Şimdi Ara

islemci hizindaki sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • oncelikle turkce karakter yok kusura bakmayin.

merhaba arkadaslar bilgisayari almadan once youtube dan oyun oynanis videoalarina bakip bu yeter diyerektenaldim bilgisayarimi
    ama bir husranla karsilastim

https://www.youtube.com/watch?v=GG72YGonKUk

su video mesela alttada islemci olarak Intel core M 5y10c diye belirtilmis islemci hizi ise 2.00 ghz denmis heralde turbo boots taki hizi

intelin web sayfasi

http://ark.intel.com/products/85234/Intel-Core-M-5Y10c-Processor-4M-Cache-up-to-2_00-GHz

Processor Base Frequency 800 MHz
    Max Turbo Frequency 2 GHz
    olarak verilmis hizi

bendeki islemci ise bir garip

bendeki pc Lenovo yoga 3 11 inch

ogrenmek istedigim islerciler farklimi yada ayni ise bu performans farki neden videodaki fps lerin yarisini bile alamiyorum

• 1) Bu bir laptop seni üzmek istemem ama işlemcin yetse dahi laptoplardaki klasik ısınma sorunu ve diğer parçaların durumu da önemli. Videodaki makine (laptop herhalde cahiliz biraz) içerisindeki diğer bileşenlerden seninkinden farklı olabilir. Videodaki pc yeni alınmış olabilir, sizinki eski olabilir. Yani biraz açman lazım mevzuyu, bilgi vermen gerek.

ilk resim 1994 ken oyundan cikinca 800 e sabitlenmis gozukuyor.

acaba fazla isinmasini onlemek icin lenova power management tarsi bir programla hizisabitlemis olabilirmi?

@Spycho kardesim keske bilerek yorum yapsan kendinde demissin bu konularda cahiliz diye bildigin birsey varsa buyur basimiz ustunde yerin var ama boylede sallanmazki

• Hocam günümüzdeki nerdeyse bütün işlemciler (biostan ayarını kapatmadıkça)Yükteyken tam hız çalışır boştayken hız düşürüp hem daha az ısınma hem dha az güç tüketimi hem daha az fan sesi duymamızı sağlar oyundayken bakmanız gerek hızına

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: qaanx

Hocam günümüzdeki nerdeyse bütün işlemciler (biostan ayarını kapatmadıkça)Yükteyken tam hız çalışır boştayken hız düşürüp hem daha az ısınma hem dha az güç tüketimi hem daha az fan sesi duymamızı sağlar oyundayken bakmanız gerek hızına

hocam onu zaten biliyorum benim ogrenmek istedigim videodaki intel sayfasindaki ve bendeki islemci hizlarinin hic birinin birbirine uymamasi isimler ayni hizlar farkli yazilmis

---------normal turbo
    videoda 1.00 2.00
    bende 0.80 1.00
    intelde 0.80 2.00

birde fark ettigim birsey var bendeki islemci tersine calisiyor bosta iken cpu-z 2000 MHz gosteriyor oyuna girince dusuyor 800 e
    pc ozelliklerindede bende 0.8 e 1.0 yaziyor nasil 2000 MHz ye cikiyor anlamadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozgyur -- 25 Mayıs 2015; 4:37:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlemcinin yapısı masaüstündeki i3 yapısına benzer 2 çekirdek 2 sanal çekirdeği bulunuyor.Sanırsam işlemciyi zorlasan render gibi işlemlerle yada sağlam oyunlarda 800 mhz ısınma durumuna göre max 1 ghz hızda çalışıyor.Oyunlarda anlık yük durumlarına göre 2 ghz kadar çıkıyor anlaşılan burda ters bişey yok gibi.

Oyundan az fps alma sıkıntısına vereceğim tavsiye oyuna girmeden evvel güç seçeneklerinden yüksek performansı seçmen olur.Yüksek performans modunda grafik işlemci bölümüde en yüksek performansa ayarlı olsun intel hd grafik panelindende bu ayarı yap.Prizde kullanmıyorsan oyun oynarken Hd grafik panelinde bir bölüm var ordan maksimum pil ömrünü seçme maximum kaliteye kaydır çubuğu gpu hızını düşürebilir.Birde 3b seçeneklerindeydi galiba orda modlar var işte kaite dengeli falan orda Başarım modunu işaretle uygulama ayarlarını kullan pasif yap fpslerin artması gerek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer videodadki.markadan farklıysa bilgisayarın az ısınma olsun diye hızını düşürmüş.olabilirler ya da videodaki overclock yapmıştır

Aldigim HD4830 Sorunlu mu bi bakin
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

İşlemcinin yapısı masaüstündeki i3 yapısına benzer 2 çekirdek 2 sanal çekirdeği bulunuyor.Sanırsam işlemciyi zorlasan render gibi işlemlerle yada sağlam oyunlarda 800 mhz ısınma durumuna göre max 1 ghz hızda çalışıyor.Oyunlarda anlık yük durumlarına göre 2 ghz kadar çıkıyor anlaşılan burda ters bişey yok gibi.

Oyundan az fps alma sıkıntısına vereceğim tavsiye oyuna girmeden evvel güç seçeneklerinden yüksek performansı seçmen olur.Yüksek performans modunda grafik işlemci bölümüde en yüksek performansa ayarlı olsun intel hd grafik panelindende bu ayarı yap.Prizde kullanmıyorsan oyun oynarken Hd grafik panelinde bir bölüm var ordan maksimum pil ömrünü seçme maximum kaliteye kaydır çubuğu gpu hızını düşürebilir.Birde 3b seçeneklerindeydi galiba orda modlar var işte kaite dengeli falan orda Başarım modunu işaretle uygulama ayarlarını kullan pasif yap fpslerin artması gerek

Zaten prizde ve full ayarlarda oynuyorum. Tavsiye için teşekküt

Dikkatimi çeken birşey var bilgisayar boşta iken full güç çalışıyor 2000 mhz gösteriyor cpuz ama oyuna girince 800 e düşüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: speedyrazors

Eğer videodadki.markadan farklıysa bilgisayarın az ısınma olsun diye hızını düşürmüş.olabilirler ya da videodaki overclock yapmıştır

Hocam modeller farklıda işlemci aynı zaten fansız çalışan bir model sıcaklık farkı olsun 10 derece adam 60 fps ben 15-20 fps alıyorum bu saçma farkın olması imkansız.

Orijinalden alıntı: soryy

quote:

Orijinalden alıntı: speedyrazors

Eğer videodadki.markadan farklıysa bilgisayarın az ısınma olsun diye hızını düşürmüş.olabilirler ya da videodaki overclock yapmıştır

Hocam modeller farklıda işlemci aynı zaten fansız çalışan bir model sıcaklık farkı olsun 10 derece adam 60 fps ben 15-20 fps alıyorum bu saçma farkın olması imkansız.

Fansız bir işlemciden pek bişey beklememek lazım o Video yanıltıcı olabilir arkadaşın bilgisayarında hd3000 var mw1 i en düşük çözünürlük ve detayda anca oynuyor

Neyse yatayım artık. olmadı yarın linux kurup test edicem inşallah bilen biri çıkar yarına kadar

Ama işlemcide bir dengesizlik kesinlikle var gibi boştayken yavaş çalışcagına tam hız çalışıyor oyuna girince düşüyor.

Güç seçeneklerinden ;

Ayarla. Güç Seçeneklerinden Yüksek Performansa girip bir daha dene oyunda.

Bak cpu hızı olayını sana söle açıklayım gerçi bu işlemci yeni çıktı ama. Şimdi işlemci zaten gerçekten zorladığında yani 2 çekirdek ve 2 sanal çekirdeği kullanırsa oynadığın oyun veya uygulama 800 mhz de çalışır. Galiba bide max turbo gibi bir olayı var ısınmaya göre 1 ghz kadar çıkıyor ama onu tam anlıyamadım. 2 ghz denilen olay işlemcinin mesela oynadığın oyun işlemcinin 1 çekirdeği kullanıyor işlemci diğer çekirdeği kapatıp tek çekirdeği mesela 800 mhz yada 1 ghzdan 2 ghz hıza aşırtıyor oyun tek çekirdek kullandığı için daha fazla performans versin diye. Masaüstü boştayken işlemcinin 2000 mhz çalışmanın sebebi günlük kullanımda genelde 1-2 çekirdek kullanıldığından yapcağın işlemler hızlı olsun diye 2 ghz hızda çalışıyor. Güç seçeneklerinden Dengeli moda alıp programları falan kapatıp biraz boşta bırak aleti büyük ihtimal tamamen boştayken 300-500 mhz arası çalışır.Büyük ihtimal durum böledir.Anlattığım gibi değilse Biostan bakmak lazım ama o ayarlar genelde biosta olmuyor benim n2920 laptopumda yok mesela anakartlık bir durum olur yani.

• Up

[simage]
    http://i.imgur.com/FC855QK.png[/simage]

bu fotografta 10 dk tf2 oynadiktan sonar oyunu ilk actigim 2-3 dk guzel oynuyom 25-30 fps sonar dusuyor 10 lara islemcinin durmasiyla galiba kirmizi cizgiden gorulebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozgyur -- 28 Mayıs 2015; 2:07:08 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.