Bildirim
işlemcim darboğaz yaparmı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Kimmiş o Bilgisayarcı abin
Yapmaz -
ya darboğaz ne demek bu kavramı kim çıkardı allasen. darboğaz diye bir şey yok, ekran kartı işlemciden daha hızlı olduğunda deniyor da sanki darboğaz olunca ekran kartı yanıyormuş gibi davranıyorsunuz. yok öyle bir şey. işlemci ekranın yanında zayıf kalabiliyor ama bunun olması için pentium 4'e gtx 580 falan takmak lazım. -
abartma istersenquote:
Orijinalden alıntı: artariel
ya darboğaz ne demek bu kavramı kim çıkardı allasen. darboğaz diye bir şey yok, ekran kartı işlemciden daha hızlı olduğunda deniyor da sanki darboğaz olunca ekran kartı yanıyormuş gibi davranıyorsunuz. yok öyle bir şey. işlemci ekranın yanında zayıf kalabiliyor ama bunun olması için pentium 4'e gtx 580 falan takmak lazım.
çift çekirdek tüm işlemciler bottleneck yapar, gtx 580 ile -
darboğaz derken işlemci nedeniyle fps düşüşünü kastetmiştim gönül rahatlığıyla alabilirim o zaman, teşekkürler
-
çift çekirdekli hiçbir işlemci darboğaz yapmaz. iki üç kafasızın ürettiği terimler bunlar. ayrıca işlemci fps düşürmez, ya oyunun recommended req. lerin altındadır, ya da ekranın falan yetmiyordur. -
yani benim işlemcim darboğaz yapmaz -
quote:
çift çekirdekli hiçbir işlemci darboğaz yapmaz. iki üç kafasızın ürettiği terimler bunlar. ayrıca işlemci fps düşürmez, ya oyunun recommended req. lerin altındadır, ya da ekranın falan yetmiyordur.
nasıl darboğaz yapmaz.?
3,86ghx x3 işlemcide ortalama 61 fps alırken 4üncü çekirdek açık 3,94ghz hızda 74 fps alıyorsa, 3d mark testlerinde puan ve fps artışı yaşanıyorsa, sözkonusu sistemde hd6850 takılıysa buda değil x2+gtx580 x4+gtx560'ta bile darboğaz anlamına gelir.oyunda akışkanlık bozulmaz belki ama amaç en küçük titremeleri bile ortadan kaldırmaksa mutlaka 3,5ghz üzeri 3 çekirdek şart -
quote:
Orijinalden alıntı: emrekaradag
quote:
çift çekirdekli hiçbir işlemci darboğaz yapmaz. iki üç kafasızın ürettiği terimler bunlar. ayrıca işlemci fps düşürmez, ya oyunun recommended req. lerin altındadır, ya da ekranın falan yetmiyordur.
nasıl darboğaz yapmaz.?
3,86ghx x3 işlemcide ortalama 61 fps alırken 4üncü çekirdek açık 3,94ghz hızda 74 fps alıyorsa, 3d mark testlerinde puan ve fps artışı yaşanıyorsa, sözkonusu sistemde hd6850 takılıysa buda değil x2+gtx580 x4+gtx560'ta bile darboğaz anlamına gelir.oyunda akışkanlık bozulmaz belki ama amaç en küçük titremeleri bile ortadan kaldırmaksa mutlaka 3,5ghz üzeri 3 çekirdek şart
sizin o dediğiniz işlemcinin yetmemesi oluyor. işlemcinin ekran kartını bloklaması değil. çünkü öyle bir şey olamaz. yani direkt işlemcin oyuna yetmiyordur.
-
-
ya arkadaşım o işlemcinin yavaşlığı. ekran kartını blokladığından düşmüyor fps, sadece işlem yetmiyor. ben şimdi pentium 4'le crysise girsem 100 fps mi alacam ? hayır neden çünkü işlemcinin gücü kaldırmıyor oyunu. gtx 590 da olsa kaldırmayacak. anlatabiliyor muyum ? ama bottleneck var diyenler, işlemci ekran kartını kısıtlıyor iddiasında bulunuyorlar. öyle bir şey yok. işlemcinin direkt oyuna gücü yetmiyor. iki üç keko da bottleneck diye kakalıyor -
gereken açıklama ve kanıt niteliğinde SS ler mevcuttur tarşıcak bir konu yok istediğnizi idda edin bir tek ben böyle sanıyorsam biri gelsin aksini kanıtlasın
en basit örneği verdim, aynı ekran kartında x2 ile x4 işlemci arasında böyle bir fark oluyorsa bunun sebebi işlemcidir.İşlemcini yavaşlığı diyorsun kendi ağzınla söylüyorsun işte o bottleneck oluyor
anlamadıysa bir örnek daha vericem HD 3870 ile yapılmış
e5300 + HD 3870 o gördüğün sahnede 1024x768px herşey açık 57 FPS veriyor
i5 2500K +HD 3870 o gördüğün sahnede 1024x768px herşey açık 57 FPS veriyor
yani senin demene göre x2 550 oyuna yetmiyor e5300 hiç yetmez bunu açıkla bakalım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 15 Mart 2012; 16:54:18 >
-
Ben konuyu ídrak edemedìm okumama rağmen darboĞaz mevzusu karışmış bìraz , ôrnekle sorayım anlamak ìçîn bende x2 260 ìşlemcı var arkadaşımda phenom x6 aynı ekran kartını aldık dìyelîm hd 6850 , ve bf3 yúkledìk oynuyoruz aynı çòzünürlûkte ve ayarda benìm pc 30 fps onunkí dìyelìm 50 fps ,, şîmdì bením ìşlemcî. DarboĞaz mı yapmış oluyor ?? DedîĞînîz buysa çok saÇma çúnkü.......
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: serty23
Ben konuyu ídrak edemedìm okumama rağmen darboĞaz mevzusu karışmış bìraz , ôrnekle sorayım anlamak ìçîn bende x2 260 ìşlemcı var arkadaşımda phenom x6 aynı ekran kartını aldık dìyelîm hd 6850 , ve bf3 yúkledìk oynuyoruz aynı çòzünürlûkte ve ayarda benìm pc 30 fps onunkí dìyelìm 50 fps ,, şîmdì bením ìşlemcî. DarboĞaz mı yapmış oluyor ?? DedîĞînîz buysa çok saÇma çúnkü.......
gayet mantıklı.öyle olmasa kimse işlemciye para vermez basar ekran kartına.örnek vereyim işlemcinizin hızı bf3'te 40 fps vermeye yetecek kadarsa 90 fps verek gtx590 taksanız neye yarar?yine 40 fps ile oynayacaksınız.yani işlemci limitlerini zorlarken ekran kartı yata yata oynicak sınırlarına ulaşmayıp gerçek performansını ortaya koymayacak.x3 3,2 ghz+hd6850 ile 15000 3d mark puanı alırken x4 3,9ghz+hd6850 ile 19000 puan alıyorsam bunun sebebi işlemcidir
-
ben anlamıyorum bu donanımhaberdeki bir yerde başka bir yerde başka konuşuyorlar o zaman ne diye sistem tavsiye ederken 2500/2600 K öneriyorsunuz millete alsın bir tane core 2 dou yeter öylemi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 15 Mart 2012; 18:59:59 > -
quote:
ya arkadaşım o işlemcinin yavaşlığı. ekran kartını blokladığından düşmüyor fps, sadece işlem yetmiyor. ben şimdi pentium 4'le crysise girsem 100 fps mi alacam ? hayır neden çünkü işlemcinin gücü kaldırmıyor oyunu. gtx 590 da olsa kaldırmayacak. anlatabiliyor muyum ? ama bottleneck var diyenler, işlemci ekran kartını kısıtlıyor iddiasında bulunuyorlar. öyle bir şey yok. işlemcinin direkt oyuna gücü yetmiyor. iki üç keko da bottleneck diye kakalıyor
Dostum bottleneck/darboğaz ne demek biliyor musun? Kendi savunduğun şey de o çünkü, ama öyle birşey olmadığını söylüyorsun.
-
Şimdi ortada bir mantık hatası var arkadaşlar , işlemci darboğaz yapıyor diyebilmek için fps 25-30 dan aşşığa düşmeli ki biz oyunu akıcı olarak oynayamayalım , yani hd6850 ile 30 fps veren her işlemci bu ekran kartına darboğaz yapmıyor demektir aksi halde i7 2600k ile phenom x4 arasında fps değerlerine bakarak phenom un darboğaz yaptığı sonucu doğar ki bu işin içinden çıkılmaz
not: Ayarlar cözünürlük olayına girmedim normal bir çözünürlük ve medium ayarlar için konuşuyorum yoksa 1080p de ultrada oynucam diye hırs yapmış millet crossfire peşinde koşuyor o işin sonu zaten yok ......... -
aslında arkadaşın anlatmak isteyip de anlatamadıgı oynanabilirlik açısından darboğaz yani 30+ fps veren her işlemci darbogaz olmaz gibi bir şey oluyor ama malesef darboğazın tanımı o değil -
Nedìr pekî bu darboğaz?? ,ne olmadìğı bırakın ne olduğunu anlatın ....... -
mesela athlon x2 260 işlemciye 6950 ekran kartı taktın,çalışmasında sorun olmaz ve aynı şekilde çift çekirdeği bile tam kullanamayan oyunlarda tam performans alırsın.
ancak artık günümüzde bf3 gibi oyunlar çift çekirdekten daha fazlasını kullanıyorlar. yani ekran kartı işlemci engeline takılıyor ekran kartı üst düzey oldugu için bir nevi işlemci ekran kartının hızına yetişemiyor ve ekran kartı verilen görevleri hemen yaparken işlemci düşünüyor ve sonra ''darboğaz denilen şey oluşuyor'' tabiki bunun belli kriterleri ve istisnaları var misal athlon x3 3.2ghzden sonraki tüm işlemciler (oynanabilir fps açısından) darbogaz yapmazlar.
tek bir cümleyle açıklamak gerekirse (belli bir kriterden sonra) ''işlemcin kadar oynarsın''
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True Romance -- 15 Mart 2012; 21:50:45 >
Benzer içerikler
- i5 mi i7 mi
- işlemci ghz arttırma
- pbo enhancement nedir
- laptop işlemci değişir mi
- vt-d nedir
- ryzen 9 9950x3d
- hx işlemci nedir
- intel core ultra 9 285k
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- snapdragon x plus
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X