Şimdi Ara

işlemci sıcaklıkları sabit kalıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yaklaşık 6 yıllık casper bilgisayar çok ısınmaya başlayınca temizlemeye karar verdik. cesaret edip söktük, daha önce hiç laptop açmamıştık. açması biraz zormuş.

fan, ızgralar vs temizledik. işlemci ve grafik birime xigmatek xi-3hdt termal macun sürdük. termal macunu vatandan 36 liraya aldık umarım iyidir.

topladık falan pc muazzam fark gösterdi. fan neredeyse durma noktasında çalışıyor. 3 dakika stres testine soktuk sıcaklık neredeyse hiç artmadı bile.

şimdi merak ettiğimiz sıcaklık ölçen programlarla baktığımızda işlemcinin sıcaklıkları hiç oynamıyor. program açıldığında ne gösteriyorsa öyle kalıyor. anakart, hdd, ekran kartı vs sıcaklıklar birer ikişer değşirken işlemci de hiç değişiklik yok. oysa benim hp pcimde saniyede 2-3 kere oynama oluyor neredeyse. daha önce de böyle sabitmiydi hiç dikkat etmedik. ayrıca biosda da sıcaklık diye bir alan yok oradanda göremiyoruz.

sebebi nedir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 1 Mart 2014; 20:00:18 >

• Hangi program?
    Birde bu sıcaklık artışını sistemi zorlarken mi yapıyorsunuz normal kullnırken mi?
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    cpuid hwmontor, real temp vs denedim hepsinde de sıcaklıklar aynı değerde gözüküyor.

boştayken pc sıcaklığı neyse strest testinde de sıcaklık öyle kalıyor. çok hafif fan devirleniyor o kadar. ne bir kasılma, yavaşlama hiçbirşey yok. gayet soğuk kalıyor pc.
  • Ne kadar güzel yanmasını mı bekliyorsun?Soğuk kaldığını söylüyorsunuz ısınmadığını gösterir haliyle ısı artışı olmaz,.Çok leptop söktüm imzanda gördüğüm hp g6 serisinden bahsediyorsan önermediğim bir seri.Kullandıklarımın hepsinde ısınma vardı tek bakır boruyla işlemci ve ekran kartına soğutma yapmış yeni modellerinde coolsense var ama hikaye.
    evet dediğiniz gibi ısınmıyor, soğuk kalması tek temennimiz ama benim burada dikkat çekmek istediğim konu sıcaklık ölçen programlarda sıcaklığın hep sabit kalması. bir derece dahi oynama olmuyor. hani birkaç derece oynama olsa diyeceğim ki bilgisayar soğuk o yüzden oynamıyor. ama programı açalım beş dakika bekleyelim 35 ise hep 35 te duruyor 34 yada 36 olmuyor.
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Şu mesele sistemi çok yormadığınız taktirde mesela oyunlarda böyle olmaz deli gibi tırmanır sıcaklıklar normal kullnımda yada boştayken açtığınız ısıda kalır öyle gösterir takılı kalır bu genelde max sıcaklık satırında olur diğer 2 satırdaki sensörler çıkış iniş yaşayabilir ama programı açıp kapatın ya ısılar çıkmış olur yada düşer oraya kafanızı takmayın.
    Bi video çekebilirmisiniz hocam nasıl artmıyor anlamadım yani;

Oyuna girdiğinizde işlemci maksimum sıcaklığı değişmiyormu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tcdd4242 kullanıcısına yanıt
    oyun denedim ama youtubedan beş altı tane sekme aynı anda açtım, birkaç program açtım vs.

anlık sıcaklık, min, max sıcaklık hep aynı. hiç değişme yok. acaba sensör mü bozuk acaba.
    Hocam müsaitseniz oyun deneyin bi
  • tcdd4242 kullanıcısına yanıt
    Oyuna girdiğinde değişir yazdıklarımı dikkatli oku eğer değişme yoksa programı tekrar kaldır kur birde aida64 programını dener misin?Sensörlerde arızalı olabilir
  • Normal kullanımda bile yükselmesi gerek internete girse bile Bencede sensör bozuk. Cengaver'in dediği gibi birde aida64 ile deneyin
  • olurmu oyle sey ya.hem teste sokucan bişey olmuycak.ayni degerlerdemi kalıcak oylemi?bişeyler ters gidiyor sende.
  • bilgisayarı ilk topladığımda altını kapatmamıştım açılmazsa tekrar sökmeyeyim diye. oradaki bakır boruya dokundum hiçte sıcak değildi. program işlemciyi 36 derece gösteriyordu hakketende bakır boru o civarlardaydı.(altını kapatınca da denedim yine sabit kalıyor)

yani program düşük gösterip, bilgisayar sıcaktan kavrulmuyor. oyun yükleyip deneyeyim bakalım müsait bir zamanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 1 Mart 2014; 21:23:24 >
    Hocam facebook taki oyunlar bile birazda olsa ısındırır en azından 50 55 civarına çıkartır.Gerçekten merakle bekliyorum oyundan sonraki sonucları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcdd4242 -- 1 Mart 2014; 21:32:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

bilgisayarı ilk topladığımda altını kapatmamıştım açılmazsa tekrar sökmeyeyim diye. oradaki bakır boruya dokundum hiçte sıcak değildi. program işlemciyi 36 derece gösteriyordu hakketende bakır boru o civarlardaydı.(altını kapatınca da denedim yine sabit kalıyor)

yani program düşük gösterip, bilgisayar sıcaktan kavrulmuyor. oyun yükleyip deneyeyim bakalım müsait bir zamanda.

Yaptiginiz islem gercekten bu kadar fark etsrydi laptop tarihinde bir cigir aciyorsunuz ozaman suan.95 dereceyle oyun oynuyoruz.nasil bir termal macunmus.bizde alalim heryerine sıkalim ozaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

termal macun bu

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-xi-3-hdt-4gr-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=69120

Hocam yanlis bilgiler paylasiyorsunuz.bakin.bi termal macun ancak ve ancak bir pc 200 saat kullanimdan sonra yavas yavas fark ettirir.oda 4 ile 7 derece ile.siz diyorsunuzki stres testi baslattim.sabit isiiyla stres testi ayni diyorsunuz.boyle bisey olmasi mumkun degil.atomu parcaldim de.buna inanirim ama stress testiyle ahni isida kaliyor demene inananamam.gpu cayir cayir yanmasi lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hasan bey, derdimi anlatamadım sanırım. bende zaten neden aynı kaldığını soruyorum.

termal macun sürdüm sıcaklık sabit kaldı, stres testte artmıyor demedim. sabit kalması bana normal gelmedi, onun için buraya danışıyorum. aynı programı lenovo g570 e uyguladım testi başlatır başlatmaz fan devri arttı sıcaklık 20 derece yükseldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 1 Mart 2014; 22:01:11 >
    Soğutma sistemi her makinede aynı değildir demekki oyun oynasanız sıcaklıklar çıkacak bende senden merak ettim hwmonitör kullnırım maz sıcaklıklar sabit normal kullnımda diğerleri ufak tefek değişiyor bunda bir sorun yok.Stres testi dediğiniz neyle yaptınız şimdi lenovodaki durumla bu farklılık gösterebilir kaldıki basit stres tetsleri ciddi sıcaklık artışı vermez.
    hw monitör kullandıysanız derdimi daha iyi anlarsınız o zaman. işte orda anlık sıcaklık, min ve max sıcaklıklar oluyorya. programı açıyorum 36 derecen başlıyor mesela. anlık, min ve max kısmında hep 36 yazıyor. anlık kısmı 35 yada 34 olmuyor o kadar zorladım pc yi. bir tek oyun oynamadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.