selamlar şuna karar vermeye çalışıyorum. 2.5ghz işlemcili 5400rpm de çalışan hd li bir notebook mu daha iyi performans sağlar? yoksa 2.4ghz işlemcili 7200rpm de çalışan hd li bir notebook mu daha iyi performans sağlar?
ofis uygulamaları ve oyunlar olarak performansları değerlendirebiliriz
teşekkür ederim arkadaşım fikrin için...
başka fikrini paylaşmak isteyen?? :)
2.4 ghz 7200 rpm daha performanslıdır. 100 ghz lik fark anlaşılmaz zaten 2.4 de cok yuksek bir hiz.
quote:
Orjinalden alıntı: istblacken
2.4 ghz 7200 rpm daha performanslıdır. 100 ghz lik fark anlaşılmaz zaten 2.4 de cok yuksek bir hiz.
teşekkürler arkadaşım.. beni tek düşündüren şey bu 3mb 6mb cache meselesi.. ne işe yarar bilmiyorum.. +100 mhz +3mb cache ne gb ekstra performans sağlayabilir bana
İşlemcide cache bellek öenmli unsurlardandır.PErformansa direk etki eder.2,5 ile 2,4 arasında frekans olarak 100mhz olsada 2,5 gbhz intel işlemcilerde cache bellekte büyüyor bundan dolayı biraz performasn farkı olacktır ama önemli değil yani 7200rpm hdd daha baskın çıkar bu durumdan..
bence en mantıklısı bu tarz bir laptop alacak paranız olduğuna göre 2.5ghz ve +3MB L2 cache den faydalanmak için bu bilgisayarı alıp harddiskini harici bir 7200 lük harddiskle değiştirmek.bilgisayarın kendi içindeki harddisk de usb harddisk kutularına takılıyor bildiğim kadarıyla.böyle birşey yaparsanız tadından yenmez olur
quote:
Orjinalden alıntı: Odysseus347
bence en mantıklısı bu tarz bir laptop alacak paranız olduğuna göre 2.5ghz ve +3MB L2 cache den faydalanmak için bu bilgisayarı alıp harddiskini harici bir 7200 lük harddiskle değiştirmek.bilgisayarın kendi içindeki harddisk de usb harddisk kutularına takılıyor bildiğim kadarıyla.böyle birşey yaparsanız tadından yenmez olur
valla açıkcası anlayamadım ne demek istediğinizi... ya da siz beni yanlış anladınız
ben bu bilgisayarı 2.5ghz ve 7200 rpm hd ile de alabilirim.. ama sadece ekstra 100$ vermek istemiyorum.. kendime bi limit koydum ve bu limite ulaşmanın 2 yolu var ya 2.4ghz ile 7200 rpm ya da 2.5ghz ile 5400 rpm