İşlmeci sıcaklığı aniden yükseliyor ve bilgisayar mavi ekran verip kapanıyor.Sorun bir süredir devam ettiği için bir bilgisayar tamircisine gösterdim fakat sorunun kaynağını çözememekle birlikte ya işlemci yada anakartımda sorun olduğunu söylediler. Bulunduğum bölgede destek alabileceğim bir yer olmadığı için sizden yardım rica ediyorum.Bilgisayardan çok anlamıyorum fakat benim kendi fikrim sıvı soğutucumun bozuk olduğu yönünde çünkü ne biosta ne de nzxt yazılımında sıvı soğutucuma dair bir bilgi göremiyorum. 1-2 resim ekleyeceğim açıklayıcı olması için. Ayrıca eğer sorun sıvı soğutucuysa işlemcim ve anakartımla uyumlu bir sıvı soğutucu önerir misiniz. çift fanlı bir soğutucu tercihim. İşlemci : i7 11700k 3.60 ghz 8 çekirdek 16mb 1200p 14nm Anakart: Asus tuf gaming z590-plus 5133mhz(oc) rgb m.2 wi-fi 1200p atx Sıvı soğutucu: nzxt kraken m22 120mm ![]() Bu sıcaklık boşta iken aldığım bi sıcaklıktı. şu anda 40 derece civarı görünüyor ama herhangi bir oyuna tıkladığımda ısınmaya başlıyor yine. ![]() Yazılımda no nzxt devices were found diyor. ![]() biosta AIO pump kısmında rpm yerine N/A yazıyor. Sıvı soğutucunun fanı dönüyor ama onun dışında bi etkisini göremedim. Sorunumun sıvı soğutucu olduğunu düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. |
İşlemci ısınma sorunu

-
-
Montajını kendiniz mi yaptınız?
-
hayır sistem haziran 2021 tarihinde sinerji tarafından toplanıp bana gönderildi.bağlantı kablolarına dokunmadım hiç ama bir arkadaş ile kontrol ettim düzgün montaj edilmiş.kablolar olması gereken yerde. (sadece termal macun değişti 1 ay önce onu da mx-4 arctic aldım, kendim değil bilgisayar tamir işleri yapan bi dükkana yaptırdım.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nashezbaernon -- 8 Mart 2023; 14:30:24 > -
eğer termal macun değiştikten sonra başladıysa bu durum soğutucu düzgün takılmamış olabilir.
-
hayır termal macun değiştirme sebebim ısınma sonucu mavi ekran alıp bilgisayarımın kapanmasıydı zaten. termal macun değişirken kablolara dokunulmadı.işlemcinin üzerindeki pompa sökülüp macun yenilendi sadece. sorunum termal macundan önce ve sonra aynı olarak devam ediyor.
-
Şu anda boştaki sıcaklığı bu. ama işlem yaptığım anda yükselmeye başlıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nashezbaernon -- 8 Mart 2023; 15:54:58 > -
pompa sıkıntısı da olabilir. bios hatasıda olabilir, soğutucunun altındaki koruma plastiği sökülmemişte olabilir. en kötüsü tabi ki anakart yada işlemci arızası
-
bios güncellemeyi de denedik ama sorunu çözmedi. soğutucunun altındaki koruma plastiğinin sökülmeme gibi bir ihtimali yok. bilgisayardan anlamadığım için anakar yada işlemci için bir şey diyemiyorum. yeni bir sıvı soğutucu alıp denemek istiyorum ama 3-4bin tl vermeden önce bi danışmak istedim.sıvı soğutucuyu değişerek başlamak istememin sebebi soğutucum tek fanlı olduğu için zaten değiştirmek istememdi. yani sorun soğutucuda değilse yeni bir soğutucu aldığıma üzülmem.
-
tek fan olayı çok önemli değil ama pompa sirkülasyonu önemli. fan çalışmasada bir anda 30dan 85 lere cikmaz mesela içindeki sivi aktigi için transfer gerçekleşir ama transfer gerçekleşmezse ısı hizlica artacaktır. benim aklima gelende bu. islemciniz 125w tdp değerli soğutucu ise max 130 denmiş ama o kadar bile çıkmayabilir. orjinal fan ile deneyerek aynı sıkıntı olup olmadığına bakmak bence daha mantıklı çözüm ararken diye düşünüyorum.
Benzer içerikler
- instagram linkleri uygulamada açılmıyor
- sink to receive asynchronous nedir
- nvidia denetim masası ekran bölümü yok
- laptop kapandı açılmıyor ışıkları yanmıyor
- monitör açılmıyor
- bilgisayar internete bağlanmıyor
- windows update
- yalın internet nedir
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- bilgisayar hızlandırma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X