Şimdi Ara

İşlemci fanı hızı hk ;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, sistemimde işlemci fan hızını istediğim gibi ayarlayamadım bi türlü. Aşağıdaki görselde görüleceği üzere cpu fan kontrolü modunda 3 seçenek var. Bunlardan otoyu seçince fan hızı ayarlarını yapsam dahi farketmiyor çok gürültülü çalışıyor. Mesela fan hızı kontrolünü manuel yapıyorum ve fan hızını %10'a düşürüyorum fakat hiçbişey farketmiyor aynı hız ile dönmeye devam ediyor. Yine aynı şekilde pwm seçtiğimde de gereksiz bir hız ve gürültüyle çalışıyor. Sadece fan kontrolü modunu Voltaj olarak seçince sessiz çalışıyor. Fakat bu seferde fan üzerinde bulunan led bazen yanıyor bazen sönüyor. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı acaba?


    Anakart modelim Gigabyte S2H. İşlemci fanı direkt cpu fan girişine bağlı


    İşlemci fanı hızı hk ;

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • @kungfu @leon-x @yamaci1771 sizlerin bu konu hakkında bir fikri var mı acaba? Sizleri etiketledim çünkü aklıma gelen forumdaki bilgili kişiler sizlersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cpu fan modunu PWM seçince m.üstünde boşta ki sıcaklık ve fan deviri nedir ? Bir de hangi işlemci ve anakart çipseti nedir tam yazabilir misin.

  • LEON-X kullanıcısına yanıt

    B450m S2H anakartım işlemci 3600 soğutucu ise Dark Freezer x94. Fakat bundan önce cooler master sıvı soğutmada da aynısı geçerliydi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120mm fanlı modellerden almış olsaydınız keşke soğutucuyu, bu fanlar da PWM desteğinin olduğu şüpheli gibi, aksi halde anakartta hiç bir şey yapmadan sadece PWM seçmeniz yeterli olurdu, sıcaklığa göre devirlerini otomatik ayarlardı anakart ve en düşük 800rpm'de dönerek çalışır ki bu da çok sese neden olmaz.


    Artic marka 92mm fanlı soğutucu kullanmıştık arkadaşımda sorunsuz PWM kontrolü sağladık üstelik çok eski bir sistemdi yani, ürün Teknobiyotik'e ait onlara bir sorun bence hangi marka-model fan kullanmışlar o soğutucuda sitesinde bir bilgi yok sadece PWM 92mm fanlı demişler.


    Anakartın PWM desteği açıkça belirtilmiş zaten.



    İşlemci fanı hızı hk ;




  • LEON-X kullanıcısına yanıt

    Hocam şöyle; pwm yapınca ses konusunda sıkıntı yok zaten. Sorun sadece bu şekilde fan üzerindeki ledler yanmıyor. Çok önemli değil fakat merak ettim açıkçası neden böyle olduğunu. Pwm dışında oto veya voltajı seçince fan ayarını ne kadar düşürürsem düşüreyim işe yaramıyor ama pwmde bu şekilde değil.

  • PWM çalışıyor sanırım doğru mu anladım ? Fan işlemci sıcaklığına göre devrini ayarlıyor ?


    Ledlerin yanması ile ilgili sıkıntı sanırım fan devri düşünce kısılıyor yükselince canlanıyor, bu da fan ile alakalı bence, örnek vermem gerekirse Akasa Infinity kasamda ki 3 ledli fanı analog kontrolcüye bağladığımda devirleri kısınca ledlerin parlaklığı da düşüyordu.


    @S.Soylu

  • LEON-X kullanıcısına yanıt

    Evet pwm çalışıyor. Dediğiniz gibi olabilir çünkü pwm seçili iken %100 yapınca fan ayarı ledler yanıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.