Şimdi Ara

İşlemci Pin Kırılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
15.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bende amd phenom ıı x4 940 işlemci var temizleyim diye çıkardım ve bir pin in yamuludugunu gördüm :D düzeltirken kırdım ve söve söve laptop u açtım işlemci fiyatlarına baktım tam 700 tl ye monitör alıcaktım birde işlemci masrafı çıktı diye ağlıcaktım dedim hadi bi şansımı deneyim :D taktım ve çalıstı şaşırdım ve test yapmaya başladım 3 d mark da normal puanını aldım metro2033 gta 4 de full detay 45 fps de oynatttı ekran kartım asus 5850 everest sistem kararlılık testinde 55 derece bosta 39 hafif yükte 44 derecede çalısıyor böyle bişey nasıl oldu inanamıyorum bir zararı varmıdır 2 hafta sonra intel sisteme geçicem böyle kullansam diyer donanımlara zarar verirmi bu arada kırılan pin en altın 2 üstünde ? bir arkadaşım o pin işe yaramıyordur yoksa çalısmaz dedi ileriye dönük bir pindir dedi anlamadım yardım ederseniz çok sevinirim eyer bir sorun olur diyer donanmılar için derseniz yarın işlemci alıcam monitör almıcam

• pc ciye götürdüm işlemciyi kızılayda adam 2 şeçenek war dedi ya o ayak bos olan ayak yada o işlemi gören başka bi ayak var şanslısın dedi buda bana ders oldu bidaha işlemci sıcaktan yansa bile sogutucusunu cıkarmıcam :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: delgado19033

pc ciye götürdüm işlemciyi kızılayda adam 2 şeçenek war dedi ya o ayak bos olan ayak yada o işlemi gören başka bi ayak var şanslısın dedi buda bana ders oldu bidaha işlemci sıcaktan yansa bile sogutucusunu cıkarmıcam :d

şanslısın sadece
  • islemcideki pinlerin hepsi voltaj ve veri amacli kullanilmamaktadir...
    1.bir kismi topraklama amacli olarak da kullanabilmektedir.. bu durumlarda pin kirilsa bile calismaya devam eder..
    2.ayrica bazi pin kirilma durumlarinda kirilan pin, bilgisayarda kullanilmamakta olan bir donanima yonelik olabilir.. ilgili donanimin kullanilmadigi surece islemcinin o pin'inin kirik oldugunu anlamak cok zordur...
    3.diger taraftan ureticiler islemci modeli degistirdiklerinde bile soket yapisi ayni kadigi icin bir cok pin islemci zarina baglanmadigindan, sadece goruntude bir pin olarak kalmaktadir.. hic bir amaci olmasa bile soket uyumlulugu gostermek amacli olarak oylece durur..

yine de tamir etmek isterseniz, 0.5 kalemin ucuna "pin"i sadece cok az ucu gorunecek sekilde koyup; daha once islemci uzerine damlattiginiz bir zerre kadar lehimi, kalem ucuna sabitlenmis pin dokundurarak, lehimleme yapabilirsiniz.. yada iyi el isi yapan bir kuyumcu da yardimci olabilir..

• Ben derimki sıkıntı çıkana kadar tamir işine girmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

islemcideki pinlerin hepsi voltaj ve veri amacli kullanilmamaktadir...
    1.bir kismi topraklama amacli olarak da kullanabilmektedir.. bu durumlarda pin kirilsa bile calismaya devam eder..
    2.ayrica bazi pin kirilma durumlarinda kirilan pin, bilgisayarda kullanilmamakta olan bir donanima yonelik olabilir.. ilgili donanimin kullanilmadigi surece islemcinin o pin'inin kirik oldugunu anlamak cok zordur...
    3.diger taraftan ureticiler islemci modeli degistirdiklerinde bile soket yapisi ayni kadigi icin bir cok pin islemci zarina baglanmadigindan, sadece goruntude bir pin olarak kalmaktadir.. hic bir amaci olmasa bile soket uyumlulugu gostermek amacli olarak oylece durur..

yine de tamir etmek isterseniz, 0.5 kalemin ucuna "pin"i sadece cok az ucu gorunecek sekilde koyup; daha once islemci uzerine damlattiginiz bir zerre kadar lehimi, kalem ucuna sabitlenmis pin dokundurarak, lehimleme yapabilirsiniz.. yada iyi el isi yapan bir kuyumcu da yardimci olabilir..

Merhaba;

1-İşlemcinin dış kılıfının malzeme cinsi, ergime sıcaklığı,ısı iletkenlik katsayısı ve mekanik özellikleri;
    2-İşlemci PİMLERİNİN malzeme cinsi.ergime sıcaklığı,ısı iletkenlik katsayısı ve mekanik özellikleri.

Verdiğiniz tavsiyeyi okuduktan sonra sizin yukarıda yazdığım iki madde hakkında kapsamlı bir bilgiye ve uygulamalı bir deneyime,ayrıca da profesyonel bir gümüş kaynağı ustası olduğunuz sonucunu çıkardım.Yanılıyor muyum?

• walla 12 saattir sorunsuz kullanıyorum ısı ve donanım bulma sorunu olmadı inş ekran kartını felan yakmaz esas korkum o ama kendi akılsızlıgım bugune kadar baya bir parça bozdum dükkanın amd 3000 işlemcisi wardı termal macun sürmek için cıkardım bir pin koptu ve çalısmadı bende eskiden amd 7750 be wardı onuda temizlemek için cıkardıgımda 3 pin kopardım calısmadı :D sonra gtx 260 ekran kartımn wardı cok ısınıyor diye akasa fredoom force sogutucu aldım :D takarken ekran kartını kırdım calısmadı :D lg w2261vp-pf monitör wardı taşınırken merdivenden düşürdüm ekran kırıldı çalısmadı :D asus anakart aldım kasa girişlerini yalnıs takmısım usb anakart yandı calısmadı :D şimdi ilk defa işlemciden yüzüm güldü :D bidaha ram cıkartıp takmıcam bile 10 yıldır pc kullanıyorum nerdeyse tüm parçaları çıkarıp takmayı montajı biliyorum ama bi yalnıs şeyde gidiyor hemen en iyisi işi profesyonellere bırakmak bu arada yorumlarınız için teşekkür ederim

• quote:

walla 12 saattir sorunsuz kullanıyorum ısı ve donanım bulma sorunu olmadı inş ekran kartını felan yakmaz esas korkum o ama kendi akılsızlıgım bugune kadar baya bir parça bozdum dükkanın amd 3000 işlemcisi wardı termal macun sürmek için cıkardım bir pin koptu ve çalısmadı bende eskiden amd 7750 be wardı onuda temizlemek için cıkardıgımda 3 pin kopardım calısmadı :D sonra gtx 260 ekran kartımn wardı cok ısınıyor diye akasa fredoom force sogutucu aldım :D takarken ekran kartını kırdım calısmadı :D lg w2261vp-pf monitör wardı taşınırken merdivenden düşürdüm ekran kırıldı çalısmadı :D asus anakart aldım kasa girişlerini yalnıs takmısım usb anakart yandı calısmadı :D şimdi ilk defa işlemciden yüzüm güldü :D bidaha ram cıkartıp takmıcam bile 10 yıldır pc kullanıyorum nerdeyse tüm parçaları çıkarıp takmayı montajı biliyorum ama bi yalnıs şeyde gidiyor hemen en iyisi işi profesyonellere bırakmak bu arada yorumlarınız için teşekkür ederim

kardeş sende ne şanssızmışın

• bende macun sürdükten sonra etrafı sileyim derken 5-10 pini yamulttum ama bir sorun çıkmadı.halada kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: erom?

quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

islemcideki pinlerin hepsi voltaj ve veri amacli kullanilmamaktadir...

Merhaba;

1-İşlemcinin dış kılıfının malzeme cinsi, ergime sıcaklığı,ısı iletkenlik katsayısı ve mekanik özellikleri;
    2-İşlemci PİMLERİNİN malzeme cinsi.ergime sıcaklığı,ısı iletkenlik katsayısı ve mekanik özellikleri.

Verdiğiniz tavsiyeyi okuduktan sonra sizin yukarıda yazdığım iki madde hakkında kapsamlı bir bilgiye ve uygulamalı bir deneyime,ayrıca da profesyonel bir gümüş kaynağı ustası olduğunuz sonucunu çıkardım.Yanılıyor muyum?

Bulundugum sirkette bir iki defa gumus kaynagi yaptim.. Aluminyum kaynagi da yaptim. ama usta degilim.
    Evet yaniliyorsun.. Ben sadece mantikli davraniyorum.. Ben Bilgi İşlem Yöneticisiyim.. Yaklasik 7-8 tane islemci pin tamiri yaptim. inanilmaz degilim ama iyi bir kuyumcu cok super isler yapiyor..

• quote:

walla 12 saattir sorunsuz kullanıyorum ısı ve donanım bulma sorunu olmadı inş ekran kartını felan yakmaz esas korkum o ama kendi akılsızlıgım bugune kadar baya bir parça bozdum dükkanın amd 3000 işlemcisi wardı termal macun sürmek için cıkardım bir pin koptu ve çalısmadı bende eskiden amd 7750 be wardı onuda temizlemek için cıkardıgımda 3 pin kopardım calısmadı :D sonra gtx 260 ekran kartımn wardı cok ısınıyor diye akasa fredoom force sogutucu aldım :D takarken ekran kartını kırdım calısmadı :D lg w2261vp-pf monitör wardı taşınırken merdivenden düşürdüm ekran kırıldı çalısmadı :D asus anakart aldım kasa girişlerini yalnıs takmısım usb anakart yandı calısmadı :D şimdi ilk defa işlemciden yüzüm güldü :D bidaha ram cıkartıp takmıcam bile 10 yıldır pc kullanıyorum nerdeyse tüm parçaları çıkarıp takmayı montajı biliyorum ama bi yalnıs şeyde gidiyor hemen en iyisi işi profesyonellere bırakmak bu arada yorumlarınız için teşekkür ederim

kabiliyetine hayran kaldım

• Towarscke;

kullandığın üslup,imla bilgi seviyen ve cümle kurgun.Her üçü de yerlerde süründüğü gibi aynı zamanda da kartvizitin yerine geçiyor.Tavsiyenin ve cevabının içeriği zaten tam bir sayıklama halinde olduğunu anlatmaya yetiyor.Ben de "seni" Leman dergisine havale ediyorum. --> NOKTA
  • quote:

Towarscke;

kullandığın üslup,imla bilgi seviyen ve cümle kurgun.Her üçü de yerlerde süründüğü gibi aynı zamanda da kartvizitin yerine geçiyor.Tavsiyenin ve cevabının içeriği zaten tam bir sayıklama halinde olduğunu anlatmaya yetiyor.Ben de "seni" Leman dergisine havale ediyorum. --> NOKTA

üstad sende abartmışsın. adam kuyumcuya götür yeni pin yapsın demiyor. altı üstü veri iletimi onun içinde öyle ahım şahım bi düzenek malzeme cinsi felan gerekmiyor. işlermcilerde biraz daha özeniliyor dışı altın kaplama felan ama abartmaya gerek yok. işlemci diyince herşey çok karmaşık özenli olması aklına geliyor insanın ama pinler bildiğimiz metal parçası. sokete giren ucu düzgün olsun yeter. hassas bi işçilikle halledilir.

• pes 2011 de kasma oluyor :D benim biran önce bu işlemciden kurtulmam lazım pc ci 50 tl verdi mecbur yarın satıcam 955 alıcam :'(
  • quote:

pes 2011 de kasma oluyor :D benim biran önce bu işlemciden kurtulmam lazım pc ci 50 tl verdi mecbur yarın satıcam 955 alıcam :'(

Yazık Olmuş Ama Bari Forumda 80TL"den Sat

Ayrıca X6 Al Bari
  • Şimdi 1-2 test yaptım işlemciye LinX ve prime95 2 sinide 2-3 saat yaptım test hiç bir sorun vermedi sıcaklıkta yok :D işin Garibi pesden başka kasan oyunda yok medal of honer 2010 gta 4 metro 2033 :D 1080 p filmmlerde de sorun yok bir peste kasma değilde adam kosarken takılıyor gibi kosuyor garip yani :D forumda almak isteyen arkadaşlar varsa pm den ulasabilirler sony dff e72n dijital çerçeveyle birlikte 85 tl ye verrim
  • quote:

Şimdi 1-2 test yaptım işlemciye LinX ve prime95 2 sinide 2-3 saat yaptım test hiç bir sorun vermedi sıcaklıkta yok :D işin Garibi pesden başka kasan oyunda yok medal of honer 2010 gta 4 metro 2033 :D 1080 p filmmlerde de sorun yok bir peste kasma değilde adam kosarken takılıyor gibi kosuyor garip yani :D forumda almak isteyen arkadaşlar varsa pm den ulasabilirler sony dff e72n dijital çerçeveyle birlikte 85 tl ye verrim

İnan AM3 Olsa İdi Kaçırmazdım 85TL İyi Fiyat + Fanda Verirsen Kardeş Bence Derhal 2.EL Bölümünde Konu Aç + Fan ve Hediyesiyle En Az 85-100TL Eder.
    normali 2.el 200TL
  • quote:

Towarscke;

sorunlarınmı var adam yardım etmeye çalışmış sende durup dururken saldırmışın adama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighStorm

quote:

Şimdi 1-2 test yaptım işlemciye LinX ve prime95 2 sinide 2-3 saat yaptım test hiç bir sorun vermedi sıcaklıkta yok :D işin Garibi pesden başka kasan oyunda yok medal of honer 2010 gta 4 metro 2033 :D 1080 p filmmlerde de sorun yok bir peste kasma değilde adam kosarken takılıyor gibi kosuyor garip yani :D forumda almak isteyen arkadaşlar varsa pm den ulasabilirler sony dff e72n dijital çerçeveyle birlikte 85 tl ye verrim

İnan AM3 Olsa İdi Kaçırmazdım 85TL İyi Fiyat + Fanda Verirsen Kardeş Bence Derhal 2.EL Bölümünde Konu Aç + Fan ve Hediyesiyle En Az 85-100TL Eder.
    normali 2.el 200TL

Doğru diyorsunda İşte Forumda Satmak Pek istemiyorum Şimdi 1 pin kırık şuan sorun cıkarmıyor ama ilerde çıkarırsa hem alanın parasına yazık olur hem ilerde sorun çıkarsa ben üzülürüm :D Ama Şöyle Bir Gerçekte Var PAraya İhtiyacım VAr Birazdan Açarım 2.el forumuna konu Hatta biraz daha abartıp :D akasa fredom force sogutucu ekran kartı için + dijital çerçeve + işlemci fan değil 105 tl ye satıcam :) tam ihtiyacım olan fiyat fredom sogutucu 80 tl sıfırı dijitial çerçeve 190 tl işlemci 250 tl toplamı 520 tl çıkıyor hani işlemcide ilerde sorun çıkarsa hiç değilse diğerleri telafi eder :)

• quote:

Orijinalden alıntı: car_26

[sorunlarınmı var adam yardım etmeye çalışmış sende durup dururken saldırmışın adama.

Ben ve sofradakiler,hepimiz gayet iyiyiz,kadehlerimiz de sağlam.
    Bu arada İzmir’de havalar kötüymüş şnorkelini yanında bulundur.
    Sağlığına diliyoruz.

delgado19033; canınız çok sıkılmış,sizi anlıyoruz.Bulunduğum şehirde sizin sorununuzla ilgilenebilecek bir tanıdığım var ama,işyerini taşımakla meşgul.Akşam üzeri kendisine durumunuzdan söz ettim,”aman benden uzak dur” dedi.Şimdilik durum bu dur .Kolay gelsin,iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erom? -- 14 Ekim 2010; 23:54:34 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.