Şimdi Ara

İşlemcim Çok Isınmaya Başladı.Yardım Edin!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 yıldır Acer 5739G dizüstü kullanıyorum.İşlemci Intel Core 2 T6600.Son 2 aya kadar hiçbir ısınma sorunum yoktu.Zaten bu seriyi bilenler ısınma probleminin hiç olmadığını bilirler.

Ama 2 aydır işlemci ısısı standart kullanımımda,60-69 dereceye çıkmaya başladı.Dolayısıyla çok fazla donmalar ve program hataları olmaya başladı.

Format attım,gereksiz güncelleme ve programları kurmaktan kaçındım,işlemci ısı pastasını yeniledim,fanın tozunu aldım ama değişen birşey yok.

Ayrıca,HDD ve RAM'de de yaptığım testlere göre arıza yok.

Lütfen yardım edin arkadaşlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 1 Nisan 2012; 19:05:58 >

• Notebook soğutucunuz var mı. Notebook'u masanın üstüne koyduğunuz zaman alttaki hava delikleri kapanacağı için dışarıya hava çıkma olasılığı düşüyor ve sıcaklık içeride kalıyor bu nedenlede ısınma meydana geliyordur. Ya da sıcaklığı yanlış ölçüyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

Notebook soğutucunuz var mı. Notebook'u masanın üstüne koyduğunuz zaman alttaki hava delikleri kapanacağı için dışarıya hava çıkma olasılığı düşüyor ve sıcaklık içeride kalıyor bu nedenlede ısınma meydana geliyordur. Ya da sıcaklığı yanlış ölçüyor olabilir.

Bilgisayar konuda belirttiğim gibi son 2 aydır bu sorunları veriyor.Aldığım günden beri aynı yerde ve aynı masada kullanıyorum.2 ay öncesine kadar bu sorunların hiçbiri yoktu.Dolayısıyla ısınma sorunum olmadığı için soğutucuda kullanmadım.

Sıcaklığın yanlış ölçüldüğünü de sanmıyorum.Zira çok fazla donma ve program hatası ile karşılaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 1 Nisan 2012; 19:25:58 >
  • laptopların handikaplarından biriside pilin ömrünü tüketmesi, sizin pil muhtemelen ömrünü tüketmek üzere.cep telefonlarından da bildiğiniz üzere piller ölmeye yakın bu tip hatalar verir...bence pil değişimi+termel macun yenileme+kasa içi temizlik zamanı gelmiş geçiyor...saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

laptopların handikaplarından biriside pilin ömrünü tüketmesi, sizin pil muhtemelen ömrünü tüketmek üzere.cep telefonlarından da bildiğiniz üzere piller ölmeye yakın bu tip hatalar verir...bence pil değişimi+termel macun yenileme+kasa içi temizlik zamanı gelmiş geçiyor...saygılarımla

zaten arkadaş termal macun yenileme ve kasa temizliği yaptığını belirtmiş ama batarya ömrü bittiğinde böyle hatalar alanı duymuştum batarya değiştirince düzelir diyolardı ne kadar doğru bilemem tabi...
  • quote:

laptopların handikaplarından biriside pilin ömrünü tüketmesi, sizin pil muhtemelen ömrünü tüketmek üzere.cep telefonlarından da bildiğiniz üzere piller ölmeye yakın bu tip hatalar verir...bence pil değişimi+termel macun yenileme+kasa içi temizlik zamanı gelmiş geçiyor...saygılarımla

Pilin ömrü tükendi evet.Bu yüzden ben pili sökmeden kullanıyordum bilgisayarı.Pili yenileyemem şimdi.Pilsiz kullansam sorun düzelmez mi?
  • pilsiz kullandığınızda muhtemelen sorun kalmayacak...zaten yine ısınırsa, pil+macun+temizlik üçgenini yapmış biri olarak başınız dertte demektir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

pilsiz kullandığınızda muhtemelen sorun kalmayacak...zaten yine ısınırsa, pil+macun+temizlik üçgenini yapmış biri olarak başınız dertte demektir..

Sorun yine düzelmezse arıza ne olabilir sizce?
  • bu kısımdan sonrasını benim için söylemek zor..akıl yürütmeyle ilk akla gelecek fanlar sonra, anakart ve işlemci gibi etgenler geliyor...
  • quote:

bu kısımdan sonrasını benim için söylemek zor..akıl yürütmeyle ilk akla gelecek fanlar sonra, anakart ve işlemci gibi etgenler geliyor...

Anlıyorum.Siz pilin ömrü tükendiğinde böyle arızalar verebilir dediğinizden sonra pili söküp,prizde kullanmaya başladım.Bir sorun yok gibi gözüküyor.Geri kalanını bir sorun çıkarsa halletmeye çalışırız artık.

Size ve cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
  • estğ.
  • 2 senedir temizlenmediğinden tozlanmıştır.
  • 2 senedir hiç açılmamış makina iyi dayanmış yine :) içini açıp temizlersen sorun kalmaz kanımca arkdaşımın monster lattopu vardı ısınmaya baslamıştı tozunu örümceğini aldık bir şeyi kalmadı :)
  • İşlemci ısısı ne yükseklikte benim t6600 laptop 50 de geziniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Want to

İşlemci ısısı ne yükseklikte benim t6600 laptop 50 de geziniyor

70 dereceyi görüyor.
  • Su dök
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.