Şimdi Ara

işlemci bozuk olursa PC açılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pc açılırken 1 uzun 3 kısa sinyal veriyor. görüntü gelmiyor onboard vga ve harici vga var ikisindede görüntü yok

ramleri denedim ayrı ayrı başka pc de denemedim ama aynı pc ded tek denedim olmadı.

anakartı söktüm işlemciyi çıkardım celeron 2.4 üstünce macun silik bir şekilde vardı temizledim acaba sorun CPU da olabilir mi ? başka pc de denemem zor ?

büyük ihtimal anakartta sorun var. yavaş yavaş iniyorum Olmazsa anakartı değiştircem

• Yapay Zekanın Yanıtı

İşlemci Bozuksa PC Açılır mı?

İşlemci, bir bilgisayarın beyni olarak görev yapan ve sistemin tüm işlemlerini yürüten hayati bir bileşendir. Bir işlemci arızası, bilgisayarın düzgün çalışmasını engelleyebilecek ciddi bir sorundur.

İşlemci bozulursa, bilgisayarın açılıp açılmayacağı, sorunun türüne ve bilgisayarın diğer bileşenlerine bağlıdır. Bazı işlemci arızaları bilgisayarın hiç açılmamasına neden olurken, bazıları ise bilgisayarın açılmasına ancak düzgün çalışmasına engel olmasına neden olabilir.

Bilgisayarın Açılmaması Durumu:

İşlemci tamamen arızalıysa, bilgisayarın açılmaması muhtemeldir. Bunun nedeni, işlemcinin sistemin temel işlevlerini gerçekleştirmek için gerekli olmasıdır. İşlemci arızası, bilgisayarın BIOS'una erişmesini ve işletim sistemini yüklemesini engelleyerek bilgisayarı açılamaz hale getirir.

Bilgisayarın Açılması Ancak İşlevsel Olmaması Durumu:

İşlemcide kısmi bir arıza varsa, bilgisayar açılabilir ancak düzgün çalışmayabilir. Bu durumda, bilgisayar aşağıdaki sorunları yaşayabilir:

• Rastgele kilitlenmeler ve yeniden başlatmalar
    • Yavaş performans ve gecikmeler
    • Grafik kartı sorunları
    • Mavi ekran hataları

Sonuç:

İşlemci bozulursa, bilgisayarın açılıp açılmayacağı arızanın türüne bağlıdır. İşlemci tamamen arızalıysa, bilgisayarın açılmaması muhtemeldir. Kısmi bir arızada ise bilgisayar açılabilir ancak düzgün çalışmayabilir. İşlemcinde herhangi bir sorun olduğundan şüpheleniyorsan, bilgisayarını güvenilir bir teknisyene götürerek kontrol ettirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1 uzun 3 kisa uyari ekran kartlariyla alakali bir sorundur.
    Harici ekran kartinizi sokup onboard olan olan ile acmayi denediniz mi?
  • hariciyi sökmeden denedim görüntü almayı. bide söküp deneyim
  • denedim olmadı. anakart sorunlu çöpe mi atsam tamire değer mi ?
  • Sorun anakartta olsa sinyal vermez ayrıca sinyal vermesine rağmen ekrana bios ekranı gelmiyorsa verdiği sinyal notlarından anlaşıldığı gibi ekran kartında bir problem olduğudur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Sorun anakartta olsa sinyal vermez ayrıca sinyal vermesine rağmen ekrana bios ekranı gelmiyorsa verdiği sinyal notlarından anlaşıldığı gibi ekran kartında bir problem olduğudur...

HARİCİ ekran kartını çıkardım onboard ga dan görüntü alamadım. sinyal sesi aynıydı. dediğin doğru değil.
  • harici yi söktükten sonra biosu sıfırlamayı dene bazı bioslar ob kartı ilk seferde algılamıyor
    ve e kartı hatası veriyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşlemci'nin bozuk olduğunu açılışta dıt dıt sesinin gelmeyişinden anlaşılır ha ille bozuk değil yerine oturmaz , pinler yamulabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkrts

quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Sorun anakartta olsa sinyal vermez ayrıca sinyal vermesine rağmen ekrana bios ekranı gelmiyorsa verdiği sinyal notlarından anlaşıldığı gibi ekran kartında bir problem olduğudur...

HARİCİ ekran kartını çıkardım onboard ga dan görüntü alamadım. sinyal sesi aynıydı. dediğin doğru değil.

Bunu ben söylemiyorum anakartın söylüyor ,diyorsun ki anakartın dediği doğru değil...
  • Yaw arkadasim anakartin arizali iste yada ramlerin madem ekran kartini onboard a aldin hala goruntu alamadi isen. cunku o sinyali islemci olmadan alamazsin yada arizali iken... hani burada insanlar sana yardim etmeye calisiyo sen isi yokusa suruyosun... makinende islemcin saglam. ramlerini kontrol et. ramlerin saglam ise ya slot yollarin yandi yada anakartinda daha buyuk bir ariza var vs vs ...
  • estağfirullah arkadaşım. cevaplarınız için teşekkrüler. ama dediklerinizi uyguladım. ramleri çıkardım uyarı sesi değişti.
  • o zaman sunu yap. ramlerini tekrar tak. biosunu sifirla. onboard ekran kartini tekrar dene...
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

o zaman sunu yap. ramlerini tekrar tak. biosunu sifirla. onboard ekran kartini tekrar dene...

görüntü gelmiyor. dediğinini nasıl yapacağım
  • yaw biosu sifirlayacaksin. pil in yakinlarinda cmos jumper yazan bir kisim bulmalisin. bununla biosunu sifirlayacaksin. sonra goruntuyu almayi denersin.. birde baska bir guc kaynagi denemende fayda da var tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

yaw biosu sifirlayacaksin. pil in yakinlarinda cmos jumper yazan bir kisim bulmalisin. bununla biosunu sifirlayacaksin. sonra goruntuyu almayi denersin.. birde baska bir guc kaynagi denemende fayda da var tabi.

dediğini deneyecem bu arada pili çıkarıp takmayı denedim jumper a da bakacam
  • pili cikarip gucu kestin mi? elektrik olmadan pili cikarip 15dk beklemek gerekir minimum. jumper bunu beklemeden guc kesmeden yapma yontemidir. anakartin kitapcigina bakin. orada detaylı gosterilir.
  • farklı bioslarda bip kodların anlamı başkadır anakartın biosu nedir award biosda video kart sorunu ami bioslarda ram sorunu anlamına gelir. takılı birden fazla ram varsa teker teker ramleri deneyip açmaya çalışın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.