Şimdi Ara

İşlemci sıcaklığı fazla değilmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir sistem topladım.P4 3000 64 bit.Anakart intel 945 GNT.Anakart cd sinden yüklediğim proğramla işlemci ve anakart sıcaklığına bakıyorum çok yüksek gibi geliyor.Boşta
    cpu 58 derece anakart 49.Süper pi hesabında işlemci 68 dereceye geliyor.Cpu box olduğundan fan intelin fanı.Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum.baktıkça huzursuz oluyorum.Resim koymaya çalıştım ama olmadı heralde.Kasa açık bu değerler.Kapatınca daha fazla ısınıyor.Aktif olarak çalışan tek proğram norton.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metehan1967 -- 6 Kasım 2005, 23:55:08 >

• O işlemciye göre o sıcaklık fazla kesin bi sorun varr
  • kasa içi sıcaklığına dikkat et.
  • dostum gerçekten sorunlu, eğer durum kontrolu için bir program kullanıyorsan voltaj ayarı olsun yada fan hızı.. prog kullanma yada kuruosan kurcalama, sonra kasanı pek önemsememişsen fan takviyesi yap tabi öncelikli sorunu çözmek gerek, eğer cpu fanını sıkıntıdan çıkarıyım bakıyım dediysen onu tekrar bi kontrol et, kasa hava akımı çok önemli işlemcim hep 50-60 arası çalışırdı kasamı değiştirdim yalan söylemiyorum şimdi 30 en fazla 35.
  • Bios update yapmayı dene.Faydası olabilir.
  • Bios update yaptım.Hiç bir şey değişmedi.Kendi proğramının resmini koymaya çalıştım ama beceremedim.Ekle diyorum sayfa görüntülenemiyor mesajı çıkıyor.
  • intelin son nesil islemcilerinin tamamı ısı sorunlu,sogutma ozurlu.bu ısı onu oldurmez.zaten intel islemcileri yanmaz.cok ısınınca reset atar.benım ark da p4 3,4 war so sogutma ıle sogutamıyo.islemcı 2. kez degıstı yıne sorunlu.ısı nın fazla olması performansa etkı eder.ondan baska herhangı bı zararı olmaz.sana tavsıyem bı zalman sogutucu alman.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • söylediğin sıcaklıklar normalin üzerinde intelin 6xx serisi işlemcilerinde ısı sorunu büyük oranda çözüldü. 630 işlemciler genellikle stok fanla (oda içi 25 derecelerde) idleda 40- load da max 55-60 derece civarında dolaşıyor. senin bir yerlerde problem olmalı 68 derecelerde gösterdiğinde heatsinke elinle dokunarak bi kontrol et bakalım. gerçekten sıcak mı yoksa bi ölçüm problemi mi var?
  • Soğutucuya elimle dokunduğumda sıcaklığın çok fazla olmadığını görüyorum.Elim yanmıyor en azından.68 derece yakmalı biraz.Arkadaş bu gün seleron 2,66 aldı.Süperpi testinde aynı proğram 83 derece verdi.Bu işte bir anormallik var ama anlayamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.