Şimdi Ara

İşlemci Overclock Ram Hızı Ekran kartı Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benım Sistemim sizlere 3-6 soru sormak istiyorum
    1.Cpu overclock oluyormus benım islemcim en fazla kac ghz olabilir ? Tavsiye bekliyorum
    2.Ram 2gb ama mhz 400 yazıyor ben 2gb 800 mhz biliyorum ?
    3.Ekran Kartım GeForce 6200 ' den Ustunmudur acaba ?
    4.Ekran kartım 250 mb Ram'den Yiyor O/B oldugu icin ben 1gb ve 512 mb Ram var hızları ise 533 mhz bunlar benım sistemime uyarmı ?
    5.AGP Ekran kartı takabilirmiyim Anakartıma ?
    6.2 gb Ram'den Ekran kartı 256 mb alıyor bu sistem yavaslamasına sebep olabilirmi ?
    CPU Türü DualCore AMD Athlon 4050e, 2100 MHz (10.5 x 200)
    Anakart Adı ECS A740GM-M (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
    Anakart Çipseti AMD 740G, AMD Hammer
    Sistem Belleği 1920 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) DIMM1: Kingston 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
    BIOS Türü AMI (05/14/09)
    Görüntü Bağdaştırıcısı Özellikleri: Aygıt Tanımı ATI Radeon 2100 Bağdaştırıcı Dizgisi ATI Radeon 2100 BIOS Sürüm BK-ATI VER010.055.000.044.000000 Yonga Türü ATI Radeon 2100 (0x796E) DAC Türü Internal DAC(400MHz) Bellek Boyutu 700 MB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.234 -- 19 Şubat 2010; 16:09:47 >

• 1 - cpu yu overclock yapmak için anakartın desteklemesi, ram lerin ve cpu nun overclock için uygun olması gerek. yani voltaj ve frekans arttırımına uygun olması gerek. sitenin overclock bölümünü incelemeni tavsiye ederim.
    2 - Ramlarin 800 mhz dir. bazı programlarda 400 mhz diye bazılarında ise 800 mhz diye yazar.
    3 - ekran kartın 6200 den daha iyidir. ama giriş serisi ekran kartları birbirlerine yakın performans gösterirler.
    4 - bu sorunu pek anlamadım. üstteki sorunda 2 GB 800 Mhz ram var demişsin ve burada ise 533 Mhz ram var diyorsun. eğer elinde 800 mhz ram var ise değiştirme. zaten anakartında en son 800 mhz lik ramlari desteklemekte. ama ram arttırımı yapacaksan, 800 lük ramin yanına 533 lük ram takarsan, 533 mhz de çalışır. çünkü 533 lük kendi hızından daha yükseğe çıkamaz ama 800 lük ise daha aşağı hızlara inebilir. bu duruma göre anakartta en düşük hızdaki ramin hızına göre diğer ramlarin hızını düşürür.
    5 - Anakartın PCI-E bağlantı slotu bulunmakta AGP ekran kartı takamazsın. sadece PCI-E ekran kartları uyum sağlar.
    6 - Eğer bilgisayarında çizim yapıyor, video kesme - birleştirme gibi işlemler yapıyorsan makinanın yavaşlamasına neden olabilir. ama internette geziniyor, müzik dinliyor ve film izleme gibi şeyler yapıyorsan her hangi bir sorun olmaz.

• Çok Tesekkur ederım Kardes birde Bi sorum daha olcakdı benım işlemcim çift cekirdek ama tek cekirdek calısıyor nasıl duzeltebilirim bu sorunu
  • tek çekirdek çalıştığını nasıl anladınız. tek çekirdek gösteren yerin resmini yüklermisiniz.
  • everest ultimate editon ile sistem kararlılık testini yapıp koydum buyrun
    [simage]

İşlemci Overclock Ram Hızı Ekran kartı Hakkında Bilgi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.234 -- 19 Şubat 2010; 21:51:45 >
  • çift çekirdek işte sıcaklıklar altında cpu 1 cpu2 yazıyor
  • windows görev yöneticisinde CPU kullanımı geçmişi bölümünde 2 adet grafik olduğuna göre çift çekirdeklidir. (4 tane olsaydı dört çekirdekli olurdu) grafik deki şekillerin yükseklik ve alçaklığına göre cpu lara ne kadar yük bindiğini görebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram Overclock Hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Knight Onlinede 1 cekirdek kullanıyo % 50 oluyo ve biraz pc kasılıyor 2 cekirdek nasıl kullandırabiliriz?
  • amd işlemcilerde yük 1. çekirdekte yüzde 80 (tahmini) felan olduğunda 2. çekirdek devreye girer ve yük paylaşımı olur. eğer sınırın altındaysa 2. çekirdek devreye girmez. (Bu konuda tam emin değilim, ama böyle çalıştığına dair bir şey okudum veya duydum. aklımda bu şekilde kalmış)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.