Şimdi Ara

işlemci üzerindeki pasif soğutucu olmazsa daha iyi soğutma olurmu???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm herkese hayırlı mutlu seneler öncelikle... benim merak ettiğim işlemci üzerindeki pasif soğutucu olmadan daha iyi soğutma olmazmı??? bilen varmı acaba konuyu açarsak:
    işlemci üzerindeki pasif soğutucu havayı tutar biraz mantıken onu kaldırsan direk hava işlemciye gelir ve böylece daha iyi soğutma olmazmı arkadaşlar?? görüşleriniz nelerdir?? psafi soğutu kaldırırsak zararı olurmu??
    benim soğutucu zayıf onun için pasif soğutucuyu kaldırıyım diyorum görüşleriniz neelrdir? acil cevap bekliyorum?? ALLAH'a emanet olun.. iyi geceler..hayılrı seneler cümleten..

• Merhaba..
    O pasif soğutucu dediğin şeye heatsink denir ve onu kullanmaktan maksat yüzey genişletmektir. Buradaki mantık şudur; heatsink, işlemcinin dar yüzeyindeki ısıyı alır ve üzerindeki fan da genişlemiş yüzeyi soğutur. Heatsink olmadan pc yi açamazsın büyük ihtimal cpu restart eder. Açsan bile bir işlemcinin nasıl yakıldığına şahit olmuş olursun..
    Hayırlı seneler.
  • Pasif soğutucu havanın işlemci üzerine düzenli ve kolay dağıtımını sağlıyor ayrıca arada birde termal macun var.Birde ısı yaprakları havanın soğumasını sağlar bunlar olmadan sıcak havayı işlemciye üfleyip durursun.
  • Pasif soğutucu derken eğer fan, heatsink ikilisinden heatsinki kastediyorsan, işin çok zor. Isıyı heatsink emmeden direkt havayla düşürmek istersen astarı yüzünden pahalı bir sistem kurmak gerekir. Direkt işlemciye soğuk ve basınçlı hava vermen gerekir. Ama kastettiğin işlemci üzerindeki metal kaplama ise evet onu söküp iyi bir soğutucuyu direkt çekirdeğin üzerine oturtmak daha iyi soğutma sağlayacaktır. Ama onda da uç seviyede donanım hakimiyeti gerekir tavsiye etmem.
  • kullandığın fanın üflediği hava miktarı = A m3/s
    kullandığın heatsinkin yüzey alanı = B m2
    kullandığın işlemcinin yüzey alanı = C m2

A * (B/C) < D

denklemine göre eğer D kadar hava üfleyebilen bir fan bulursan , daha iyi soğutma elde edebilirsin. (eğer heatsinkin faydalarından sadece yüzey alanını ele alırsak)

kolay gelsin
  • ya kardesım oyle sey olurmu ıstersnen ıkı tane fan yerlestır cunkı bakıra gecen hava nın iletkenlıgı daha fazladır
  • saolun arkadaşlar ALLAH razı olsun hepinizden bilgilenmiş olduk...***AMFİBİ ***Evolution ***white_predator ***StrangerXT ***filmarket *** teşekkür ederim sizlere..hayırlı günler başarılar dilerim herkese
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaten soğutmanın asıl mantığı soğuk hava üflemek değil sıcak havayı dışarı atmaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.