Şimdi Ara

İşlemci hızı mı daha önemli HD RPM mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    şuna karar vermeye çalışıyorum.
    2.5ghz işlemcili 5400rpm de çalışan hd li bir notebook mu daha iyi performans sağlar?
    yoksa
    2.4ghz işlemcili 7200rpm de çalışan hd li bir notebook mu daha iyi performans sağlar?

ofis uygulamaları ve oyunlar olarak performansları değerlendirebiliriz

• teşekkür ederim arkadaşım fikrin için...

başka fikrini paylaşmak isteyen?? :)
  • 2.4 ghz 7200 rpm daha performanslıdır. 100 ghz lik fark anlaşılmaz zaten 2.4 de cok yuksek bir hiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: istblacken

2.4 ghz 7200 rpm daha performanslıdır. 100 ghz lik fark anlaşılmaz zaten 2.4 de cok yuksek bir hiz.

teşekkürler arkadaşım.. beni tek düşündüren şey bu 3mb 6mb cache meselesi.. ne işe yarar bilmiyorum.. +100 mhz +3mb cache ne gb ekstra performans sağlayabilir bana
  • İşlemcide cache bellek öenmli unsurlardandır.PErformansa direk etki eder.2,5 ile 2,4 arasında frekans olarak 100mhz olsada 2,5 gbhz intel işlemcilerde cache bellekte büyüyor bundan dolayı biraz performasn farkı olacktır ama önemli değil yani 7200rpm hdd daha baskın çıkar bu durumdan..
  • bence en mantıklısı bu tarz bir laptop alacak paranız olduğuna göre 2.5ghz ve +3MB L2 cache den faydalanmak için bu bilgisayarı alıp harddiskini harici bir 7200 lük harddiskle değiştirmek.bilgisayarın kendi içindeki harddisk de usb harddisk kutularına takılıyor bildiğim kadarıyla.böyle birşey yaparsanız tadından yenmez olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

bence en mantıklısı bu tarz bir laptop alacak paranız olduğuna göre 2.5ghz ve +3MB L2 cache den faydalanmak için bu bilgisayarı alıp harddiskini harici bir 7200 lük harddiskle değiştirmek.bilgisayarın kendi içindeki harddisk de usb harddisk kutularına takılıyor bildiğim kadarıyla.böyle birşey yaparsanız tadından yenmez olur

valla açıkcası anlayamadım ne demek istediğinizi...
    ya da siz beni yanlış anladınız

ben bu bilgisayarı 2.5ghz ve 7200 rpm hd ile de alabilirim.. ama sadece ekstra 100$ vermek istemiyorum.. kendime bi limit koydum
    ve bu limite ulaşmanın 2 yolu var
    ya 2.4ghz ile 7200 rpm
    ya da 2.5ghz ile 5400 rpm

hangisi daha performanslı olur onu merak etmiştim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ikiside önemli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.