Şimdi Ara

İşlemci Sıcaklık 85 C - Kasa Sıcaklık :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

LCD TV altında HTPC olarak kullanmak için aşağıda ayrıntılarını verdiğim bilgisayarı topladım. Tv altında kullanacağım için kasayı ufak bir kasa toplamak durumdaydım. Kasayı topladıktan sonra donanımları zorlamak/test amacıyla amacıyla 3DMark 2006 ve sıcaklık takip için Everest kurdum. Hiç bir parçaya O/C yapılmamıştır. Hepsi standart değerlerdedir. Aşağıdaki resimlerde 3DMark 2006 skoru, sistem özellikleri, donanım değerleri ve 3DMark çalışırken oluşan sıcaklık değerleri bulunmaktadır. Sizlerden ricam aşağıdaki resmi incelemeniz ve donanımları göz önünde bulundurarak sıcaklık ve 3DMark skoru hakkında yorum yapmanız. Herkese teşekkürler.

Kasa : SilverStone LC20M
    Anakart : Striker Extreme
    İşlemci : E6600 C2D
    Ram : OCZ 2GB 667 (Tek Modul - Aslında 2*2 aldım ama modullerden birisi arızalı olduğu için değişime verdim)
    Ekran Kartı : Sparkle Calibre 880+ 8800 GTX 768 MB
    HDD 1 : WD Raptor X 150 GB 10.000 RPM
    HDD 2 : WD 320 GB 7.200 RPM
    PSU : Enermax İnfiniti 720W DXX SLi
    İşlemci Fan : Freezer 7 Pro

Kasanın önünde hava girişi için 2 adet 8 lik NOCTUA NF-R8 fan , arkada çıkış için yine 2 adet NOCTUA NF-R8 fan bulunmakta.

Eğer resmi net göremezseniz hemen aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.

Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurumLuna -- 3 Ağustos 2007; 12:06:30 >

• CPU o sıcaklıktayken 3DMark'tan verimli skor alamazssın zaten kesin işlemci fanı iyi oturmamış bi halde bi iyice kontrol et arkadaşım.Bendede E6600 var idle 32 derece çekirdekler load 50 , stok fan var üstünde kasam Enermax Chakra
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeVeRaL

Kasanın bir resmini koysaydın keşke, orda ciddi bir sorun var.. Default değerlerde bir işlemci bu kadar ısınmamalı, karınca yuvasında da olsa ısınmamalı..

Stok fan da değil. Anlamadım neden. Bugün gidip fanı değiştireceğim.
    Bence de arkadaşların dediği gibi işlemci fanını sök, termal macun uygula. Arctic silver 5 termal macunu öneririm, performansı çok iyidir.
    takarken de iyice oturduğundan emin ol.. kasanın önündeki ve arkasındaki fanların doğru yöne doğru üflediklerinden de emin ol, kontrol et

Orjinalden alıntı: ceyarr

işlemci fanı tam oturmamış olabilir. Ayrıca, termal macun uyguladın mı ?
    Bence de arkadaşların dediği gibi işlemci fanını sök, termal macun uygula. Arctic silver 5 termal macunu öneririm, performansı çok iyidir.
    takarken de iyice oturduğundan emin ol.. kasanın önündeki ve arkasındaki fanların doğru yöne doğru üflediklerinden de emin ol, kontrol et

Bencede işlemci fanı yerine oturmamış.85 derece oldukça yüksek bir ısı.Kasanın içini tozunu al.İşlemci fanını sök yeni termal macun sür yeniden tak fanı.İyice yerine oturmuşmu kontrol et.Sonra bize değerlerini söylersin.
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yukarıdakileri denedikten sonra iyi sonuç alamazsan ZEROtherm BTF95 al

Pasif süper bir soğutucu. Kasa içi havalandırman ek fanlar ile fazlasıyla yeterli olacaktır. O kadar para harcayıp HTPC toplamışsın. 0 Ses BTF95 yakışır

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=99636&productid=bd93902

Core 2 Duo 6400ü OCli olarak 3.0GHz'de çalıştırabiliyor :

http://www.pclabs.gen.tr/2007/03/18/zerotherm-btf95-fansiz-sogutma/

• arkadaşların dediği gibi soğutucunun tabanı işlemciye tam oturmamıştır onu kontrol et ve Artic silver macun kullanmanı öneririmn
    ayrıca: kasa içi soğutmanızda kullandığınız 80 lik fanlar yetersizdir !!! kesinlikle öyle bir sisteme 120 lik fan kullanmanız gerekir ki bu fanlardan 2 öne / 2 tanesinide arkaya ekzos fanı olarak takın
    ama bu işlemler sonucundada gene problem devam ederse işlemci sıcaklığını düşürmenin tek çaresi bunlar
    istersen bak burada bir inceleme var .. yalnız türkçe değil bu site
    ama dert etme çünkü adamlar resimli olarak tek tek detaylı inceleme ve test yapmışlar ..
    bence buraya bir göz at soğutucuların kendisini detaylı şekilde görerek fikir sahibi olabilirsin
    http://www.hwupgrade.it/articoli/stampa/cpu/1652/comparativa-tra-dissipatori-per-processori-core-2-duo_index.html

-----------------------

şahsen ben bu soğutucuyu kullanıyorum

http://www.inpad.com.tw/shop/images/63/CF900-002.gif

http://www.hwupgrade.it/articoli/stampa/cpu/1652/zerotherm_cf900_1_s.jpg

işçiliği çok kaliteli güzel görünümlü bir soğutucu ayrıca diğerleri gibi ağır değil ve montaj sırasındada anakartı yamultmuyor!!!

sistemlerimiz hemen hemen aynı ve bilgisayarım bu sıcaklarda öğlenden gece yarısına kadar açık!
    oda sıcaklığım 30 - 33 derece
    işlemci sıcaklığımda... pc boşta 38 .. yük altındada 45 dereceyi asla geçmedi.

yalnız dediğim gibi.. 120 lik fanlar ile kasa içi havaladırmanız çok muntazam olmalıki soğutuculardan performans alasınız...
    aksi taktirde dünyanın en iyi soğutucusunu bile taksanız , işe yaramaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 15 Ağustos 2007; 4:23:05 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.