Ben Geçmek İçin Bir Sebep Göremiyorum |
İşlemci ve anakart karamsarsızlığı.... (2. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Demirci25Önce işlemci sıcaklığını kontrol edelim. İşlemci throttling oluyor olabilir. Yani soğuyamıyorsa hızını düşürüyordur belki. Termal macun veya fan ile ilgili sorun olabilir. Muhtemelen 6 yıllık bir pc. Kontrol etmekte fayda var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Stock soğutucu mu kullanıyorsun? Söküp, fanı ve işlemci yüzeyini macundan ve tozdan temizleyip yeniden macun uygulayıp fanı takıp bir daha deneyin. Ayak kırık demiştin. Soğutucu işlemcinin üzerine tam oturmuyorsa yeni bir soğutucu bakın. Çok güçlü bir şeye gerek yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Demirci25Stock soğutucu mu kullanıyorsun? Söküp, fanı ve işlemci yüzeyini macundan ve tozdan temizleyip yeniden macun uygulayıp fanı takıp bir daha deneyin. Ayak kırık demiştin. Soğutucu işlemcinin üzerine tam oturmuyorsa yeni bir soğutucu bakın. Çok güçlü bir şeye gerek yok.
Evet stok soğutucu kullanıyorum şuan dışarıdayım kule tipi soğutucu alıcam bir de ekstra kasaya da fan alıcam kasada fan yok kendisinde kasa rampage titan plus inşallah ısınma sorunudur da bu şekilde çözebilirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Zayinkyu
Alıntıları GösterYukarıda bir yerde 100 derece falan göstermiş. O hangi bileşenin sıcaklığı?
İşlemcinizde de ısınma sorunu var. Bizdeki i7 4790 sıradan bir kule tipi soğutucu ile oyun içinde 60 derece, masaüstünde 35-40 derecelerde çalışıyordu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Saab9000Yukarıda bir yerde 100 derece falan göstermiş. O hangi bileşenin sıcaklığı?
İşlemcinizde de ısınma sorunu var. Bizdeki i7 4790 sıradan bir kule tipi soğutucu ile oyun içinde 60 derece, masaüstünde 35-40 derecelerde çalışıyordu.
Alıntıları Göster100 derece anakartın bileşeni , yani bu sıcaklık normal değil öyle mi zaten oyun 5 dk bile açık kalmadı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet bu sıcaklıklar hiç normal değil. Elinizdeki işlemci ve ekran kartı hala oynadığınız oyunlar için yeterli normalde. Ram arttırırsanız iyi olur ama tabi. Öncelikle ısınma sorunu çözülmeli. Çok dandik olmayan kule tipi bir soğutucu ve kaliteli bir termal macun ile tekrardan bir kurulum yapın. Soğutucu ayaklarına çok dikkat edin. Kasanızda hem ön ve hem arkada en az birer fan olsun. Eğer ön ve arkada birer fan olursa önden temiz hava alıp, arkadan sıcak havayı tahliye eder. Böylece temiz hava akımı oluşmuş olur. Anakart ve diğer parçalar da bir nebze ferahlamış olur.
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Demirci25
-
Dostum o işlemcinin değil, anakarttaki sıcaklıkları kontrol eden ayrı bir çip varmış, onun değerleriymiş ve bu programda o kısım hatalı değer veriyormuş. Başkalarında da benzer durum varmış. Farklı programlarla da kontrol edebilir misin? Normalmiş yani anladığım kadarıyla.
-
Aida indirip kontrol ettim onda da 45 derece gösteriyor bunda ki gibi gruplara ayırmamış dediğin gibi yanlış gösteriyor yoksa bu kadar sıcaklığa dayanmaz herhalde
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X