arkadaşlar benimkisi koyu cahil bir soru olcak ama.. işlemci sıcaklığını bios setup haricinde nerde görebilirim?
Bi kere fanı durdurmuştum ama soğutucu takılıydı.Sadece fanı durdurmuştum speedfan ile.Normalde 44C olan load değeri 58C'ye çıkmıştı bayağı bi oyun oynadıktan sonra.Fan tamamen kapalı iken bile ancak o kadar ısınmıştı
benım celeron manyak hıc ısınmıyor default 2000 de 20 dereceyı gecmıyor 2900 yapıyorum stock fanla 40 dereceyı gecmıyor normalde celeron 1.525 voltajla calısrıken ben bırde voltajı 1.400 yapıp hızı 2400 e cıkarıyorum ısı 25 ı gecmıyor
ben hayatım 60 görmedim allaha şükür... ama eskiden palomino 2100 vardı pc yi yeni aldığımda kaç derece oluyordu valla bilmiyom
bende eski athlon thunderbird 1300 mhz vardı. coolermaster db bilmemkaç heatpipe bakır soğutucu ile oc siz 59 derce idi. nerede o eski günler...
arkadaşlar benimkisi koyu cahil bir soru olcak ama.. işlemci sıcaklığını bios setup haricinde nerde görebilirim?
arkadaşlar ben p4 2400 ü 3000 yaptım ve ram değerlerimde 3 - 3 - 3 - 8 sıcaklık fazla fark etmedi zaten 40 - 45 derece idi şu anda da en fazla 50 derece
quote:
Orjinalden alıntı: gonulyorgunu
arkadaşlar bence işlemci yanmaz ısınır. Çok komik oldu ama öyle. Mutlaka reset atar sende zorla yansın diye uğraşmazsın değilmi? yaw arkadaşlar ben yazıma resim ekleyemiyorum çok cahilim yaw kusura bakmayın.
Valla keşke dediğin doğru olsaydı. Benim işlemci 95'ye dayandığında en fazla kendini yavaşlattı, reset falan atmadı. Belki yandıktan sonra bir daha açılmamak üzere reset atacaktı ama fırsat vermedim
quote:
Orjinalden alıntı: CsNiPeR
Benim eski işlemcim taş gibiydi valla. 88C'de banamısın demedi AMD 2000+ Palomino (AMD'nin mangalı)
Sıcaklık rekoru benim takozda galiba Ama keşke sıcaklığa karşı dayanıklı olacağına voltajsız o/c olabilseydi. Onu da geçtim, en azından voltaj verince düzgün o/c olabilseydi. Stabil halde max. %15 !!!
birkeresinde rutin kasa sökme takmalarından birinde CPU nun fan kablosunu takmayı unutmuşum neyse bilgisayarı açtım bios ta dolanıyorum fakat sessizliği fark ettim o aralarda VGA garantide olduğu için FANI olmayan GF4 mx400 kullanıyorum cpu nunda fanı çalımadığı için gürültü oranı sıfırdı neyse bios ayarlarımı tamamladım ve bilgisayara restart attım WinXP yazısı gelmeden önce sistem ısısını belirten bilgiler çıkıyordu board umda benim gözüme 80 derece çarptı "alla alla imkansız falan dedim neyse tam bilgisayar açılcak dur lan bir restart atayım belki bişey falan olmuştur" dedim neyse restartı attım bios a girdim oda ne işlemci 88 derece olmuş eğer bir iki saniye daha çalıştırsaydım 90 dereceyi rahatlıkta görürdü bendekide nasıl bir soğuk kanlılıksa 88 i görür görmez masanın üstündeki telefonu kaptım ve fotografını çektim hala saklarım bu arada işlemci "A64 Socket 754" tü
ben de xp2500 de 88c yi gordum biosta,,heatsink tam oturmamıstı :)
Arkadaşlar biraz hatta baya konu dışı olacakta benim dell laptopum var bazen ısınıp kapanıyordu bu gün söktük fanı temizledim fanla işlemci arasında bi sıvı vardı krem gibi beyaz ne sıvısı bu bilen varmı?arasında hava boşlugu olmasın diye nivea krem sürdüm ama nasıl olur bilemem. ne sıvısı bubilen varsa yazabilirmi acaba çok önemli.
quote:
Orjinalden alıntı: cakis
Arkadaşlar biraz hatta baya konu dışı olacakta benim dell laptopum var bazen ısınıp kapanıyordu bu gün söktük fanı temizledim fanla işlemci arasında bi sıvı vardı krem gibi beyaz ne sıvısı bu bilen varmı?arasında hava boşlugu olmasın diye nivea krem sürdüm ama nasıl olur bilemem. ne sıvısı bubilen varsa yazabilirmi acaba çok önemli.
dalgamı geçiyon ciddimisin anlayadım nivea kremmi ilahi çok forumsun hahhahaha
sabit bi derece yok mesela su soğutması falan filan şuydu buydu yap bide stadndart koşulllar var 80 den sona yanar standartta
Arkadaşlar ne kadar mantıklı bilmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam pclabs sitesindeki bir anakart tanıtımında işlemci sıcaklık kapanma değeri 110 derece idi.Yorum yapmıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: mxnxmnxxx
quote:
Orjinalden alıntı: cakis
dalgamı geçiyon ciddimisin anlayadım nivea kremmi ilahi çok forumsun hahhahaha
neden gülüyosunki ? önemli olan orda iki metal arasındaki ısı transferini arttırmaktır bende termal macunum olmadığında diş macunu sürerim (beyaz ipana ) kısa vadeli ama iyi çözüm bence
ZATEN İŞLEMCİ ONU YAKMANA İZİN VERMEZ KİTLER KENDİNİ ANLARSIN ZATİ MERAK ETME BEN MESELA FAZLA VOLTAJ VERDİM KİTLEDİ KENDİNİ YAVAŞ DEDİ BANA
ben akşam asus ai booster dan %15 o/c yaptım 3450 mhz 42 yi görmüştüm korktum geri %10 düşürdüm demek 75 sınır ha akşam %20 yi deneyim bakiyim birde şu sorum olcak benim ekran kartı leadtek px6600gt tdh exreme(550/1120) ama windows açıldığıda WİNFOX programı 300/1120 olarak ayarlıyor ben programdan 550/1120 yaptığımda özellikle oyunlarda yerler eflatun oluyor tekrar 300/1120 yaptığımda oyunlar normale dönüyor sebebi nedir acaba
benimki en fasla 50 derece oldu daha yukarisi olmadi normalde 40 45 civarında yuk altında 50 feln oluyor an cak
Siz ne olur ne olmaz diye biostan pc shotdown 60-65 ayarlayın yeni nesil işlemciler kullananların sıcaklıkları 60 dereeye vuruyorsa bi sorun var demektir bide download yapanlar pc shotdown ayarını kesin yapsınlar hayati önem taşıyor