Şimdi Ara

İşlemci Masaüstünde 80-90 Derece !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

PC'de anakartta bir sorun olduğundan dolayı geçen ay garantiye gönderdim daha sonra tamir edilmeyeceği iade edip yeni anakart almamı söylediler bende aldım önceki msi 870a-g54 idi şimdiki msi 990xa-gd55. Ancak şöyle bir sorun var ki masaüstünde oluğumda bile 80 derece işlemci sıcaklığı oluyo hatta bazen 90 oluyo. Bir iki deneme yaptım yani pc açılır açılmaz sıcaklıkları kontrol ettim yavaş yavaş artıyo ve 80 e kadar çıkıyo hatta biosdan baktım ve yine aynı biosda durduğum zaman bile sıcaklık sürekli artıyo. Tekrar vatanbilgisayarı aradım getirin bakalım dediler ki en iyi ihtimalle 3-4 gün den önce vermiycekler karşı taraf böyle söyledi çünkü. 1 ay pc yoktu yine götür getir o arada pc olmıycak bu dertle uğraşmak istemiyorum aynı zamanda işlemci anakart veya herhangi birşeye zararda vermek istemiyorum acaba bu sorunu nasıl çözücem? Garantide temizlemişler yani toz kir yok ama işlemci ısınmasına rağmen fan hızlanmıyo yani sürekli aynı hızda dönüyo yavaş değil normal hızda ve hiç hızlanmıyo. Ancak durduk yere işlemcinin bu kadar ısınması çok garip.

Şuan çektiğim ekran görüntüsü:
    http://i.imgur.com/ONqcz.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaym1n -- 7 Aralık 2012; 20:36:35 >

• s.a

bende de o işlemci ye benzer işlemci var 945 modeli
    sorunlar şöyle olabilir

1 işlemci ve fanın arasındaki macun yenile

2 işlemcini stok fanla kullanma bakır bi fan dene

3 işlemci biostan voltaj ayarlamasını auto ya getir

eger bunlarda olmassa sorun daha derinlerde

• quote:

Orijinalden alıntı: barış0657

s.a

bende de o işlemci ye benzer işlemci var 945 modeli
    sorunlar şöyle olabilir

1 işlemci ve fanın arasındaki macun yenile

2 işlemcini stok fanla kullanma bakır bi fan dene

3 işlemci biostan voltaj ayarlamasını auto ya getir

eger bunlarda olmassa sorun daha derinlerde

Bende macun olmadığından dolayı yenileme yapamam ne yazık ki :/.

Voltaj değerleri auto da zaten.

Bakır fan satın almam gerekecek çünkü o da yok bende :D.

Şöyle birşey 2 senedir kullanıyorum bu işlemciyi anakart değiştikten sonra böyle oldu sanırım oturmamış olabilir.

Yinede çıkarıp takmama rağmen birşey değişmedi.

quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Belliki işlemci tam oturmamış misal az evvel h100 takıyordum bir vidayı sıkmadım ki vida ne etki edecek diye düşünülebilir,tekvidadan dolayı boşta 55 dereceydi vidayı sıkınca 23e düştü.Ayakları havada kalmış olabilir bir kontrol et,birde macununa bak varmı yokmu kurumuşmu düzgünmü diye

Bende aynı şekilde düşündüm yani acaba macunda mı bi problem var diye söktüm sökerken ve tekrar takarken baya vıcık vıcık bi haldeydi yani kurumamış işlemci üstüde soğutucunun altıda gri komple yani düzgünce yayılmış ancak vidalar konusunda emin değilim çıkarırken baya sıkıydı takarken de bende elimden geldiğince sıktım ancak çok zorlayamadım çünkü çevirirken tornavida vidanın kafasını eritiyodu yani şey yıldız şekli bozuluyo bende vida daha fazla kötü olmasın diye bastırmadım önceki halinde de şuan da aynı sıcaklıkta :(.

Ekleme: Şuan kasanın kapağını açtım işlemci üzerindeki soğutma bloklarına dokunamıyorum bile saniyesinde elim yanıyo çok sıcak şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaym1n -- 7 Aralık 2012; 21:53:33 >

• Fan yavar dönüyorsa hizlandirmayi dene islemci ile sogutucu temas etmeseydi sogutucu isinmazdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Macun etki ediyodur kesinlikle blok yerine oturmamış birde şuna bak programla fan değerlerine bak fan çalışmıyor yada düşük çalışıyor olabilir ama büyük ihtimal işlemci fanı oturmamış yerine

İlk mesajımda attığım resimde fan 3325rpm hızla çalışıyo gösteriyo ki görünürde de normal hızda gibi. Sanırım dediğin gibi fan oturmamış olabilir de onu nasıl düzelticem ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zaym1n

quote:

Macun etki ediyodur kesinlikle blok yerine oturmamış birde şuna bak programla fan değerlerine bak fan çalışmıyor yada düşük çalışıyor olabilir ama büyük ihtimal işlemci fanı oturmamış yerine

İlk mesajımda attığım resimde fan 3325rpm hızla çalışıyo gösteriyo ki görünürde de normal hızda gibi. Sanırım dediğin gibi fan oturmamış olabilir de onu nasıl düzelticem ?

3300 rpm ilk defa gördüm
    komple işlemciyi bir sök pinlerede bakıver,düzgünce yerine oturt oturması için belli delikleri var zaten denk gelirse oturur.Demirini kapat daha sonra işlemci ayakları nasılsa bilemiyorum sendekini,anakarta geçir ve dönmeli ise döndür tık ediyolar tam oturunca zaten.Vidalı ise hepsini eşit sık iyice anakartada geçir vidaları

Şimdi şu şekilde bendeki az önce söktüm taktım zaten şöyle şimdi altta vida girişlerinin üstünde 2 tane parça var ayrı yani birleşik değil ne birbiriyle ne soğutma bloğuyla bunu vidaların gireceği yerin üzerine koyuyorum 2 tane vida girişi var ordan anakart üzerine vidalıyorum daya sonra soğutucu daki demirleri o 2 parçaya geçirip mandalı sıkıyorum mandal dediğim eski düdüklü tencerelerin üstündeki hava deliğini kapatan demir gibi bişey :D. O yüzden sabitlenmemiş olması garip geliyo sonuçta elimde olan bişey yok yeri belli yani.

• Termal macunu kontrol ettir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu 70 derece!!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

3300 rpm ilk defa gördüm
    komple işlemciyi bir sök pinlerede bakıver,düzgünce yerine oturt oturması için belli delikleri var zaten denk gelirse oturur.Demirini kapat daha sonra işlemci ayakları nasılsa bilemiyorum sendekini,anakarta geçir ve dönmeli ise döndür tık ediyolar tam oturunca zaten.Vidalı ise hepsini eşit sık iyice anakartada geçir vidaları

Bende fx6100 var stok fan 3300 rpm lerde

• bir de elle deneyin. işlemci 80*90 gördüğü zaman elinizle elleyin. sonuçta sıcaksa eliniz yanacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaskas123

bir de elle deneyin. işlemci 80*90 gördüğü zaman elinizle elleyin. sonuçta sıcaksa eliniz yanacaktır.

Önceki mesajımda yazmıştım saniye elimi üstünde tutamıyorum yanıyo direk yani macunla ilgili bi sorun yok işlemcideki ısıyı direk veriyo bloklara ama işte soğutmuyo kasanın kapağı pc yi ilk açtığımdan beri açık çıkardım yani kasa içine yeterli hava giriyo zaten kapalı halinde de aynı o yüzden ne yapacağımı bilmiyorum nasıl sabitliycem.
  • quote:

quote:

bir de elle deneyin. işlemci 80*90 gördüğü zaman elinizle elleyin. sonuçta sıcaksa eliniz yanacaktır.

Önceki mesajımda yazmıştım saniye elimi üstünde tutamıyorum yanıyo direk yani macunla ilgili bi sorun yok işlemcideki ısıyı direk veriyo bloklara ama işte soğutmuyo kasanın kapağı pc yi ilk açtığımdan beri açık çıkardım yani kasa içine yeterli hava giriyo zaten kapalı halinde de aynı o yüzden ne yapacağımı bilmiyorum nasıl sabitliycem.

yakın çevrenizde varsa işlemci soputucu ödünç alın veya amd sistemi olan birinin yanına gidin. sizin işlemciyi o taksın denesin siz de onun işlemcisini. eğer anakartta ise onun işlemcide o sıcaklığa ulaşır. olmadı verin garantiye baksınlar benim önerilerim bu kadar.

• quote:

quote:

quote:

yakın çevrenizde varsa işlemci soputucu ödünç alın veya amd sistemi olan birinin yanına gidin. sizin işlemciyi o taksın denesin siz de onun işlemcisini. eğer anakartta ise onun işlemcide o sıcaklığa ulaşır. olmadı verin garantiye baksınlar benim önerilerim bu kadar.

İşte garantiye vermek istemiyorum çok uzun sürüyo geri göndermeleri uğraşcakları veya anlamaları yarım saat sürmeyecek şeyi 1 haftadan önce vermezler diye tahmin ediyorum.

• İşlemci voltajını elinizle 1.350v yapın.Auto konumunda anakartınız işlemciye yüksek voltaj veriyor olabilir.
  • Git 10 tl ye termal macun al.sonra fan ve islemcinin ust kismindaki metali alkollu mendille sil.biraz termal macun sur ve fani tak.fani takarken tam oturduguna dikkat et.

• quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

İşlemci voltajını elinizle 1.350v yapın.Auto konumunda anakartınız işlemciye yüksek voltaj veriyor olabilir.

1350v yapmam konusunda emin misiniz? Sorun olmaz değil mi yani şimdi öyle yapıp zaten durduk yere ısınan işlemciyi birde voltaj ayarıyla oynayıp çalışmaz hale getirmek istemiyorum :).

quote:

Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

Git 10 tl ye termal macun al.sonra fan ve islemcinin ust kismindaki metali alkollu mendille sil.biraz termal macun sur ve fani tak.fani takarken tam oturduguna dikkat et.

Termal macun ile ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü ısı boruları ve demir bloklar baya bir sıcak anında elimi yakacak derece o yüzden ısı aktarımı oluyo ama soğuma olmuyo.

Bu problemi garantiye göndermeden çözmek istiyorum taş çatlasın yarım saatte anlıycakları problem için kim bilir kaç gün bekletirler.

• dostum bide şu sıcaklıklara aida 64 extreme edition ile bilgisayar>algılayıcı kısmından bir ss atarsan bide ordan bakalım.
  • 1.350v Phenom II ler için normal bir değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

dostum bide şu sıcaklıklara aida 64 extreme edition ile bilgisayar>algılayıcı kısmından bir ss atarsan bide ordan bakalım.

Tabiki :)
    http://i.imgur.com/YbN6H.png

quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

1.350v Phenom II ler için normal bir değer.

Peki şimdi pc yi kapatıp birde öyle deniycem.

Ekleme: Herhangi bir değişim olmadı hala aynı sıcaklık. Bu arada daha öncede sistem açıldıktan sonra bakmıştım şimdide baktım söylediğim gibi soğutucunun altındaki ısı boruları ve demir bloklar el yakacak seviyede ama işlemci fanı 3500rpm dönüyo hatta ben elimi yaklaştırıp fanın önünü kısmen kapadığımda dönüş hızı çok yükseliyo yani 6500rpm gördüm programda ki sesi baya artıyo fanın buna rağmen sıcaklıkta bir değişim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaym1n -- 8 Aralık 2012; 16:06:26 >

• fanı söküp iyice tozdan arındırın derim
  • hiçbir şekilde normal değil. ne macun, nede fan hızı ile sıcaklık bu kadar artmaz. sorun anakart bence, biosta bile aynı sıcaklık olduğuna göre tek seçenek anakart. anakart default ayarlarına getirerek dene birde istersen.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.