Şimdi Ara

İşlemci Sıcaklığı ve Fan Hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.. 478 pin P4 3.0 prescott işlemcim açılışta 50 derece ile açılıoyr ve 70 - 80 arası yüke göre oynuyor.. işlemci fanı hızı 2500 rpm ve bu bi türlü artmıyor. termal macunu yeniledm pek bişey farketmedi acaba bu fan hızını nasıl arttırabilirim ?

• biran once yeni bi fan almazsan işlemcii kaybedeceksın.Hatta en sağlıklısı , COOL MASTER bir kasa alman işlemcin aşırı ısınıyor fan almadan makınanı calıstırmamanı tavsiye ederım.
  • bişi olmaz ya çok kasma biosu update et olmadı ikinci el bi stok fan al

prescottların genel ozellıgı bu. benım ıslemcıde prescott ve bosda 50 derecenın altına hiç inmedi yukde 72/74 arası gidiyor daha fazla ısınırsa kendini resetliyor cokda umrumda degıl zaten sistemi yenilemeyi dusunuyorum yanarsada oda bahanem olur
    ustelık arkadasın onerdigi kasayı yada fanı alma sakın senın işlemciyi satsan o kadar etmez bu ne perhiz bu ne lahana turşusu herkesi e8400 kullanıyo olarak dusunup(o butceye sahip) tavsiyelerde bulunmayın arkadaslar
  • işlemci sıcaklığın çok aşırı değil ama fan hızı yavaş fanı değiştirmeni öneririm Biosu update etmenin peki bir işe yarıyacağını zannetmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barerkmen -- 22 Şubat 2008; 15:18:45 >
  • e_4500 işemcim var 2,2 deyken bile yüksüz 40 larda yüklü de 65 filan oluyo o/c yaptım 3,25 e çıkardım orthos test proğramı kurdum işlemci %100 olduğunda 104 filan geldi çok korktum neden bu kadar ısınıyo 3,25 te yüksüz 70 lerde yüklü felaket oluyo işte zeroterm işlemci fanıda aldım 65 ytl ye 2500 rpm de çalışıyo ama hala soğutamıyorum fikri olan varmı
  • fanlar otomatik calisiyor anakart ne bilmiyorum ama gecenlerde ayni sorun bir arkadasda da vardi arkadaslar biostan bakacaksiniz ona system healt mi oyle bir sey olmasi lazim oradan manuel yaparak islemci fanini hizlandirmaniz lazim benim tahminim yonde
  • biostan Q-Fanı kapat
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı işlemciden bendede vardı daha 1 haftaya kadar. Sistemi yenilediğimden beri yeni işlemcideyim. Eski (yani seninkinden) işlemci 45-50C arası açılışta boy gösteriyordu. Sonrada fanının durumuna göre değişiyordu. Bende 100ytl lik efsane Cm Hyper6 vardı o yüzden çok artmıyordu ama stock fanla -heleki fanında problem olan bi stock fanla- o seviyelere çıkması normal
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr_playboy

e_4500 işemcim var 2,2 deyken bile yüksüz 40 larda yüklü de 65 filan oluyo o/c yaptım 3,25 e çıkardım orthos test proğramı kurdum işlemci %100 olduğunda 104 filan geldi çok korktum neden bu kadar ısınıyo 3,25 te yüksüz 70 lerde yüklü felaket oluyo işte zeroterm işlemci fanıda aldım 65 ytl ye 2500 rpm de çalışıyo ama hala soğutamıyorum fikri olan varmı

Voltajı çok vermişsindir ve ayrıca orthos işlemciye son limitlerine kadar zorlayan bir program o yüzden sıcaklıkın çok artması normal ama işlemciye giden voltajı düşür ve ayrıca hala çok ısınıcaksa 3,00 ghz a düşür öle kullan.

• daha iyi bir fan al.
  • İşlemciniz üzerindeki metal heatsink de işlemci kadar sıcak mı [60-70 dediğinze göre el yakması gerek]

Eğer o kadar sıcaksa pastayla v.s işiniz yok fan yeterli gelmiyo veya işlemci voltajınız yüksek ayarlıdır.
    Eğer metal soğutucu o kadar sıcak değilse,yani işlemci 60C diyorda soğutucu ancak 40C civarı ise,kesinlikle iletim probleminiz vardır,kaliteli bir termal pastayı ince olarak sürmeli ve işlemci soğutucusunu güzelce yerine oturtturmalısınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reoix

biran once yeni bi fan almazsan işlemcii kaybedeceksın.Hatta en sağlıklısı , COOL MASTER bir kasa alman işlemcin aşırı ısınıyor fan almadan makınanı calıstırmamanı tavsiye ederım.

Hocam ortaligi telasa vermenin alemi yok. Sicakliklar yuksek fakat tehlikeli sicakliklar degil. Tamam bu konuyu bilmiyorsun da yazmissin yorum.

Reklam yapmanin mantigi ne. TT veya Enermax kasa alinca islemci sogumuyomu

• quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

Orjinalden alıntı: reoix

biran once yeni bi fan almazsan işlemcii kaybedeceksın.Hatta en sağlıklısı , COOL MASTER bir kasa alman işlemcin aşırı ısınıyor fan almadan makınanı calıstırmamanı tavsiye ederım.

Hocam ortaligi telasa vermenin alemi yok. Sicakliklar yuksek fakat tehlikeli sicakliklar degil. Tamam bu konuyu bilmiyorsun da yazmissin yorum.

Reklam yapmanin mantigi ne. TT veya Enermax kasa alinca islemci sogumuyomu

Adam bi de kasa al diyo ya şuna bak işlemci ısınıyo diye komple kasa değiştiricek...

Mantığa bak mantığa...

• quote:

Orjinalden alıntı: ado_u

Merhaba arkadaşlar.. 478 pin P4 3.0 prescott işlemcim açılışta 50 derece ile açılıoyr ve 70 - 80 arası yüke göre oynuyor.. işlemci fanı hızı 2500 rpm ve bu bi türlü artmıyor. termal macunu yeniledm pek bişey farketmedi acaba bu fan hızını nasıl arttırabilirim ?

Merak etme aynısı bendede var taş gibi stok fanla hiçbişey olmuyo, prescott lar çok ısınır ama zarar görme ısısıda bir hayli yüksektir
  • Diğer sistemim P4 3.0Ghz yani aynısı ve onda 30$ oluyor geleikle işlemci yük altındayken 50C görmüyor bile
    Ve kulladığım fan stock fan
    Ama sistemi ben kurmamıştım ve fan aldığımda içeri doğru üflüyordu o zaman sistem 60C yük altındayken düşünün artık.Sonra terse çevirmdim fanı düzeldi saıcak havayı çekecek durumda.
    Sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama gayet normal bir şey değil.Thermal Macunu çok kaliteli olmasına dikkat et.
    Mesela şu an E4500 bir işlemciye sahibim ve 2 gün önce sistemin tozunu aldım olağın şeymi yük altındayken 35C'lerde seyir eden işlemci artık %70 bile çıkıyor ben işlemci fanını düzgün oturutamadğımından şüphe ediyorum.
    Yakında düzelticem.
  • yaa bişi sormak istiyorum..işlemci sıcaklığının anakart sıcaklığından fazla olması sıcaklıkların normal değerlerde olduğunu mu gösterir?yoksa anakart a göre değişebilirmi?imzamda ve sistem bilgisinde yeterince bilgi var acil cevap verirseniz sevinirim!!!(DiabloXT
    ) hocam yardım (soruyu biraz saçma sordum ama...)

• quote:

Orjinalden alıntı: shinyworld

yaa bişi sormak istiyorum..işlemci sıcaklığının anakart sıcaklığından fazla olması sıcaklıkların normal değerlerde olduğunu mu gösterir?yoksa anakart a göre değişebilirmi?imzamda ve sistem bilgisinde yeterince bilgi var acil cevap verirseniz sevinirim!!!(DiabloXT
    ) hocam yardım (soruyu biraz saçma sordum ama...)

Sıcaklıklarınızda kesinlikle problem yok,iyi bir soğutma sistemi olursa[su soğutma gibi] işlemci sıcaklığı anakart sıcaklığının altına indirilebilir,Yani aralarında bi bağ kurmak doğru olmaz.

Sıcaklıklarınız gayet iyi,işlemci 60C'yi,anakart 55C'yi geçmediği sürece hiç takmayın kafaya.

• ohh bee rahatladım..:) çok saol hocam bi 12 lik daha bulim ben tamamdır bu iş..çok saol
  • quote:

Orjinalden alıntı: shinyworld

ohh bee rahatladım..:) çok saol hocam bi 12 lik daha bulim ben tamamdır bu iş..çok saol

Yalnız küçük bi uyarı,eğer işlemcinizde stock fan varsa eğer bi ihtimal yanlış ölçüm olayı da sözkonusu olabilir.

Bu da acı gerçek
  • stock fan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy eXpert -- 26 Şubat 2008; 21:45:09 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.