Şimdi Ara

İŞLEMCİ Mİ, EKRAN KARTI MI BOZULDU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fanı düştüğü için bir süre fansız çalışan işlemcimin fanını 1 saat önce yerine taktım. Son 1 saat sorunsuz çalıştıktan sonra bilgisayar kilitlendi.
    Bilgisayarı kapatıp yeniden başlattığımda ekrana hiç bir görüntü gelmiyordu. Ekran kartını çıkardım ve anakarta entegre olan girişe bağladım ama ekrana yine görüntü gelmedi. Öyle ki monitör analog mu dijital mi bulamıyor bile.

Bilgisayardan hiç bir ses gelmiyor. Bellek falan bozulsa bu tür bip sesleri geliyordu anlıyordum... Bütün fanlar çalışıyor sanki hiç bir sorun yokmuş gibi ama monitöre hiç bir görüntü gelmiyor. Sorunun kaynağı ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederm.

Şu talihsizliğime bakın ki fatura tarihi 14.03.2007
    2) anakartın üzerindeki ana power kablosunu çıkar(pwer supplydan gelen) 30 sn bekledikten sonra tekrar tak

bilsiayarı aç .
    eger çalısıyrosa sorun yok aksi takdirde başka seceneklere bakmak lazım
    sonucu bildirirsen sevinirim

ekran kartı ve işlemcini baska bir pcde deneme sansın varsa denemeni tavsiye ederim.

Orjinalden alıntı: ibcho

işlemci gitmiş olmaihtimali var
    bunu ogrenmek için;
    1)ekran kartını normal yerine tak
    2) anakartın üzerindeki ana power kablosunu çıkar(pwer supplydan gelen) 30 sn bekledikten sonra tekrar tak

bilsiayarı aç .
    eger çalısıyrosa sorun yok aksi takdirde başka seceneklere bakmak lazım
    sonucu bildirirsen sevinirim

Şimdi uygulamaya gidiyorum, elbet sonucu 10dk. ya yazarım. Teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: 351nofear

pc çalıstırdıgında monitörde ne gibi bir tepki var
    1. kekran kapalı monitör lambası stand by da yanıp sönüyor.
    2. ekranda no signal input yazısımı var.

ekran kartı ve işlemcini baska bir pcde deneme sansın varsa denemeni tavsiye ederim.

Monitör bağlantı seçeneğini tanımlamaya çalışıyor. dvı-analog anakarttan analog bağlantı olduğu halde dvı seçeneğinde kalıyor ve "no signal input" yazıyor.
    Evde 3 bilgisayar var ama malesef bu bozulan intel ve agp kart, diğerleri pcı-ex. Bu sebepten diğerlerinde deneme şansım yok Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orgeneral -- 8 Nisan 2009; 13:43:33 >

• @ ibcho nun dediği gibi anakartın güç kablosunu çıkarıp tekrar takınca bilgisayar çalıştı. Bu sırada ekran kartınıda yeniden taktım ama kartın ekstra güç girişini takmadığım için monitöre bu uyarı geldi. bende bilgisayarı kapatıp ekran kartının güç bağlantısınıda takıp yaniden başlattım. buseferde ilginç bir şekilde fanlar dahi dönmemeye ve çalışmamaya başladı. sonra birkaç kez daha bu şekilde elektrik fişleri prizleriyle oynadım. Şimdi sorunsuz çalışıyor.

Sorun tam olarak neden kaynaklandı anlayamadım. Ama şuan sorunsuz çalışıyor olması donanımsal bir sorun olmadığı izlenimi uyandırdı. Bilgisayarda epey tozlanmış buda bir sebep olabilir belki. @ ibcho arkadaşım yardımın için çok teşekkür ederim. Sağol.

• sende sağol orgenaral

senin sisteminin sorununu sanırsam su seklide ozetleyebiliriz.

işlemciyi belli bir sure fanszı calıstırdıgın için asırı ısınmadan dolayı anakart kendini kilitlemiş,
    power kablosunu cıkartarak kartı resetlemiş olduk
    ekran kartınla ilgili soruna gelince; galiba biraz guclu bir kart ya da power supplyı yoracak kadar guclu en azından, bence daha guclu power supply takmalısın ya da eski bir power supply ın varsa onunla sitemi destkleyebilirsin

kolay gelsin
    Daha Fazla Göster
  • Güç kaynağım seasonic in 600w modeli. Ekran kartıda Ati Radeon X850 Pro Vivo. Ama şimdi dvd yazıcının anakarta giden veri kablosunu taktım ve aynışey yine oldu. az önce denememde sinirlenip bir anlık hışımla ne var ne yok sökmüştüm.
    Şimdi başka bir veri kablosuyla yeniden deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.