Şimdi Ara

İşlemci fanı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işlemci e2200. stok fan, oc ile 2.8ghz yapıyorum orthosla yüklendiğimde 70+ dereceye çıkıyor. Sizden 35 40 liraya f/p ürünü sessiz ve iyi soğutan fan tavsiyesi istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiberay -- 25 Nisan 2010; 23:54:07 >

• Yok mu yahu uygun fan önerecek. bütçeyi aşıp XIGMATEK HDT-S1283 yolu gözüküyor o zaman.
  • Hocam Noctua'nın ürünlere bakabilirsin oldukça sessizler diye duymuştum tavsiye ederim.
  • XIGMATEK asla önermem kimseye fanı aşırı derecede sesli çalışıor.
  • Hadi ya tamda xigmatek alma sürecindeydim. Ne kadar sesli olabilirki 12cm fan. 50 lira civarında önerebileceğiniz soğutucu var mı?

çomak parmak, pek uygun birşey bulamadım hem limiti aşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiberay -- 26 Nisan 2010; 22:51:06 >
  • XIGMATEK DARK KNIGHT modelini aldım hemde en kaliteli olanı ama feci yaaa,stok fan bile yanında o kadar sessiz ki,anında götürdüm geri verdim.

ZALMAN CNPS10X FLEX aldım pasif soğutucu
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-cnps10x-flex-cnps10x-flex-intel-lga77511561366-amd754939940am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45167

2 adette cooler master 12cm fan aldım,falar o kadar sessizki arada çalışıyormu die pc ye bakıyorum.hiç ses yok,sanki pc çalışmıyor.
    kesinlikle soğutucu olarak zalmanın yukarıda söylediğim modeli ve fan konusunda da cooler masterden asla ve asla şaşmıcaksınız

• anladım ancak limiti bi hayli aşıyor zalman. stok fandan iyi performans sergileyecek fiyatı uygun fan yok mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci soğutucu tavsiyesi
    2 hafta önce açıldı
    işlemci tavsiyesi
    9 ay önce açıldı
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 775 için arıyorsan cooler masterin var
    geçen hafta arkadaşıma aldık,sıfır ses
  • link veya model verebilir misiniz.
  • Xigmatek in 92cm ik modelini kullanıyorum. amd X2 2.3 ghz, voltaj artırmadan 2.56 ghz de kullanıyorum. 1 saat orthos ile tam yükte 44 derece de stabil kasam mikro-atx , kasada92cm lik eksoz fanı var o kadar, harici akran kartı yok.işlemci soğutucu fanı en düşük olan 1250 rpm de dönüyor işlemciyi 44 derece de tutarken. PSU nun fanından işlemci soğutucunun sesini duymuyorum.
    Senin almayı düşündüğün 12 cm lik modelin daha sessiz olması lazım.hem fanı hem de soğutucu bloğu daha büyük. Xigmatek Darknight kullanan arkadaş bios tan akıllı fan yönetimini açmamıştır , fan tam devir olan 2200 rpm de dönüyordur onun için sesli gelmiştir, yoksa 1000 rpm de dönen 12cm lik fan ses yapmaz.
    Hdt 1283 ü al eğer kasan da yeterince yer varsa, ayrıca o soğutucuyu takmak için (diğer birçok büyük boy soğutucuda olduğu gibi) anakartı yerinden sökmen ve backplate takman gerekecek. 92 cm lik HDt 963 ise backplate gerek kalmadan takılabiliyor. Malzeme kalitesi olarak çok iyi olmadığını söylemekle beraber fiyatını hakeden ürünler diyebilirim. dediğim gibi HDt-963 de işini görür diye düşünüyorum ama garanti olsun istersen ve az da olsa uğraşmayı göze alırsan hdt-1283 modelini de alabilirsin. işlemci soğutucuyu takarken çok az bir macun sür ve onu hem işlemci hem de soğutucu tabanına güzelce yay mont etmeden önce. Ayrıca bios tan da akıllı fan yönetimi ayarlarını da yap.

• Teşekkürler öneriniz için düşünüyorum bakalım xigmatek.
  • ''fan tam devir olan 2200 rpm de dönüyordur onun için sesli gelmiştir, yoksa 1000 rpm de dönen 12cm lik fan ses yapmaz.''
    demişsiniz ama 12 cm lik cooler masteride direk taktığımda 2200rpm de çalıştır ve gram ses çıkarmadı,bence ürünü alıp bu tarz ayarlarla uğraşıp düşük devirde çalıştırmakdansa cooler master almalı en yüksek devirde bile ultra sessiz bir şekilde çok daha soğuk olacak biçimde kullanmak daha mantıklı.
  • Bu arada bilgi açısından Hdt-1283 de backplate takılmadan intel push to pin şeklinde, Darkknight backplate ile takılıyor.
    İncelemek istersen;

Hdt-1283

Darkknight
  • O yönden takıp çıkarması kolay. Bugün alıyorum hdt 1283 yorumlarınız için teşekkürler.
  • bende bugün dediğim zalman ürünü aldım, resimleri diğer bölümde paylaştım

http://forum.donanimhaber.com/m_34959425/mpage_1/f_/key_//tm.htm#34959425
  • o.c mu yaptım pek anlamadım ama yaptım 1-2 şeyi sizlerle paylaşıp sizlerden akıl almak istedim.
    resimleri sizlerle paylaşıyorum,ordaki değerlerin ne anlama geldiklerini detaylı olarak belirtirseniz eğer yanlış bişi yaptıysam hemen düzeltmek isterim.
    şimdiden herkeze çok teşekkürler.

http://www.yukleresim.com/images/jkog4jg11zr6885n1lh2.png

http://www.yukleresim.com/images/c4ogughncy4tzhrekmp.png

• İşlemci volt değerleri ve mhz değerinin değiştiği bölüm var volt değerleri normal, yaptığınız değişikliği söylerseniz daha fazla yardımcı olunabilir.
  • 2. linkte 133 mhz'i 140mhz yaptım sadece
    1. linktekinide i5 750 den i7 860 yaptım
  • 1.sinde i7 860 ayarlarına getiriyor olabilir yani 200mhz artırma fazla değil
    2.sinde 7mhzlik bir artış 140mhz kaçla çarpılıyor toplam ve bu işlemci mhzsi mi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.