Şimdi Ara

Islemci Fiyatlari Ne zaman Düsecek ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

X2 FX yada pentiumun yuksek seviyeli islemcilerinin ne zaman fiyatlarinin uygunlasacagini sormak istedim

bazi arkadaslar uc bes aya kadar inecek diye dusunuyor bu konuda somut bir bilgi varmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ET 7 -- 5 Şubat 2006 22:17:26 >

• Bunu kimse önceden bilemez hatta şirket yetkilileri bile. Nedeni ise her an rakibi takip etmek gerekir, piyasanın durumu da önemli.
  • Eylülde düşer tahminen..
  • üzüleceksin ama amdnin fx yada intelin ee modellerinin fiyatları düşmez. daha doğrusu fiyatları düşmesinin pek imakanı yok az üretiliyorlar. pahalı olsun diye üretilen işlemciler bunlar bunların fiyatı düşmez hiçbir zaman. örneğin fx55 ilk çıktığında 1000 dolar civarındaydı fx57 çıkınca 800dolara düştü şimdi de fx60 çıktı belki 700 dolara iner ama oradan sonra piyasadan kaybolur. mesela fx 53ün 200 dolara düştüğünü gördün mü.?
    ama x2ler amdnin yeni platformu çıkınca düşecektir diye tahmin ediyorum. söz gelimi yeni platform çıkınca x2 3800 (3-4 aya kadar yani) 200 dolar civarına iner diye düşünüyorum. yani iner inşallah
  • 3800 200 dolara mı düser zor gözüküyor zaten amd fanlarının intele laf ederken amd nin de fiyat indirmemesine gıcık oldugu kesin.
  • pentium D 2,26 lar çıkacak diye bir haber okumuştum. fiyatı 200$ ın altında olacakmış. öyle bişey olursa tek işlemcilerin fiyatı düşecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: beorn26

pentium D 2,26 lar çıkacak diye bir haber okumuştum. fiyatı 200$ ın altında olacakmış. öyle bişey olursa tek işlemcilerin fiyatı düşecektir.

Çok dandik kıytırık bişi olur o ya,onu alcağına insan gider 630 veya 640 alır ,daha iyi de yapar, çünkü aynı anakarta hem 6 serisi hemde o D 2.26 lar takılır zaten , hele de dediğin gibi tek çekirdekliler ucuzlayacaksa 630-640-650 bunlar taş gibi işlemciler bence!!! Yanılıyor muyum???

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ewet dual 2.26 işlemci yerine 3.2 lga tek çekirdek almak daha iyi ama dual 2.8 mi 3.2 tek mi derseniz dual 2.8 tabekide.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: All_Eyez_On_Me

ewet dual 2.26 işlemci yerine 3.2 lga tek çekirdek almak daha iyi ama dual 2.8 mi 3.2 tek mi derseniz dual 2.8 tabekide.....

E tabiiki de , orası kesin canım,birbirine yakın mhzlerde çift çekirdek seçilir yinede ama beni düşündüren bişi daha var bu 6xx serilerinde HT desteği var ama D serisi çift çekirdekli pentiumlarda yok , anca XE serisi çift çekirdeklilerde var ama onun da şuan 1 modeli var ve 1000$ 'ın üzerinde , yani yanına yaklaşılmaz.Aslında hem HT ,hem de çift çekirdek olsa tatından yinmicek bence. Şimdi haksız mıyım?

• Düşme genelde yeni bir model geldiğinde bir önceki modelde olur,tabiki rakip firmalarada bağlı.

Ayrıca firmalar yeni ürünlerde performans / fiyat oranında yeterli olamadıkları içinde eski modeller yenilere nazaran daha iyi oluyor.
  • işlemci fiyatlarının aniden dustugu gorulmemiştir ve 5-6 ay icindede 30-35 dolardan fazla fark edecegini sanmıyorum
  • Amd gecen gün dual core islemcilerinin bi kısmında (yanılmıyorsam 3800+) 30 dolarlık indirim yaptı.Ama Türkiye

de kar etmek v hızlı köseyi dönmeek istiyenler bunu 2-3 ay sonra fiyatlara yansıtır.Yakında düser ama ne kadar

düsecegini bilemiyorum.

Dürüst çalışmayan v tüketicinin yanında olmayan firmalara
  • ust uç işlemcilerin fiyatları hiçbir zaman 700 dolardan aşşa dusmez... diğer işlemcilerde yenisi çıkıp yayılmaya başladığında hafif hafif dusmeye başlarlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

quote:

Orjinalden alıntı: beorn26

pentium D 2,26 lar çıkacak diye bir haber okumuştum. fiyatı 200$ ın altında olacakmış. öyle bişey olursa tek işlemcilerin fiyatı düşecektir.

Çok dandik kıytırık bişi olur o ya,onu alcağına insan gider 630 veya 640 alır ,daha iyi de yapar, çünkü aynı anakarta hem 6 serisi hemde o D 2.26 lar takılır zaten , hele de dediğin gibi tek çekirdekliler ucuzlayacaksa 630-640-650 bunlar taş gibi işlemciler bence!!! Yanılıyor muyum???

çiftlerin yapısına pek bakmadım,nasıl çalışıyor bilmiyorum ama işlemci gibi buslar da çiftse 630 a tercih ederim 2.26 çift çekirdekliyi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.