Şimdi Ara

İşlemci yüksüz 60 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CoreTemp programı yükledim ve bana 60 derece diyor ama bilgisayarda kasma falan yok ctrl+alt+del yaptığım zamanda cpu %2-%0 arası gidiyor ama bu derece bana inanılmaz fazla geldi sizce normal mi ?

• Yahu şu CoreTemp programı kadar saçma bir ölçüm programı görmedim. FanSpeed 1 CoreTemp 2, ikisi de şu ana kadar benim kullandığım sistemlerde asla doğru değerleri göstermedi sıcaklık olarak. Önce bir HWMonitör, MSI Afterburner-Rivaturner, AIDA64 gibi sağlam programlarla bak sıcaklığa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozzy45 -- 20 Haziran 2016; 23:04:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Yahu şu CoreTemp programı kadar saçma bir ölçüm programı görmedim. FanSpeed 1 CoreTemp 2, ikisi de şu ana kadar benim kullandığım sistemler asla doğru değerleri göstermedi sıcaklık olarak. Önce bir HWMonitör, MSI Afterburner-Rivaturner, AIDA64 gibi sağlam programlarla bak sıcaklığa.

Sağolun hocam
  • quote:

Yahu şu CoreTemp programı kadar saçma bir ölçüm programı görmedim. FanSpeed 1 CoreTemp 2, ikisi de şu ana kadar benim kullandığım sistemlerde asla doğru değerleri göstermedi sıcaklık olarak. Önce bir HWMonitör, MSI Afterburner-Rivaturner, AIDA64 gibi sağlam programlarla bak sıcaklığa.

AIDA64'de 60 derece göstreriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: emır_turk_97

quote:

Yahu şu CoreTemp programı kadar saçma bir ölçüm programı görmedim. FanSpeed 1 CoreTemp 2, ikisi de şu ana kadar benim kullandığım sistemlerde asla doğru değerleri göstermedi sıcaklık olarak. Önce bir HWMonitör, MSI Afterburner-Rivaturner, AIDA64 gibi sağlam programlarla bak sıcaklığa.

Alıntıları Göster
    Hocam bi işlemcinin markasını modelini, soğutucunun markasını modelini yazaydın...

• Havalar sıcak normaldir kasa sirkülasyonu sağlam bile olsa odanında sirkülasyonu iyi olmalı. Sistem özellikleri, soğutma sistemide önemli. İ3 varda h100 gibi 240lık sıvı soğutma varsa farklı yorum, eski tip ekran kartı varsa farklı durum olabilir. Ama şuanki günlerde özellikle nemli bölgelerde 40-50 derece çok normal 60ta kasaya ve fan yapısına bağlı olarak görülebilir. Tabi bu durum iyi birşey değil mümkün mertebe soğutmaya bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0netw0

Havalar sıcak normaldir kasa sirkülasyonu sağlam bile olsa odanında sirkülasyonu iyi olmalı. Sistem özellikleri, soğutma sistemide önemli. İ3 varda h100 gibi 240lık sıvı soğutma varsa farklı yorum, eski tip ekran kartı varsa farklı durum olabilir. Ama şuanki günlerde özellikle nemli bölgelerde 40-50 derece çok normal 60ta kasaya ve fan yapısına bağlı olarak görülebilir. Tabi bu durum iyi birşey değil mümkün mertebe soğutmaya bakın.

Kusura bakmayın hocam çok soru soruyorum ama ekran kartını taktıralı 2 gün oldu (evga gtx950) ondan olabilirmi yada soğutmak için kasanın yanına büyük klima koysam olurmu bu arada cevap için sağolun içimi rahatlatınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Isısı 95 Derece Normal Mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Hocam bi işlemcinin markasını modelini, soğutucunun markasını modelini yazaydın...

Hocam işlemci i7 4790 ama fanı bilmiyorum birde ayrıca yeni ekran kartı taktırdım (evga gtx950)onuda ekleyeyim belki alakası vardır

• Ekran kartları blower fan ve dışında kasayı ısıtır. Yeni çıkan modeller 50-60 dereceye kadar fan çalıştırmadıkları için devamlı ısıtırlar ortamı. Ocaktaki tencere gibi düşünün devamlı ısı kaynağı var bir noktadan sonra kasa ısıncak, kasadan sonra oda. Kasanın hava aldığı ve attığı noktalar açık olsun. Her nesil i7 için güzel bir soğutucu alın mümkünse her daim sıvı soğutma olsun. Stok soğutucu varsa kasa yan kapağını açıp bakın sıcaklık farkı artıyorsa 1-2 fanla durumu toparlaya bilirsiniz.

• quote:

Ekran kartları blower fan ve dışında kasayı ısıtır. Yeni çıkan modeller 50-60 dereceye kadar fan çalıştırmadıkları için devamlı ısıtırlar ortamı. Ocaktaki tencere gibi düşünün devamlı ısı kaynağı var bir noktadan sonra kasa ısıncak, kasadan sonra oda. Kasanın hava aldığı ve attığı noktalar açık olsun. Her nesil i7 için güzel bir soğutucu alın mümkünse her daim sıvı soğutma olsun. Stok soğutucu varsa kasa yan kapağını açıp bakın sıcaklık farkı artıyorsa 1-2 fanla durumu toparlaya bilirsiniz.

Hocam internetten biraz araştırma yaptım galiba i7 4790 stok soğutuculu çünkü min 50 küsürlerde max 61 yani kullansamda kullanmasanda nerdeyse aynı bide aklıma şöyle birşey geldi i7 4790 işlemci ve GTX950 yi psu kaldırmıyor olabilir mi peki hocam psu markasıda corsair vs450 o yetmiyor olabilir mi

• emır_turk_97 kullanıcısına yanıt
    PSU yeter ama stok soğutucu ise değiştirin. 4. Nesilde güç ile ilgili bölümler anakarttan işlemci içine taşındı. Yük altında çabuk ısınıyorlar. İmkanınız varsa ve kasa el veriyorsa kısa zamanda sıvı soğutucu geçin. Noctua Nh-u9s ise boşta 40 derecelerde seyrediyor i7 4790k ile 2. senesine doğru. Yük altında 80 lere doğru gidiyor. Eğer yeni aldığınız bir işlemci ise bu yazı stokla çıkarıp macunu eskitin. Seneye bahar ayında hem macunu değiştirirsiniz hem güzel bir soğutucu alırsınız. ( Yabi 60 derecede kalıyorsa sıkıntı değil 85 derece sonrası saat hızı düşüyor. )
  • quote:

PSU yeter ama stok soğutucu ise değiştirin. 4. Nesilde güç ile ilgili bölümler anakarttan işlemci içine taşındı. Yük altında çabuk ısınıyorlar. İmkanınız varsa ve kasa el veriyorsa kısa zamanda sıvı soğutucu geçin. Noctua Nh-u9s ise boşta 40 derecelerde seyrediyor i7 4790k ile 2. senesine doğru. Yük altında 80 lere doğru gidiyor. Eğer yeni aldığınız bir işlemci ise bu yazı stokla çıkarıp macunu eskitin. Seneye bahar ayında hem macunu değiştirirsiniz hem güzel bir soğutucu alırsınız. ( Yabi 60 derecede kalıyorsa sıkıntı değil 85 derece sonrası saat hızı düşüyor. )

Ilginiz için çok teşekkür ederim

• quote:

quote:

Hocam işlemci i7 4790 ama fanı bilmiyorum birde ayrıca yeni ekran kartı taktırdım (evga gtx950)onuda ekleyeyim belki alakası vardır

Hocam aynı işlemciyi kullanıyorum. İzmir'de yaşıyorum. Şu anda işlemci boşta 36-37 (zaten hava sıcaklığı bu derecelerde şu anda) , yükte 55-60 derecede geziyor. Bence güzel bir hava soğutma sistemi alsanız güzel olur. Cooler Master Hyper 212 Evo çok popüler ve kaliteli bir soğutucu. Amazonda 30 dolar şu anda. Ben de bunu kullanıyorum sıcaklıklar dediğim gibi seyrediyor.
    Boşta 60 derece çok fazla. Stok soğutucu için bile fazla, termal macun yenileyebilirsiniz.

Soğutucunun linkini atıyorum. Bu fiyata kaçırmayın derim hocam.

• acaluka kullanıcısına yanıt
    Hocam kasada fan bile yok galiba resimi attın bir sıkıntı varmı sizce

• quote:

quote:

quote:

Hocam aynı işlemciyi kullanıyorum. İzmir'de yaşıyorum. Şu anda işlemci boşta 36-37 (zaten hava sıcaklığı bu derecelerde şu anda) , yükte 55-60 derecede geziyor. Bence güzel bir hava soğutma sistemi alsanız güzel olur. Cooler Master Hyper 212 Evo çok popüler ve kaliteli bir soğutucu. Amazonda 30 dolar şu anda. Ben de bunu kullanıyorum sıcaklıklar dediğim gibi seyrediyor.
    Boşta 60 derece çok fazla. Stok soğutucu için bile fazla, termal macun yenileyebilirsiniz.

Soğutucunun linkini atıyorum. Bu fiyata kaçırmayın derim hocam.

Alıntıları Göster
    Ayrıca çok sağolun şuan stajdayım para birikînce alcam yoksa işlemci elimde kalcam gibi

• quote:

quote:

aida64 de işlemci sıcaklıgına nasıl bakıyoruz hocam bulamadım ss atabilme ihtimaliniz var mı

edit : algılayıcıdan buldum hocam pc boştayken 36 derece benim işlemci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DjarumBlack- -- 21 Haziran 2016; 16:35:50 >

• quote:

Fotograflar çıkmamış hocam bir sıkıntı oldu galiba.

Bu arada 60 derecede sıkıntı olmaz. Zaten 100 C olunca kendisini kapatıyor PC, yakma gibi bir durum söz konusu olmaz ancak tabi PC çok yavaşlıyor o sıcaklıklarda. Bence fotogafları tekrar atın bir bakalım duruma
  • quote:

quote:

Fotograflar çıkmamış hocam bir sıkıntı oldu galiba.

Bu arada 60 derecede sıkıntı olmaz. Zaten 100 C olunca kendisini kapatıyor PC, yakma gibi bir durum söz konusu olmaz ancak tabi PC çok yavaşlıyor o sıcaklıklarda. Bence fotogafları tekrar atın bir bakalım duruma

Hocam şuan klimayı açtım pc'i yaklaşık bir 15 dakikadır açık ve 49-50 arası gidip geliyor resmide şu şekilde hocam İşlemci yüksüz 60 derece

• emır_turk_97 kullanıcısına yanıt
    arkada çalışan bir program vs'den dolayı işlemci ısınıyor olabilir.

Deneme amaçlı Windows güç planı ayarlarından güç tasarrufunu seçin , cpuyu düşük hızda çalıştıracaktır, buna rağmen soğumazsa problem var demektir

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RX 480 -- 21 Haziran 2016; 17:52:36 >
  • RX 480 kullanıcısına yanıt
    Kasanın içinden kullanılmayan eşyalar nemlenmesin diye konulan şeyden çıktı belki o etkiliyordur birde fanda birikmiş tozuda üfledim bide şimdi denicem olmazsa dediğinizi yaparım oda olmazsa artık yeni fan alırım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.