Şimdi Ara

İşlemcim yeterli mi yoksa yeni sistem mi toplamayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde inte core 2 duo e8400 model bir işlemci var. Ekran kartım ise Palit Nvidia 9600 gt Sonic 512mb / 256 bit. Ayrıca 2.5 gb ramim var. PSU ise 380 watt ki bence de yetersiz :) Bilgisayarımı iyileştirmeyi düşünüyorum ama şuan için yeni bir sistem toplamam zor görünüyor ( maddiyat olarak :) ) Düşüncem şu yönde ; sizce yeni bir sistem mi toplamalıyım yoksa bu seneyi de bu sisteme bir kaç ekleme yaparak atlatmalı mıyım?

Öncelikle oyunları full detayda oynamak benim için çok önemli değil. Akıcı bir şekilde oynayabileyim yeter. Monitörüm 19" olduğundan en fazla 1440x900 çözünürlük sunuyor zaten :) Sisteme yapmayı düşündüğüm ekleme ise yeni bir ekran kartı,ram ve PSU. Düşündüğüm Thermaltake Litepower'ın 700 watt'lık modeli. Ekran kartı ise HD6850 düşünüyorum.

Sizce bu parçaları alıp sistemime takviye mi yapmalıyım yoksa yeni bir sistem mi toplamayım? Ayrıca almayı düşündüğüm ekran kartı sizce beni bir kaç sene daha idare eder mi?

Cevap veren herkese teşekkürü bir borç bilirim arkadaşlar. Şimdiden sağolun :)

• hd 6850 islemciden dolayı darboğaz yapabilir ve 19" monitöriçin gereksiz fazla bi kart hd 5770 senin için yeterli her oyunu full oynarsın o monitörle fiyatıda 125 dolar bütçenide zorlamamış olursun 700 wattlık psu o sistem için gereksiz ileriye yönelik sonraki sistemlerdede kullanacağım diyorsan seasonic 620watt al thermaltakeden çokdaha iyidir
  • aslına bakarsan daha düşük seviye bir ekran kartını bende düşündüm. fakat bit olayı kafamı kurcaladığı için hd 6850 yi almayı seçtim. işlemciden dolayı darboğaz yaşar derken neyi kastettin arkadaşım biraz daha açarsan mevzuyu sevinirim :) ayrıca hd6850 yi ileriye dönük olarak ta düşünmüştüm sence yanlış bi düşünce mi olur bu?
  • işlemcin iyi. biraz saat hızlarında değişiklik yapılabilir.. 6850 e.kartı ve 450-500w power ile sorununu çözebilirsin.
    700w biraz abartı oluyor. gerçek değerli power'in var ise, o bile yetebilir..
  • bite pire'ye takılmayın 19'' için 5770 veya gts450 en ideal karttır
  • kusura bakmayın arkadaşlar bugün doğum günüm olduğundan cevap yazamadım. :) Önerdiğiniz kartlardan Saphire Ati HD5770 Flex modelinin fiyatı teknobiyotikte 350 TL kdv dahil. Asus nVIDIA GTS450 nin fiyatı ise 277 TL kdv dahil. Benim düşündüğüm kartın fiyatı ise MSI HD6850 kdv dahil 320 TL. Şimdi yaptığım araştırmaya göre HD5770 ve GTS450 şuanda kullandığım PSU ile stabil çalışır tahminimce. Çünkü şuanda kullandığım 9600GT Sonic boşta 139w yük altında ise 210w civarında bir güç harcıyor ve gayet stabil çalışıyor. Çok soru sordum biliyorum ama sizce bu fiyatlara göre ekran kartı konusunda ne yapmalıyım ve ekran kartıyla beraber PSU yu da değiştirmeli miyim? Sene sonuna doğru yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bunu göz önüne alıp cevaplarsanız sevinirim. Şuanda kullandığım PSU gerçek 380w güç veriyor. Tekrar teşekkürler.
  • öncelikle dogum günün kutlu olsun
    HD5770 için fiyat baktıgın yer cok yuksekmıs fiyatları degiştirmemişler heralde suan o kart 250 lira civarı http://www.akillifiyat.com/Product/ekran_karti/sapphire/en-ucuz-hd5770-fiyati/59-999-108627 kadıkoyde vatan notebookda sormustum nakit 250 demişlerdi üzerinden geçti bayaa psu konusuna yorum yapamayacam ben korkuyorum valla biraz para cebimde kalsın derken bütün sistemi cozurdatmakdan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6850
    kartın güç tüketimi
    boşta 18 watt
    yükte 108 watt
    psunuz dediğiniz gibi gerçek 380 watt ise bu kartla beraber sisteminizi çok rahat bişekilde karşılayacaktır

sene sonuna doğru sistem toplayacağım demişsiniz ama bence bilgisayarınız gayet iyi
  • dostum power olarak 750-850w bir model alirsan artik power sorunun olmaz 2 yil sonra bile sistem toplasan power degsmene gerek kalmaz.

Ekran karti olarak hd5770 alabilirsin o cozunurlukte sana yeter.
  • 15000w al, 150yıl sonra da kullanılsın. yok yok sen kepezi satın al, anca gider.. la havle..
    5770 exa da 240 tl..9600 den sonra 5770 yerine, 6850 ye geçilmesi daha uygun olur.. bu kartta 300 civarı kampanyalı yerler var.
    6850, gts250 kadar güç tüketiyor. 380w sıkıntılı olabilir. 500w gibi bir power bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09
    15000w al, 150yıl sonra da kullanılsın. yok yok sen kepezi satın al, anca gider.. la havle..
    5770 exa da 240 tl..9600 den sonra 5770 yerine, 6850 ye geçilmesi daha uygun olur.. bu kartta 300 civarı kampanyalı yerler var.
    6850, gts250 kadar güç tüketiyor. 380w sıkıntılı olabilir. 500w gibi bir power bakabilirsin.

sizo mobilde olmasam tam sana gore resmim vardi

• 750 -850w güç kaynağını bildiğinden mi yazdın? bişey bilmiyorsak öğrenelim.
    normal olduğun mesajıda bekleriz.
  • tabiki bilerek yazdim sen adama gunu kurtarmasi icin oneri yapiyosun ben herzaman kullanacagini oneriyorum 200tlye 0 seasonic 750w power alinabiliyorken daha altini almak gereksiz olur he butcen yoktur o baska ozaman alinabilir.
    Sunu unutma aza care yok fazlanin zarari yok.PSU bu sonucta ne ust versiyonu war ne uyumsuzluk sorunu
  • bi konu açtık kavga çıktı :D evet arkadaşlar kararımı verdim hd5770 alacağım kısmetse pazartesi günü. güç kaynağı meselesine gelince de beni 3-5 yıl idare edecek bi psu almayı düşündüğümden 750 watt gücünde bi psu almaya karar verdim. ilginize çok teşekkür ederim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chilekesh_mert -- 13 Nisan 2011; 4:26:47 >
  • 6850 varken niye 5770 alıyorsun ki ?
    psu gercek demissin marka ve 12vden verdigi A nedir ?
  • Psu'nu zorlar ama 300 TL ye 5850 almanı öneririm 6850 den iyi ve 5770 i ikiye katlayan bir kart
    300 e 5850 kaçmaz http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/sapphire-ati-hd5850-xtreme-1gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.