Şimdi Ara

İşlemci ve anakart karamsarsızlığı.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben Geçmek İçin Bir Sebep Göremiyorum İşlemci ve anakart karamsarsızlığı....  Yüksek Seviye İşlemcilere Geçmek Öyle Kolay Olmuyor Hem Zart Diye 600 Lirayı Soğutucuya Gömmeniz Gerekiyor Adam Gibi Oc Yapıp Kullanabilmek İçin, Kaldı ki 2500 Tlden Bahsediyorsunuz Bekleyin Derim İşlemci ve anakart karamsarsızlığı.... 

• quote:

Orijinalden alıntı: Demirci25

Önce işlemci sıcaklığını kontrol edelim. İşlemci throttling oluyor olabilir. Yani soğuyamıyorsa hızını düşürüyordur belki. Termal macun veya fan ile ilgili sorun olabilir. Muhtemelen 6 yıllık bir pc. Kontrol etmekte fayda var.

İşlemci ve anakart karamsarsızlığı....

Hocam indirdim pubgyi şuan sadece açtım oyunu zaten oyunu açması 10 dk sürdü ısınma alanına girdiğinde oyuna başlama süresine 10 saniye falan vardı geç bağlanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Stock soğutucu mu kullanıyorsun? Söküp, fanı ve işlemci yüzeyini macundan ve tozdan temizleyip yeniden macun uygulayıp fanı takıp bir daha deneyin. Ayak kırık demiştin. Soğutucu işlemcinin üzerine tam oturmuyorsa yeni bir soğutucu bakın. Çok güçlü bir şeye gerek yok.

• quote:

Stock soğutucu mu kullanıyorsun? Söküp, fanı ve işlemci yüzeyini macundan ve tozdan temizleyip yeniden macun uygulayıp fanı takıp bir daha deneyin. Ayak kırık demiştin. Soğutucu işlemcinin üzerine tam oturmuyorsa yeni bir soğutucu bakın. Çok güçlü bir şeye gerek yok.

Evet stok soğutucu kullanıyorum şuan dışarıdayım kule tipi soğutucu alıcam bir de ekstra kasaya da fan alıcam kasada fan yok kendisinde kasa rampage titan plus inşallah ısınma sorunudur da bu şekilde çözebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Zayinkyu

Hocam indirdim pubgyi şuan sadece açtım oyunu zaten oyunu açması 10 dk sürdü ısınma alanına girdiğinde oyuna başlama süresine 10 saniye falan vardı geç bağlanıyor.

Alıntıları Göster

Yukarıda bir yerde 100 derece falan göstermiş. O hangi bileşenin sıcaklığı?

İşlemcinizde de ısınma sorunu var. Bizdeki i7 4790 sıradan bir kule tipi soğutucu ile oyun içinde 60 derece, masaüstünde 35-40 derecelerde çalışıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saab9000

Yukarıda bir yerde 100 derece falan göstermiş. O hangi bileşenin sıcaklığı?

İşlemcinizde de ısınma sorunu var. Bizdeki i7 4790 sıradan bir kule tipi soğutucu ile oyun içinde 60 derece, masaüstünde 35-40 derecelerde çalışıyordu.

Alıntıları Göster

100 derece anakartın bileşeni , yani bu sıcaklık normal değil öyle mi zaten oyun 5 dk bile açık kalmadı

• Zayinkyu Z kullanıcısına yanıt

Evet bu sıcaklıklar hiç normal değil. Elinizdeki işlemci ve ekran kartı hala oynadığınız oyunlar için yeterli normalde. Ram arttırırsanız iyi olur ama tabi. Öncelikle ısınma sorunu çözülmeli. Çok dandik olmayan kule tipi bir soğutucu ve kaliteli bir termal macun ile tekrardan bir kurulum yapın. Soğutucu ayaklarına çok dikkat edin. Kasanızda hem ön ve hem arkada en az birer fan olsun. Eğer ön ve arkada birer fan olursa önden temiz hava alıp, arkadan sıcak havayı tahliye eder. Böylece temiz hava akımı oluşmuş olur. Anakart ve diğer parçalar da bir nebze ferahlamış olur.

• İşlemci ve anakart karamsarsızlığı....

Arkadaşlar hepinize teşekkürler ısı problemiydi işlemci fanını değiştirdim kasanın arkasına bir adet fan ekledim 1 saat pubg oynadım durum bu para harcamadan hallettik şimdilik. Peki şuan bu sisteme 16 gb 1600 mhz ram eklesem bir faydasını görür müyüm ?

• quote:

İşlemci ve anakart karamsarsızlığı....

Bir şey eklememe gerek yok o zaman.

Bir de bu temperature nedir hocam 115 derece gözüküyor.

• Dostum o işlemcinin değil, anakarttaki sıcaklıkları kontrol eden ayrı bir çip varmış, onun değerleriymiş ve bu programda o kısım hatalı değer veriyormuş. Başkalarında da benzer durum varmış. Farklı programlarla da kontrol edebilir misin? Normalmiş yani anladığım kadarıyla.

• Aida indirip kontrol ettim onda da 45 derece gösteriyor bunda ki gibi gruplara ayırmamış dediğin gibi yanlış gösteriyor yoksa bu kadar sıcaklığa dayanmaz herhalde

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.