Şimdi Ara

İşlemci nereye takılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben yakında işlemci alıcağım ama bilgisayarcıdan almıcam internetten alıcam. Dolayısıyla kendim takıcam .İşlemci takmada nereye takıcam & ipucu vs.. bişeyler verebilir misiniz... Resim ile olursa harika olur

Ve. İntel core 2 duo 0 ve 2. el fiyat hakkında bilginiz var mı??

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

• abi orda "nasıl format atılır" onu anlatıyor hadii arkadaşlar bi yardım edin lütfen
  • işlemciyi takıcağın yeri gözden kaçırman imkansız gibi bişi en kolayından şöyle örnek veririm işlemciyi mainmoardda takıcağın yer 0 mainmoardsa üstünde pilastik bi kapak gibi bişiyle gelir bide yanında metal bi kol wardır onu kaldırınca işlemciyi takıcağın yer karşındadır ama intel için dediklerim bunlar amd hakkında bi fikrim yok hiç toplamak kısmet olmadı şimdiye kadar :) ondan sonra üzerine termal macunu sürüp kağıt kalınlığında bi tabak eşit yaymaya çalış;
    fanı yerleştir ama daha önce hiç toplamadıysa yanında bilen biri olması senin için iyi olur
  • bunu bilen birine taktırman iyi olur. eğer takma konusunda bi hata yaparsan ,anakartın üzerindeki bacakları eğersin. ve bunun tamiri çok zor olur, yada olmaz. yeni bi anakart alman gerekebilir.

bence sen işlemcini internetten sipariş et. takma olayını ise bir bilene yaptır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alicanguneyoglu

işlemciyi takıcağın yeri gözden kaçırman imkansız gibi bişi en kolayından şöyle örnek veririm işlemciyi mainmoardda takıcağın yer 0 mainmoardsa üstünde pilastik bi kapak gibi bişiyle gelir bide yanında metal bi kol wardır onu kaldırınca işlemciyi takıcağın yer karşındadır ama intel için dediklerim bunlar amd hakkında bi fikrim yok hiç toplamak kısmet olmadı şimdiye kadar :) ondan sonra üzerine termal macunu sürüp kağıt kalınlığında bi tabak eşit yaymaya çalış;
    fanı yerleştir ama daha önce hiç toplamadıysa yanında bilen biri olması senin için iyi olur

saol

@_KUZEY etrafımda işlemci takmayı bilen birisi yokki:(
  • arkadaşlar bide fiyatları hakkında bilgi verirseniz

paranın önemi yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu anakarta hangi ram uyar?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • koskoca fotoları görmedin mi ?? Anlatılıyor dikkatli bak
  • orda hiç detaylı anlatmıyor abi
  • internet cafe falan yokmu etrafta gotur bakarlar yada bi teknik servis
  • ayıp olur abi adam der bana benden almıon bana yaptırıon der
  • Arkadaşım işlemcini değiştirmek istiyorsun ama anakartın yeni alacağın işlemciyi destekliyormu ?

Bunu öğrenmek için anakartının marka ve modelini yazman gerekir.
  •  İşlemci nereye takılır

Bak orda 10 numara olan İŞLEMCİ SOKETİ dir. Uygun işlemci aldıkdan sonra Önce SOKETTEKİ KİLİDİ AÇACAKSIN, (Demir bir çubuk Sonra İşlemciyi üstüne oturtacaksın ( Pinlere dikkat et). Tam yerine oturdugundan eminsen Kilidi geri Kapatacaksın.
    Daha sonra üstüne Termal macunu sürmeye başlayacaksın. Fazla kalın sürme ama. Macununu da sürdükten sonra Soğutucunu koyacaksın.
    Soğutucu da şu şekilde ;
     İşlemci nereye takılır

Önce Macunun üstüne ordaki Demirimsi Petekliyi takacaksın. Onun üstüne de Fanı yerleştirip Mandallarından kilitleyeceksin.

Böyle bir işlem

• .iLK. üstat anlatmış ilave edecek bişey yok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuemrek

Arkadaşım işlemcini değiştirmek istiyorsun ama anakartın yeni alacağın işlemciyi destekliyormu ?

Bunu öğrenmek için anakartının marka ve modelini yazman gerekir.

Anakart Adı : MSI 915PL Neo-V (MS-7143)
  • internetten baktım desteklemiyormuş ben şimdi anakart mı alıcam???

off yaa

arkadaşlar bana link verebilir misiniz?? böyle güzel önerdiğiniz bi anakart ddr2 800 MHz olacak şekilde şimdiden teşekkürler

ben şimdi böyle mi gidiceğim

anakart > işlemci > ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leidenschaft -- 2 Şubat 2009; 21:23:47 >
  • Anakartın ne yazıkki core 2 duo işlemcileri desteklemiyor.

Anakartın sadece Intel Pentium 4 / Celeron D LGA 775 soket işlemcileri destekliyor.

http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=179

Anakartının desteklediği işlemcilerin listesi=> http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodcpusupport&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=179
    NOT: Anakartın listede sadece yanında OK bulunan işlemcileri destekliyor.

Yeni bir işlemci alman için öncelikle yeni bir anakart alman gerekir.

Daha sonra alacağın anakarta uyumlu işlemci ve ram seçimini yapabilirsin.

İşlemci nereye takılır

• Sağol abi
    peki işlemci yerleştirirken macun falan varmış bende yok :D
    nerde satılır ne kadardır

ve anakart ile link istiyorum abiler böyle beğendiğiniz bi anakart olsun ddr2 800 mhz

şimdiden teşekkürler
  • Macun işi daha sonraki iş onu bilgisayarcılarda bulursun

Ancak yeni bir bilgisayar yani anakart+işlemci+ram alacaksan , verebileceğin para miktarını ve kullanacağın maksatı(oyun,internet vb.) yazarak sistem tavsiyeleri bölümüne konu açman gerekir.Orada sana yardımcı olurlar.

Sistem Tavsiyeleri ==> http://forum.donanimhaber.com/forumid_475/tt.htm
  • Tsotsi, arkadaş işlemciyi kafana göre alma yoksa elinde patlar. İşlemciyi takma konusuna gelecek olursak bir teknik servise ver10-15 tl en fazla alırlar kafanda rahat eder. Not: takamayacaksan teknik servise götür.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.