Bugün ilk defa bir overclock yapayım dedim ama sonuç tam bir hayal kırıklığı... herkesin rahatça çıkabildiğini gördüğüm 3200+ ya çıkamadım. Çarpan kilidi olduğundan azar azar FSB yi arttırdım ama sistemim en çok 184 MHz de normal çalıştı. daha fazlası için vcore artırımı yapsamda oyunlarda falan restart atmaya ve mavi ekranlar çıkmaya başladı. -sıcaklık en fazla 53 oldu- Kısacası artık amd 2500+ ın modasının geçtiğini düşündürttü bana...
aslında sormak istediğim şey daha başka -cevabını bulamadım- normal amd box fanının devri ne kadar?? bende en fazla 3800 civarında..
ram'lerle alakalı olabilir. fsb'yi yükseltirken ram'lerin frekansı auto'da olduğu için o da yükseliyor ve bilgisayarı kitliyordur. ram'in kingston olduğu için default cas 3.0 olarak geliyor. sen cas2.5'de 333mhz'de çalıştırıyorsan daha yukarısına çıktığında bilgisayarı kilitler.
ramleri aggressive modda denedim olmadı, expert moda alıp 7-3-3-3 olarak ayarladım vs. baya bi denedim ama nafile FSB 200 de iken vcore ve ram voltaj ayrları ile ne kadar oynadıysam da nafile. Yani üzülerek sistemimin en fazla 2700+ (2002Mhz) da sorunsuz çalışabildiğini gördüm [V]
ram'leri 166(333)'da sabitleyip. fsb'yi yavaş yavaş 200'e getirmeni tavisye ederim. ram'ler optimal'de kalsın. hele bir işlemciyi 3200+ yap sonra ram'lerin stabil değerini sonra bulursun
fsb/dram ratio 1-1 yapip fsb yi yavas yavas artirmani ve takildigi yerde voltage vermeni (0.25 araliklarla aritirirsin)(1.8 i gecmemeni tavsiye ederim) ve timingleride optimale ayarlamani tavsiye ederim. Fanin devri normal.