Şimdi Ara

Sanirim ekran karti yandi pc'ye elektrik gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar bugun bilgisayarin icini temizliyim dedim parcalari söktüm geri taktim fakat pc acilmadi ve hic elektrik gelmiyor..su an bios pilini cikardim bekliyorum elektrigin bosalmasini.. F panelini yanlis taktim diye tahmin ettim ama kullanici klavuzuna bakarak takmistim ordanda bi sorun olucagini sanmiyorum.. Akliniza gelen birsey varsa yardim edin lütfen, vize haftasi bilgisayarin olmamasi cok kötü oldu

Bilgisayarınıza hiç bir şekilde elektirik gelmiyorsa, mutlaka anakart üzerinde bulunan Güç girişlerinde yada power tuşu bağlantısında bir yanlışlık yapmış olabilirsiniz..

Öncelikle anakart üzerinde bulunan güç konnektörünü kontrol edin, yerine sağlam bir şekil de oturduğuna emin olun..

Şayet kasa power tuşu kablosunu yanlış pine taktıysanız sorununuzun kaynağı bu olabilir.. Bir çok anakartın üzerinde Led bulunmakta, anakartınızın üzerinde Led varsa, bu Led yanıyor mu?

Dilerseniz bir tornavida ile, power bağlantısına temas da bulunun bakalım sonuç ne olacak?
  • bu ekran kartıyla alaklı değil benim başıma gelmişti kasayı senin gibi söküp takarken sadece birtane kondansatörü yerinden oynattım anakrtı yaktı.komple değişmek zorunda kaldım.ve durum senin gibiydi anakrt üzerinde güç devrelerine elektirk geliyordu ama çalışmıyordu bilgisayarcı arkadaşıma verdim saolsun 1 hafta ilgilendi olmayacak dedi beraber yeni sistem topladık.sende çöyle bir durumda olabilir işlemci yerine tam oturmuşmu çalışmaz buda başıma geldi,ramlar tam slotlara yerlşmeli.ekran kartı usulunce takın birde ledlerin takıldığı soketleri (power düğmesi,rest düğmesi v.s) doğru yerlere taktınızmı kullanıcı klavuzuna göre bunları gözden geçirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Bilgisayarınıza hiç bir şekilde elektirik gelmiyorsa, mutlaka anakart üzerinde bulunan Güç girişlerinde yada power tuşu bağlantısında bir yanlışlık yapmış olabilirsiniz..

Öncelikle anakart üzerinde bulunan güç konnektörünü kontrol edin, yerine sağlam bir şekil de oturduğuna emin olun..

Şayet kasa power tuşu kablosunu yanlış pine taktıysanız sorununuzun kaynağı bu olabilir.. Bir çok anakartın üzerinde Led bulunmakta, anakartınızın üzerinde Led varsa, bu Led yanıyor mu?

Dilerseniz bir tornavida ile, power bağlantısına temas da bulunun bakalım sonuç ne olacak?

Konnektörü tam olarak oturttum ondan eminim.. Anakartım ma785gt ud3h maalesef üzerinde led yok

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

bu ekran kartıyla alaklı değil benim başıma gelmişti kasayı senin gibi söküp takarken sadece birtane kondansatörü yerinden oynattım anakrtı yaktı.komple değişmek zorunda kaldım.ve durum senin gibiydi anakrt üzerinde güç devrelerine elektirk geliyordu ama çalışmıyordu bilgisayarcı arkadaşıma verdim saolsun 1 hafta ilgilendi olmayacak dedi beraber yeni sistem topladık.sende çöyle bir durumda olabilir işlemci yerine tam oturmuşmu çalışmaz buda başıma geldi,ramlar tam slotlara yerlşmeli.ekran kartı usulunce takın birde ledlerin takıldığı soketleri (power düğmesi,rest düğmesi v.s) doğru yerlere taktınızmı kullanıcı klavuzuna göre bunları gözden geçirin.

kullanıcı klavuzuna göre taktım f panelini..İşlemciyi sökmedim bugün yerinden onda bi sorun olcağını sanmıyorum

• Peki,

Arkadaşım en güzeli sen sistemi uzay kuruluma geçir. Donanımları teker, teker dikkatlice yerlerine tak ve o şekilde sistemi çalıştırmayı dene bakalım.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

Arkadaşlar gereken ilgiyi göstermiş, hocam ekran kartından ziyade sis sistemi doğru topladığınızdan emin iseniz ana kartınızda bir sorun olabilir.

Sistemi tam olarak topladım ilk defa yapmıyorum zaten bi yanlışlık olduğunu sanmıyorum..Bakalım pili çıkarttım bekliyorum birazdan dediklerinizi yapıcam

Peki,

Arkadaşım en güzeli sen sistemi uzay kuruluma geçir. Donanımları teker, teker dikkatlice yerlerine tak ve o şekilde sistemi çalıştırmayı dene bakalım.

uzay kurulumu dediğin sistemi komple söküp tekrar takmaksa bugün 3 defa yaptım onu :)
    Sanırım anakartı yaktık heralde bana öyle geliyor

Uzay kurulum; donanımlarınızı masa üzerinde montajını yapıp çalıştırmak anlamına gelir.

Sisteminiz de statik elektirklenme oluşmuş ise, sistem açılmayabilir. Bu nedenle, sistemi uzay kurulumda denemek gerekir. Montaj yaparken de, statik elektrik oluşmaması için Ameliyat Eldiveni kullanırsan, bu riski aşmış olursun.

Hayır,

Uzay kurulum; donanımlarınızı masa üzerinde montajını yapıp çalıştırmak anlamına gelir.

Sisteminiz de statik elektirklenme oluşmuş ise, sistem açılmayabilir. Bu nedenle, sistemi uzay kurulumda denemek gerekir. Montaj yaparken de, statik elektrik oluşmaması için Ameliyat Eldiveni kullanırsan, bu riski aşmış olursun.

Hocam eyvallah ilgilendiğin için ama burası öğrenci ameliyat eldiveni falan ne arar burda :))))) plastik masa üzerinde montaj yaparım ama eldivensiz :))

O şekilde yap bakalım.

Peki,

O şekilde yap bakalım.

Anakart yanmış olabilir mi peki ? Benim bildiğim anakart yansa sistem yada fanlar çalışır diye biliyorum

Ama tam olarak neresine gelmiştir bilemeyiz, anakart üzerinde gözle göremediğimiz elemanlar çok. Bu yüzden her olasılığı denemen gerekiyor, denemelerin sonuç vermezse anakart arızalanmıştır.

Elektronik bu, ne zaman nerede arıza yapacağı belli olmuyor maalesef. Tamamen şans işi diyelim biz.

Ama ihtimal olarak düşük.

Korktuğunuz başınıza geldi sanırım, anakartı bir servise verip test ettirmeniz gerekiyor.

Hani diyeceğim, acaba sorun Power Supply de mi?

Ama ihtimal olarak düşük.

Korktuğunuz başınıza geldi sanırım, anakartı bir servise verip test ettirmeniz gerekiyor.

power supplye kabloyu takarken cızır cızır ses geliyor ama elektrik yok

İlk olarak farklı bir Güç kablosu, farklı priz ve son olarak farklı bir Power Supply ile deneme yap.. Baktın sonuç alamıyorsun, anakartı bir servise götürüp arıza tespiti yaptır.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.