Şimdi Ara

İşlemci ve Monitör Çözünürlülüğü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar geçen bir iki arkadaş monitörün ekran çözünürlülüğü düştükçe işlemciye daha fazla yük biner diye bişey duydum bunun gerçeklik yanı varmıdır ? 1-2 kişide alakasız dedi ama en iyisi sizden bir öneri alıyım mesela 1366x768 deki işlemci yüküyle 1920x1080 deki dahamı farklı olur ? sonuçta ekran kartını rahatlatıyor ama işlemciye yük mü bindiriyor ?

• Bildiğim kadarıyla şöyle : Mesela fps limiti, vsync vs kapalı iken 1080p de çözünürlükte oyundan 30 fps alıyorsunuz, çözünürlüğü 720p ye düşürelim diyelim bu çözünürlükte 60 fps aldığınızı varsayalım. Çözünürlük düştüğü için ekran kartına binen yük azalacak bunun sonucunda ekran kartı daha çok fps verebilecek. İşte bu +30 fps nedeniyle işlemciye daha çok yük binecek. İşlemci için oyun testleri bu nedenle düşük çözünürlüklerde deneniyor ki gerçek performansı anlaşılabilsin. Emin değilim tabi yanlışım olabilir.

Edit : Minecraftta küçük bir test yaptım. Yüksek çözünürlükte 150 fps aldım, işlemci kullanımım %20 civarı idi. Çözünürlüğü düşürdüm , 330 fps aldım, işlemci kullanımım %30 a çıktı. Yani dediğim doğruymuş şimdi emin oldum. Çözünürlüğü söyleyemedim çünkü pencere modunda deneme yaptım. +150fps nin işlemciye %10 etki etmesi garip yani bayağı az fark yarattı (işlemci i7 3610qm), ekran kartlarındaki mantıkla aynı değil (%50 yükle 30 fps ise tam yükte 60 fps gibi).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cos37 -- 16 Ağustos 2014; 21:28:44 >

• 1080p'deki ile 720p'deki işlemci kullanımı farklı olur illa ki. Oyununa ve ayarına, vsync'in durumuna ve oyunun fps sınırına göre değişir bu durum.

Düşük çözünürlüklerde fps daha yüksektir, sizi bu ve bunun gibi çözünürlüklerde limitleyebilen durum genelde işlemci olur, yüksek yük durumundan ötürü. Mesela düşük çözünürlük ve ayarlarda %100 gibi bir cpu kullanımı görebilirsiniz fps 300 falandır gpu kullanmıysa %79 falandır. Tabi bu işlemcinin ve ekran kartının gücüne bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. İşlemci gücünü test etme amaçlı yapılan bir yöntemdir test sitelerinde de aslında.

Siz aman işlemcime yük binmesin, ısınmasın diye can sıkmayın. Optimum kalite ve oynanabilirlikte bir ayar yapın. ekran kartınız iyiyse düşük çözünürlükte oynamanın bir anlamı yok.

• saolasın hocam cevap için mesela hocam canlı yayın la uğraşan biriyim ben laptopumda i5 2430 işlemci var gt540m ekran kartı var oyunlarda düşük fps aldığım için yeni pc alıcam alıcağım monitör 1366x768 onun yerine 1920x1080 alsam canlı yayında daha mı rahat ederim pentium g3258 almayı düşünüyorumda işlemci olarak bütçem kısıtlı fakat r7 260x oynayacağım oyunlar için yeterde artar bile 2. olarakda i5 2430 a göre g3258 çok çok mu düşük olur çünkü biri 4 seneki işlemci birisi yeni nesil farkı farkı kapatırmı
  • hocam 15.6 dan sonra 18.5 ekran işimi görecektir bütçede kısıtlı olduğu için bunu seçtim zaten genelde online oyunlar oynuyorum bf4 falan oynamam r7 260x de işimi görür fakat canlı yayında kuşkularım var g3258 ile fx x6300 ile çok rahat yapılıyor fx x6300 ile g3258 in farkı çok fazlamıdır fark edermi yayın dediğim bi yandan oyun yayın skype müzik bu kadar yani 3-4 işlem olur

Orijinalden alıntı: merseyhmon

hocam 15.6 dan sonra 18.5 ekran işimi görecektir bütçede kısıtlı olduğu için bunu seçtim zaten genelde online oyunlar oynuyorum bf4 falan oynamam r7 260x de işimi görür fakat canlı yayında kuşkularım var g3258 ile fx x6300 ile çok rahat yapılıyor fx x6300 ile g3258 in farkı çok fazlamıdır fark edermi yayın dediğim bi yandan oyun yayın skype müzik bu kadar yani 3-4 işlem olur

Hocam gelecek te islemciyi değiştirme planıniz varsa intel i alın ama yoksa fx 6300 uzun süre işiniz görür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Monitör Çözünürlük Sorunu
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • g3258'in incelemelerine bakabilirsin:
    http://www.tomshardware.com/reviews/pentium-g3258-overclocking-performance,3849.html
    http://www.guru3d.com/articles_pages/pentium_20th_anniversary_series_g3258_processor_review,14.html

Multitasking performansı da fena değil.
    http://www.bit-tech.net/hardware/2014/06/24/intel-pentium-g3258-review/4

Yüksek çözünürlükte oyna, monitörü mutlaka 21.5" falan al full hd ve dvi olan.
    http://www.teknofiyat.com/?search=21.5+dvi

Anakartı da oc yapabileceğin z97 pc mate alabilrisin. Platform olarak fx6300'e göre avantajlı g3258 ve lol gibi oyunlarda daha iyi performans verir. Skype - winamp falan zaten hikaye onlarda pc kasmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: merseyhmon

hocam g3258 ile öyle çok çok çok aman aman bi fark olurmu ?

Hocam r7 260x te olmaz bir fark ama ilerisi için düşünürsek fx6300 ile r9 280x lere kadar yolun var fakat işlemci tarafında intel de ileride i7 ile geliştirme imkanın var o yüzden iyi düşün ama bence r7 260 x ile kullanacagindan pentium u al gelecekte i serisi bir işlemciye gecersin ekran kartı alacağın zaman ayrıca fx 6300 E butcen yetiyorsa git aynı paraya i3 4150 al aynı para

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hocam bütçe kısıtlı ve 15.6 dan sonra 18.5 de benim işimi görecektir 15.6 bile olsa çok fark etmez zaten sizce canlı yayın yaparken sıkıntı yaşarmıyım ? @HighWoltage

18.5" alınmaz yapma etme sene 2014. 21.5"ten aşağı alma, full hd'nin altına da düşme.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.