürünce hızda düşer mi?

Voltajı düşürmek, daha az enerji harcaması ve daha az ısınması demek.Hızı Cool'n quet özelliği otomatik olarak düşürüyor. Kendimden örnek vereyim, 17 çarpanlı 3400 mhz işlemcim boşta iken yapıcı arkadaşın da dediği gibi 4 çarpana yani 800 mhz'e düşüyor.
    Ama işlemcinin maksimum değerini düşürmek istersen Windows için, AMD ekran kartı driver uygulamasında veya ekran kartın farklı ise amd overdrive yazılımını yükleyerek , Cpu nun en yüksek hız ayarlarına erişebilirsin.

Ayrıca biosta, jumper menüsünden çarpan ayarları ile de oynayarak hızı istediğin değere alman mümkün.12 çarpana aldım diyelim, işlemcin 2400 mhz olarak çalışır.Ayrıca voltajıda buna göre ayarlarsan mesala 1.2v gibi yeterli gelicektir.(Verdiğim değer Amd Phenom II 965 işlemci için, sende farklı olabilir).

• amd lerde cool'n'quite var(hemsinde değil).boşta kendinden düşer hız.intellerde çarpanı düşürmek(voltaj da olur)işe yarar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.