Şimdi Ara

İşlemci hızı nereden bakılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
18.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar,uzman dostlar ..işte size uzmanlık bir durum :
    Masaüstünden bilgisayarım simgesine sağ tıklayıp özelliklere baktığımda "genel" sekmesinde Makinanın özelliklerini görüyorum..
    Acer system,Mobile AMD Semprom(tm),Processor 3300+2.00GHz,448MB RAM..fiziksel adres uzantısı şeklinde okuyorum..
    Sorum şu..bu makinayı alırken işlemci hızının 1.66 MHz olduğunu hatırlıyorum vede bazen yukarıda 2.00 GHz okuduğum yerde 1.60,1.76GHz gibi değerler de okuyorum..bunun anlamı nedir acaba?İşlemci kafasına göre bazen 1.60 bazende 2.00 Ghz de mi çalışıyor?
    Konu hakkında bilgi verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

• İşlemci üzerinde akıllı çalışma sistemi olmalı.Mesela benim laptop default dururken en düşük hızda çalışıyor yani 800 mhz.Yükte ise 1800mhz ve 1900mhz oluyor.Bu şekilde hem enerjiden tasarruf hemde ısıdan tasarruf sağlıyor diye düşünüyorum
  • bios ayarlarına girmeyi denedinmi:s
  • Hayır denemedim çünki biz daha o konulara gelemedik..Şaka bir yana yapılacakları adımlar şeklinde yazabilirseniz bir denerim..Sağolun ilginiz için.
  • "feyizu" arkadaş olay ozkanozdemir239 in dediği gibi. Yeni nesil işlemciler güç tasarrufu yapma için işlemci boştayken (zorlu uygulama çalışmazken) çalışma hızını düşürür ve enerji tasarrufu sağlar. Yukarıdaki yazdığına göre işlemcin 2.00 Ghz. Ama dediğim gibi boştayken hızını azaltıyor. Bir sorun yok yani.
  • arkadaşalr bendede tek bir ghz yazmıyor. şöyle geune intel (r)cpu 2.00ghz tekrar 2.00 ghz 2 gb ram yani o ikisi toplam mı? neden ikii kere yazılı ben nette gittiğimde sadece bir ghz yazıor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.