Şimdi Ara

İslemci dahil olmak uzere butun parcalari islak mendille sildim. monitor klavye farede isik yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dun bilgisayarimin cok tozlandigini fark ettim. Bu tozlanmalrin bilgisayarin kasmasina neden olabilecegini dusundum. Zaten son zamanlarda asiri kasma vardi. Neyse bi guzel islak mendille sildim tum parcalari. İslemci fani ve islemcide dahil. Daha sonra calistirmak icin tum kablolari taktim.bilgisayari aciyorum fan calisiyor fakat. Mouse klavye monitor vs ne kadar isik gelmesi gereken yere isik gelmiyor. Ne olmus olabilir ? Gider ayak islemciyi mi yaktik ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• xds789 X kullanıcısına yanıt
    Eksik bir kablo kalmıştır muhakkak. İşlemci tam oturmamış olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslemciyi cikarmadim. İslemci fanini cikarip fani ve islemcinin ustunu sildim sadece. Ayrica internette biraz arastirdim termal macun olmasi gerekiyormus. Ben oyle biseye rastlamadim. Sıkınti bundan kaynaklanabilir mi ?

• trewdx kullanıcısına yanıt
    Bu arada cevabiniz icin tesekkurler

• Adını ve pin Sayısını unuttum tarif etmeye çalışayım işlemci fanının sol üst tarafında 4 veya 6 pinlik bir giriş olacak o kabloyu takmadın muhtemelen takmadığın zaman fanlar falan çalışır ama sistem çalışmaz

• Up

• quote:

Orijinalden alıntı: Chosniel_TR

Adını ve pin Sayısını unuttum tarif etmeye çalışayım işlemci fanının sol üst tarafında 4 veya 6 pinlik bir giriş olacak o kabloyu takmadın muhtemelen takmadığın zaman fanlar falan çalışır ama sistem çalışmaz

+1

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Dediginiz sey hard diske mi uzaniyor. Fotograf atmaya calistim atamadim. harddiske uzanan bi kablo var takili. Eger buysa takili. Degilse baska kabloya rastlamadim zaten

Yok işlemci fanının kablosunu yanliş takmış olabilirsiniz onu bir kontrol edin. Dogru yere taktiginizdanda iyice emin olun. Birbirine benzeyen bir kaç yer var cunku anakartta. Bide son ihtimal ankart üzwrindeki 24 pinli ve 4 veya 8 pinli bir bağlanti daha olacak onlarida bi daha kontrol edin. Ekran kartı ramler yerinden oynamıs olabilir onları tekrar çikar tak yapın. Çalışması lazım.

Neyse yardiminiz icin tesekkurler. Biraz bakayim olmazsa bilgisayarciya goturecez son çare.

• Psu dan anakarta gelecek eve gideyim de resmini atayım benim anakarttan

Öncelikle işlemci ile soğutucu arasına termal macun sürmeniz gerekir, yoksa ısı aktarımı yeterli olmaz ve işlemcinin aşırı ısınmasına yol açar. Onun dışında, güç kaynağından direk olarak çıkan 4 tane kablo olacak takmanız gereken;

1/- HDD ve Dvd writer'ı bağlayacağınız kablo, takılı demişsiniz zaten.
    2/- Ekran kartına takacağınız, üzerinde PCI yazan 6 veya 4 pinli kablo/kablolar
    3/- İşlemcinin yanındaki, üzerinde ATX yazan güç girişine takacağınız, aynı şekilde üzerinde ATX yazan kablo
    4/- 20+4 pin connectorü, bu da genellikle ramlerin yanındaki 20pin girişine takılır, bazılarında ek olarak yanındaki 4pin kablosu da bağlanır.

Eğer hepsi eksiksizse, ve hala aynı sorunu yaşıyorsanız, ekran kartınızın durumu pek iyi olmayabilir Bir daha hiçbir elektronik parçayı ıslak mendille temizlemeyin

• Psudan direk anakarta taktigin bir guc kablosu olcak anakartin sol ust kosesinde o takili mi ? Termal macun yok diye bilgisayarin acilmamasi soz konusu olmaz sadece termal macun yok diye sen bilgisayari kullanirken bilgisayar asiri isinir ve kendini kapatir.Sen kablolari tekrar kontrol et.

• eğer herşeyi doğru takıp yaptığını düşünüyorsan.ramları çıkar ve düzgün sıkı bir şekilde tak .Çoğu zaman ramdan dolayı oluyor
  • Bu silme işlemini yaparken güç kablosu takılı ve psu açık moddamıydı.Islak mendil olmasa bile,statik elektrikten anakart yakan çok kişi olmuştur.Kabloları yine de kontrol et hocam,eğer hepsi takılı,fan çalışıyor ve sistem açılış sesi gelmiyorsa ilk söylediğim ihtimalin olması muhtemel.
  • Kir$of K kullanıcısına yanıt
    Fise takili degildi bilgisayar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.