Şimdi Ara

İşlemci Kaç Derecede Yanar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Celeron 2.6 işlemcim var. Kitapçığından okudum en fazla 3200MHz hızında çalışabiliyomuş. Bende 123x26=3200MHz hızında çalıştırıyorum. Genel itibarı ile 45-55 dereceler arasında seyrediyor. Bu işlemci kaç derece yanar bilen varmı?

• Senin dereceler iyi.Korkma bişey olmaz.80 üstü pek iyi değil sanırım
  • aslında senin şansına bağlı biraz da 85 olupta yanmayan olduğu gibi
    75 te yanan da var.ama 75 i gecmemesi cok iyi olur.
    45-50 normaldir üstü icin birseyler yapmalisin sogutucu falan almalisin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockclimber

aslında senin şansına bağlı biraz da 85 olupta yanmayan olduğu gibi
    75 te yanan da var.ama 75 i gecmemesi cok iyi olur.
    45-50 normaldir üstü icin birseyler yapmalisin sogutucu falan almalisin bence.
    80 nin üzerinde yanar...üzerinde OMLET BİLE PŞİRİRSİN VALLA İŞLEMCİDE YUMURTA(sahanda yumurta gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IlkerCagatay -- 7 Haziran 2005, 22:16:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: IlkerCagatay

80 nin üzerinde yanar...üzerinde OMLET BİLE PŞİRİRSİN VALLA İŞLEMCİDE YUMURTA(sahanda yumurta gibi)

Alıntıları Göster
    Taş çatlasa 60 oluyo benim CPU. O zaman korkulacak bişey yok demektir Sağolun arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cassini10

Taş çatlasa 60 oluyo benim CPU. O zaman korkulacak bişey yok demektir Sağolun arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    ya benim işlemci de 67de çalışıyo. amd sempron 2500+ düşüremedim bi türlü ama box'ın içinden çıkan bulk fan var üstünde, termal krem sürmedim çünkü fanın altında vardı krem. yeni bi krem alıp sürsem mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: berguney

ya benim işlemci de 67de çalışıyo. amd sempron 2500+ düşüremedim bi türlü ama box'ın içinden çıkan bulk fan var üstünde, termal krem sürmedim çünkü fanın altında vardı krem. yeni bi krem alıp sürsem mi?

Alıntıları Göster
    Gunumuz ıslemcılerını ustunde heatsınk warken yakmaz zor oluo bıraz eskı ıslemcılerde sudden death wardı ama artık tarihe karıstı o olayda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci hangi sıcaklıkta YANAR
    23 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: berguney

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: berguney

İyi olur.Bence termal macunu tazele

• quote:

Orijinalden alıntı: @volki@

quote:

Orjinalden alıntı: berguney

İyi olur.Bence termal macunu tazele

Alıntıları Göster
    walla benim thermal shutdown'um 120C ye ayarlı,

arada bir restart atıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: meke

walla benim thermal shutdown'um 120C ye ayarlı,

arada bir restart atıyor

Alıntıları Göster
    Benim anakartta öyle bir ayar bulamadığım için işlemcim neredeyse yanıyordu. İşlemci fanının kablosunu takmayı unutmuş şekilde o/c yapmıştım. Önce bilgisayar yavaşladı, sonra garip bi koku duydum. Sonra "ne oluyor yahu" deyip everest'i bi açtım, 95 C diye bişey gördüm !!! Hemen bilgisayarı kapattım, fanı takmayı unuttuğumu farkedip fanı yerine taktım ve yeniden çalıştırdım aleti. 3D mark ve pcmark ile test ettim, herşey normaldi.

Benim işlemci son derece takoz bir northwood. Ama 95 C'ye dayandı kerata

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasbi 81

Benim anakartta öyle bir ayar bulamadığım için işlemcim neredeyse yanıyordu. İşlemci fanının kablosunu takmayı unutmuş şekilde o/c yapmıştım. Önce bilgisayar yavaşladı, sonra garip bi koku duydum. Sonra "ne oluyor yahu" deyip everest'i bi açtım, 95 C diye bişey gördüm !!! Hemen bilgisayarı kapattım, fanı takmayı unuttuğumu farkedip fanı yerine taktım ve yeniden çalıştırdım aleti. 3D mark ve pcmark ile test ettim, herşey normaldi.

Benim işlemci son derece takoz bir northwood. Ama 95 C'ye dayandı kerata

Alıntıları Göster
    berguney, sempron için 67 derece normal değil arkadaşım.Stok fanla (eğer doğru takıldıysa..!) en fazla 46-47 derece çalıştırman lazım.
    Yüke girdiğinde dahi bendeki sempron 2300 (2100 mhz) 49 dereceydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: dejavu_srkn

berguney, sempron için 67 derece normal değil arkadaşım.Stok fanla (eğer doğru takıldıysa..!) en fazla 46-47 derece çalıştırman lazım.
    Yüke girdiğinde dahi bendeki sempron 2300 (2100 mhz) 49 dereceydi.

Alıntıları Göster
    Benim ki 75c çıktı bişey olmadı çok dayanıklı bu amd64'ler

• quote:

Orijinalden alıntı: ZiveR

Benim ki 75c çıktı bişey olmadı çok dayanıklı bu amd64'ler

Alıntıları Göster
    Genellikle 75 C sonrası tehlikelidir ama 100'e kadar yanmayan işlemciler de çıkabiliyor

Benim stok soğutucu tozllu çalışırken load 78 C görmüştüm Barthonlar da sağlammış hani Ama işlemcinin ömrünün kısalmaması için günlük kullanımda 60 C'nin altında tutmak lazım Tabii Prescottlar için imkansıza yakın ama neyse

• quote:

Orijinalden alıntı: sturmovik

Genellikle 75 C sonrası tehlikelidir ama 100'e kadar yanmayan işlemciler de çıkabiliyor

Benim stok soğutucu tozllu çalışırken load 78 C görmüştüm Barthonlar da sağlammış hani Ama işlemcinin ömrünün kısalmaması için günlük kullanımda 60 C'nin altında tutmak lazım Tabii Prescottlar için imkansıza yakın ama neyse

Alıntıları Göster
    Benim CPU P4 3.0 HT Presscot LGA 775.Ben CPU'yu 3.51 GHZ.'de çalıştırıyorum(stok fanla) ve bu şekilde stabil kullanıyorum.En fazla 56 derece gördüm.Ama oyunlarda 54 dereceyi geçmiyor.Masaüstünde 40-42 derece arasında geziniyor.Masaüstünde fanın dönüş hızı 2511 RPM civarı oluyor; ve fazla ses çıkartmıyor.Ama oyunlarda 4356-4512 RPM arasında geziyor(53 derece iken) ve çok ses çıkartıyor.Ama CPU'nun ısısının 54 derenin üzerine çıkmasını da engelliyor.(oyunlarda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraoca2 -- 9 Haziran 2005, 0:03:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

Benim CPU P4 3.0 HT Presscot LGA 775.Ben CPU'yu 3.51 GHZ.'de çalıştırıyorum(stok fanla) ve bu şekilde stabil kullanıyorum.En fazla 56 derece gördüm.Ama oyunlarda 54 dereceyi geçmiyor.Masaüstünde 40-42 derece arasında geziniyor.Masaüstünde fanın dönüş hızı 2511 RPM civarı oluyor; ve fazla ses çıkartmıyor.Ama oyunlarda 4356-4512 RPM arasında geziyor(53 derece iken) ve çok ses çıkartıyor.Ama CPU'nun ısısının 54 derenin üzerine çıkmasını da engelliyor.(oyunlarda)

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bence işlemci yanmaz ısınır.
    Çok komik oldu ama öyle.
    Mutlaka reset atar sende zorla yansın diye uğraşmazsın değilmi?

yaw arkadaşlar ben yazıma resim ekleyemiyorum
    çok cahilim yaw kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F804A61CA

arkadaşlar bence işlemci yanmaz ısınır.
    Çok komik oldu ama öyle.
    Mutlaka reset atar sende zorla yansın diye uğraşmazsın değilmi?

yaw arkadaşlar ben yazıma resim ekleyemiyorum
    çok cahilim yaw kusura bakmayın.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bildiğim kadarıyla AMD için 85C,Intel için 75C sınır olarak belirlenmiş.
    Daha yüksek sıcaklıkların ne getireceği belli olmaz.

Ben stock fanla 2.05V dayamıştım 76C oldu ve o sıcaklıkta SuperPI almaya çalışıyordum ve işlemcim halâ sağlam.

Şu an AbitEQ'yu açıyorum ve bakıyorum...(Stock fan takılı-TT yok artık)
    CPU:37C
    SYS:36C
    PWM:33C

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla AMD için 85C,Intel için 75C sınır olarak belirlenmiş.

Ben stock fanla 2.05V dayamıştım 76C oldu ve o sıcaklıkta SuperPI almaya çalışıyordum ve işlemcim halâ sağlam.

Alıntıları Göster
    Benim eski işlemcim taş gibiydi valla. 88C'de banamısın demedi
    AMD 2000+ Palomino (AMD'nin mangalı)

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Alıntıları Göster
    birşey sorabilirmiyim. hatırlıyorsan işlemcinin değerleri ve aldığın pi nin kaç saniyede bittiğini sölermisin merak ettim
    quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

• quote:

Orijinalden alıntı: Daywalkerr

birşey sorabilirmiyim. hatırlıyorsan işlemcinin değerleri ve aldığın pi nin kaç saniyede bittiğini sölermisin merak ettim
    quote:

Alıntıları Göster
    İşlemci dediğin ısınıp ısınıp reset attıkça açılır. Ben denedim ısıstım ısıttım sonra alıştı bak şimdi tık demiyo 4.0Ghz de ama az mı reset attı 90 derecede

• quote:

Orijinalden alıntı: Daywalkerr

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Daywalkerr

Abi benim işlemci 223x11 olarak 2.45GHZ açmıştı WinxP'yi...
    PCMARK02-SuperPI testleri yaptım.Ama sadece 1'er kez.
    SuperPI 2.3GHZ ile 45sn olması lazım.2.37GHZ ile de 44sn almıştım.2.45 test ettim yine 44 alınca kafam bozuldu bıraktım.Bunun sebebi FSB'nin 223 olup ram hızlarını çok düşürmenden kaynaklanıyor galiba.Veya PI tolerans yapmış olabilir. 2.kez test etmedim bilgisayarı kapttım ve bi daha o kadar yüksek seviyeye çıkmadım.

Sıcaklık dersen 2.45GHZ TT CL-P0006 ile 51C IDLE,58C load idi....2.08V vermiştim ss de gönderiyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.