Şimdi Ara

İşlemci ve anakart karamsarsızlığı....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize öncelikle Merhaba ;

şuan ki sistemim

i7 4790s

msi h81m-p33

gtx 1070

4+4 8 gb ram 1333mhz

Bu sistemi ddr4 geçirmek istiyorum ve kararsızım işlemci ve anakart konusun da şuan hepsiburada da indirim var ve karar veremedim bir türlü bütçe 2500 tl civarı...

https://www.hepsiburada.com/msi-b450-gaming-plus-max-amd-b450-4133mhz-ddr4-soket-am4-atx-anakart-p-HBV00000MZ8EM?magaza=Hepsiburada

https://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-5-2600-3-9ghz-16mb-cache-soket-am4-islemci-p-HBV00000BFTI3?magaza=GarajOnline

https://www.hepsiburada.com/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-cl16-ram-cmw16gx4m2c3200c16-p-HBV00000CD8CN

Bunlar nasıldır iyi midir ekran kartıyla ilgili sıkıntı yaşar mıyım ?

Bütçeyi bir tık aşmış olabilirim idare edeceğiz.

• R5 2600 ile 4790k yaklaşık olarak aynı performansı vermişler. 4790s ise 4790k'dan %15-20 geri diyebilirsiniz oyunlar için. Sonuç olarak pek fazla bir performans artışı görmeyecksiniz.

• 3600 ve 10400f gibi işlemcilere geçiş yap. 2600 vasat kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forvet09 -- 6 Kasım 2020; 16:54:38 >
  • anladım peki sadece işlemci için 2500 tl bütçe ayırsam ne almamı önerirsiniz acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Zayinkyu

anladım peki sadece işlemci için 2500 tl bütçe ayırsam ne almamı önerirsiniz acaba

2500 tl ye kadar önerilecek işlemci 10400f dir. aynı çekirdek ve izlek sayıları bir kaç mhz yükseltilerek satılıyor.

z490 anakart ve 3200-3600 mhz ramler ile 2500 tl bandındaki tüm işlemcileri tokatlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

2500 tl ye kadar önerilecek işlemci 10400f dir. aynı çekirdek ve izlek sayıları bir kaç mhz yükseltilerek satılıyor.

z490 anakart ve 3200-3600 mhz ramler ile 2500 tl bandındaki tüm işlemcileri tokatlar.

Alıntıları Göster

https://www.hepsiburada.com/intel-core-i5-10400f-2-90ghz-lga1200-12mb-cache-islemci-p-HBV00000WIZ2C

tamam o zaman bu işlemciyi alıyorum yanına yukarıda belirttiğim anakart ve ram leri alsam sıkıntı yaşar mıyım peki.

https://www.hepsiburada.com/msi-z490-a-pro-intel-z490-4800mhz-ddr4-atx-anakart-p-HBV00000VSDVP?magaza=Tekramarket

Bu anakart işimi görür mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zayinkyu -- 6 Kasım 2020; 18:14:11 >

• Anakart, ramlerde uygun. 3600 MHz cl16 ram denk getirsen efsane olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD ve Intel ekran kartı sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartın ile işlemcin dengeli

Ekran kartı değiştirmeyeceksen sistem değiştirmek mantıksız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

Ekran kartın ile işlemcin dengeli

Ekran kartı değiştirmeyeceksen sistem değiştirmek mantıksız

hocam çok güzel söyledin ama pubg açmıyor pc cs go da fps düşük ekran kartı bir şekilde yeterli ama anakart işlemci ram ler sıkıntı bu yüzden yükseltmek istiyorum.

• hocam allah aşkına kafayı yicem bir yol gösterin oynadığım oyunlar pubg cs go tarzı fps oyunları arada bir de poe oynuyorum ki poe oynarken pc kendinden geçiyor bütçemi artırdım 3700 tl ben bu parayla ne yapabilirim nasıl yapabilirim pek de iyi anlamıyorum bu işlerden en son işte i5 10400f işlemciyi düşünüyordum sonra ryzen 5 3600 mantıklı gelmeye başladı ama karar veremiyorum malum parayı kolay kazanamıyoruz onun için pişman olmayacağım bir seçim olsun istiyorum.

• Düz 4790, aynı anakart ve 1333mhz 8+4=12gb ram ve rx580 ile kardeşim 1080p pubg sanırım her şey yüksekte çok çok rahat oynuyordu arkadaşlarıyla. Star wars jedi fallen order gibi bir çok yeni oyunu her şey ultrada 50-60fps ile oynuyordu. Pubg oynayamamanızda başka sıkıntı olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Saab9000

Düz 4790, aynı anakart ve 1333mhz 8+4=12gb ram ve rx580 ile kardeşim 1080p pubg sanırım her şey yüksekte çok çok rahat oynuyordu arkadaşlarıyla. Star wars jedi fallen order gibi bir çok yeni oyunu her şey ultrada 50-60fps ile oynuyordu. Pubg oynayamamanızda başka sıkıntı olabilir mi?

hocam pubg hiç açılmıyor açılınca da kasmadan durmuyor ve kapanıyor oyun şuan sadece cs go oynayabiliyorum bir de path of exile oynuyorum ama onda da kasmadan oynayamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zayinkyu

hocam pubg hiç açılmıyor açılınca da kasmadan durmuyor ve kapanıyor oyun şuan sadece cs go oynayabiliyorum bir de path of exile oynuyorum ama onda da kasmadan oynayamıyorum.

Alıntıları Göster

Sisteminizde bence başka bir sıkıntı var.

Güç kaynağınızın marka ve modeli ne?

Windows ve bios son güncellemesi yüklü mü?

Ekran kartı driverı güncel mi?

Oyun sırasında işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları kaç derece?

Bu soruların yanıtları çok önemli bence. Yoksa elinizdeki sistem ram hariç dediğiniz oyunlar için çok yeterli.

• @Zayinkyu

Sistem bileşenlerin bence gayet iyi, SSD yok ise eklemen iyi olur, 2.el den de 4+4 aynı frekansta 8gb ram daha ilave edersen güzel olur, tabi 8gb ram'i dolduruyorsan kullanımda...

Şu an için geçiş yapacağına pek değecek bir fark yok bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saab9000

Sisteminizde bence başka bir sıkıntı var.

Güç kaynağınızın marka ve modeli ne?

Windows ve bios son güncellemesi yüklü mü?

Ekran kartı driverı güncel mi?

Oyun sırasında işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları kaç derece?

Bu soruların yanıtları çok önemli bence. Yoksa elinizdeki sistem ram hariç dediğiniz oyunlar için çok yeterli.

Alıntıları Göster

hocam şimdi pubg yi indiricem yarın istediklerini yazarım.

biosa güncelleme hiç atmadım bilmiyorum nasıl atacağımı windows ve ekran kartı güncel.

güç kaynağı Xigmatek Xcp-A600 X-Calibre 600W.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zayinkyu -- 6 Kasım 2020; 23:12:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

@Zayinkyu

Sistem bileşenlerin bence gayet iyi, SSD yok ise eklemen iyi olur, 2.el den de 4+4 aynı frekansta 8gb ram daha ilave edersen güzel olur, tabi 8gb ram'i dolduruyorsan kullanımda...

Şu an için geçiş yapacağına pek değecek bir fark yok bana göre.

peki 8x8 16gb 1600 mhz ram alsam fark eder mi yani yada almaya değer mi ?

ssd var bu arada windows kurulu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zayinkyu -- 6 Kasım 2020; 23:14:22 >
  • Önce işlemci sıcaklığını kontrol edelim. İşlemci throttling oluyor olabilir. Yani soğuyamıyorsa hızını düşürüyordur belki. Termal macun veya fan ile ilgili sorun olabilir. Muhtemelen 6 yıllık bir pc. Kontrol etmekte fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Demirci25

Önce işlemci sıcaklığını kontrol edelim. İşlemci throttling oluyor olabilir. Yani soğuyamıyorsa hızını düşürüyordur belki. Termal macun veya fan ile ilgili sorun olabilir. Muhtemelen 6 yıllık bir pc. Kontrol etmekte fayda var.

İşlemci ve anakart karamsarsızlığı....

Normal çalışırken bu şekilde şimdi pubg yi indiricem yarın o şekilde kontrol ederim. Macunu yarın alıp değiştiricem fanında bir ayağı kırık çok etkiler mi bilmiyorum ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fanın ayağı kırıksa soğutucu yüzeyi tam temas etmiyor olabilir işlemciye. Nasıl kırıldı. Hiç söktünüz mü fanı? Ben daha önce fanı söküp macunu yenilemeyi unutup taktım. İşlemci hemen ısınıyordu ve oyunlarda takılmalar oluyordu. Onu kontrol etmen iyi olur.

• Zayinkyu Z kullanıcısına yanıt
    4790, 1070 i her türlü besler
    130/150 liralık kule tipi soğutucular var al onlardan sistemi güzel bir temizle pubg en düşük ayarda 130 ün altına inmez o sistem .
    Bakım yapmazsan oda sana bakmaz elindeki iyi sendeki işlemci o ekran kartının tam hakkını verir yeni nesil işlemci de alsan ekran kartı neyse onu verecek zaten sana

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.