Şimdi Ara

İşlemcimi değiştirmeli miyim ? (Phenom II X6 1100T)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Bundan 4-5 ay önce r9 280x 3gb 384bit ekran kartı aldım. Eski ekran kartımı (hd6790) sattım. Fakat nedendir bilmiyorum oyunlarda istediğim performansları alamıyorum bu ekran kartıyla. İşlemcimin (Phenom II X6 1100T) dar boğaz yaptığından şüpheleniyorum. Eski ekran kartımla aynı performansı veriyor sanki. İşlemcimi değiştirmeli miyim ? Değiştirirsem intel'in 5. nesilini mi beklemeliyim 6. nesilini mi beklemeliyim ? İkisi de bu yıl çıkacakmış sanırım. Sistemimle ilgili birçok konu açtım fakat buraya da açma gereği duydum yardım ederseniz sevinirim.

Sistemim:

AMD Phenom II X6 1100T
    AMD R9 280X 3GB 384bit GDDR5 ekran kartı
    Corsair Vengeance 8gb DDR3 1600mhz CL9 ram
    Gigabyte 870A-USB3L AM3+ anakart
    XILENCE 600 Watt 80+ güç kaynağı
    Sandisk 256gb ultra plus ssd
    Seagate Barracuda 2tb hdd

• youtube da aynı kartın aynı oyunlarda kaç fps verdiğine bak.

ben o şekilde anlıyorum 5820k ile aynı kartı test edenler var misal kartın max performansını kullanıyorlar..

dar boğaz olup olmadığı orda anlaşılır. oyunlarda tek çekirdek performansı önemli amd bu konuda başarısız phenom x4 işlemciden fx8320 e geçtim hiçbir fark olmadı oyunlarda..
  • İşlemci darboğaz yapıyor mu yapmıyor mu bir şey diyemem fakat yeni işlemci alacaksanız beklemenize falan gerek yok. 4. nesil alsanız bile uzun yıllar rahatlıkla kullanırsınız.
  • OSD açarsanız bottleneck olup olmadığı anlaşılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

youtube da aynı kartın aynı oyunlarda kaç fps verdiğine bak.

ben o şekilde anlıyorum 5820k ile aynı kartı test edenler var misal kartın max performansını kullanıyorlar..

dar boğaz olup olmadığı orda anlaşılır. oyunlarda tek çekirdek performansı önemli amd bu konuda başarısız phenom x4 işlemciden fx8320 e geçtim hiçbir fark olmadı oyunlarda..

Phenom serisinin mimarisi FX serisinden daha iyi , keşke geçmeseydiniz.
  • 1090 ile 280x kullanmistim bir darbogaz hissetmedim sonrasinda 4.5 ghz 8320'ye gecince ve kiyaslayinca.ancak 4 ghz idi bende siz kac ghz kullaniyorsunuz oc yapma imkaniniz var mi?
  • 3.3ghz'da kullanıyorum. OC yapmayı denedim fakat biostaki ayarları tam ayarlayamayınca stabil bir overclock yapamadım işlemcinin üstünde Zero Therm fan var. Bu arada oyun oynamayı çok seven birisiyim. Şöyle bir durum mevcut:

Daha demin Battlefield 4 girdim multiplayer oynadım mantle açık ayarlar ultrada 60-50 arası fps gezdi. Farcry4'te ultra ayarlarda yine güzel onda da mouse'u çevirince hafiften bir fps düşüşü olup düzeliyor. League Of Legends'te ultrada fightlarda 40'a kadar düşüyor. Bu da oyunumu etkiliyor. Arma 3 Multiplayer'da ultra'da 20-38 arası fps geliyor arada 18'e kadar düşüyor ama ayarları low'a çektiğimde bile aynı fps oluyor yaklaşık o da oyunumu fazla etkiliyor. Arkadaşımda GTX 770 var benim ekran kartımla denk diye düşünüyorum ama onda 4790k var ve bana oranla çok daha fazla fps alıyor haliyle. Bu düşüşlerin nedeni işlemci diye düşünüyorum. Yakında GTA 5 çıkacak biliyorsunuz. Bu oyunu ultra ayarlarda oynamak istiyorum çünkü gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan bir tanesi. Bu yüzden işlemciyi değiştireceğim aslında. Önerileriniz nelerdir ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK AMD PHENOM II X6 1100T
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet bu sorunlarin sebebi islemci ama oc ile kurtarilir demistim ama olmuyor diyorsun bu durumda sana x8 amd oneremiyorum cunku onda da oc yapman gerekiyor ugrasabilirsin.oc olmayan i5 i7 hesabina gore alabilirsin ama gta5 ciksin bak duruma bence cunku mantle destekli olacak deniyor belki gerek kalmaz degistirmeye ya da daha gec degistirirsin ne faydasi olur 14nm i5 i7 ve skylake cikacak bu sene ciksin bu iki seri duruma bir bak acelen yok elinde sistemin var.
  • Methous M kullanıcısına yanıt
    Hocam Ben i7 4790k ile Msi r9 280x kullanıyorum o dedigin oyunlarda banamısın demıyor crysis harıc hepnsinde 80-100 fps alıyorum en az crysis de sorunlar var ort. 50 fps alıyorum senın ıslemcın darbogaz yapıyor bbuyuk ıhtımal
  • Tamamdır hocam bekleyelim biraz. Teşekkürler tavsiyeniz için. GTA 5 Mantle destekli çıkarsa 10 numara olur zaten. Broadwell ve Skylake aynı yıl çıkacakmış çok saçma olmuş ama dediğiniz gibi olursa biraz daha beklenip Skylake alınabilir.
  • Propertij2931 P kullanıcısına yanıt
    Aynen işlemci sıkıntılı benim. AMD işlemci işini yapamıyor Athlon 64 serisinden sonra gerçekten gerilediler. Keşke 3 yıl önce i5 veya i7 alsaydım belki de bu kadar sıkıntı çekmezdim
    Evet yani şoyle diyim butcen varsa 4.nesil i5 ve yanına z87 msi anakart al cok memnun kalırsın. i5 4670 - i5 4460 - i5 4690 hepsi cok iyi işlemciler istedigini secebilirsin tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Methous

Tamamdır hocam bekleyelim biraz. Teşekkürler tavsiyeniz için. GTA 5 Mantle destekli çıkarsa 10 numara olur zaten. Broadwell ve Skylake aynı yıl çıkacakmış çok saçma olmuş ama dediğiniz gibi olursa biraz daha beklenip Skylake alınabilir.

Gta 5 mantle destekli değil hocam.

Fx8350 de alsanız lolde yine o fps düşüşlerini yaşarsınız.Bunun sebebi de oyunun 2 çekirdek kullanması.Arma 3 filan da öyledir diye tahmin ediyorum.Fakat bf4te filan intelden geri kalmaz.

Sıfır olarak değiştirmek istiyorsanız i5 4460-4590 önerebilirim.Anakart olarak da güzel bir h97 chipset alabilirsiniz, yok sadece iş görsün derseniz h81 chipsetler de işinizi görür.
  • Oyunlarda gpu kullanımına bak 97 den aşağıda ise darboğaz vardır.Ayrıca ağustosta çıkacak yeni nesili bekle.
  • Ekran kartının %21 ve %20 sini kullanıyor bildiğin darboğaz sanırım
     İşlemcimi değiştirmeli miyim ? (Phenom II X6 1100T)
    Büyük ihtimalle o işlemci ile 280xden tam performans alamazsın. Skylake bu yaz çıkacak broadwell almanı pek önermem çünkü haswell'in üzerine pek bir şey koymayacak. AMD zen mimarisi ise 2016da gelecek.

Sorunun gerçekten işlemciyle alakalı olduğunu anlamak istiyorsan vsync kapalı iken ekran kartı % kaçta çalışıyor onu kontrol et.
  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten vsync kapalı halde çektim bu fotoğrafı
    Driver'lar güncel ve pcde cpuya yoğun yüklenecek hizmet program veya virüs yok ise cpu bottleneck gibi görünüyor. Emin olmak için oyunlarınızda hiç GPUyu %99 yapamıyormusunuz arşivinizikomple bir deneyin.
  • lol de fps sorunu yaşamıyorsun dimi
  • Pc nin guc seceneklerine bak.dengeli yada guc tasarrufu olmasin.yuksek performansi sec diger iki ayarda windows islemcinin mhz degerlerinden kisma yapiyor.phnm 2 1075t ile 280 kullaniyorum ekran karti %100 calisirken uslemci kullanimi 85 90 larda.ama ben 3.7ghz overcloklu kullaniyorum ve Biostan amd cool in quiet i kapatarak kullaniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.