Şimdi Ara

İşlemci boşta 80 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemci boştayken çekirdekler 75 80 arası geziyor.E.kartı 45 ve diğerleri normal sizce ne yapılmalı ekstra 1 fan çözer mi yoksa işlemci için ayrıca birşey mi yapmak lazım

cpu için 5 değer var hangisi neyi ifade ediyor acaba ?

buda genel sıcaklıklar
     İşlemci boşta 80 derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zBrave -- 3 Haziran 2013; 16:40:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zBrave

İşlemci boştayken çekirdekler 75 80 arası geziyor.E.kartı 45 ve diğerleri normal sizce ne yapılmalı ekstra 1 fan çözer mi yoksa işlemci için ayrıca birşey mi yapmak lazım

cpu için 5 değer var hangisi neyi ifade ediyor acaba ?

buda genel sıcaklıklar
     İşlemci boşta 80 derece

2 yol var gibi macunu kuruduu icin oyle olabilir.
    oyuzden yeni termal macun alip surun
    yada yeni bir islemci sogutucusu alin derim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• boşta bu sıcaklıklar yüksek büyük ihtimal toz doldu soğutucu içerisine
  • Bir servise götüreyim o zaman :) teşekkürler
  • o ne öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

o ne öyle

N'oldu :)
  • Boşta 80 geçmiş olsun diyim artık ne diyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu 70 derece!!!
    15 yıl önce açıldı
    80 derece anakart sıcaklığı
    11 yıl önce açıldı
    İşlemci 95 derece !
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bayadır gidiyo sıcaklıklar artınca 3 5 derece daha fazla ısınmaya başladı sapıtmıştı ama şimdi iyi gidiyo maşallah bu sıcaklıkla, sınav derdim var atayım derdimi sonra verecem servise şimdilik idare ediyoruz 70 80

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zBrave -- 4 Haziran 2013; 17:39:02 >
  • Boşta 70-80 ise yükte 100 ü geçiyordur, ekstra fanı kasa içinde nereye koyarsanız koyun işlemciye pek bir etkisi olmaz, büyük ihtimalle ya macun miyadını tamamlamış yada kasayı falan devirdiyseniz fan klipsleri yerinden çıkmıştır, fansız gibi çalışıyor nerdeyse.
  • Max kaç dereceye kadar sıkıntı yapmaz(zaten res çekmiyo mu kendine sıkıntı olduğunda o yüzden kullanmaya devam ediyordum bi süre birşey olmaz diye) şuan böyle kullanıyorum yüklenmiyorum sadece internet için kullanıyorum ama aciliyeti var mı uzun süredir böyle gidiyordu zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zBrave -- 4 Haziran 2013; 20:52:44 >
  • quote:

Max kaç dereceye kadar sıkıntı yapmaz(zaten res çekmiyo mu kendine sıkıntı olduğunda o yüzden kullanmaya devam ediyordum bi süre birşey olmaz diye) şuan böyle kullanıyorum yüklenmiyorum sadece internet için kullanıyorum ama aciliyeti var mı uzun süredir böyle gidiyordu zaten

kullanmayin hocam yaziktir

• quote:

Max kaç dereceye kadar sıkıntı yapmaz(zaten res çekmiyo mu kendine sıkıntı olduğunda o yüzden kullanmaya devam ediyordum bi süre birşey olmaz diye) şuan böyle kullanıyorum yüklenmiyorum sadece internet için kullanıyorum ama aciliyeti var mı uzun süredir böyle gidiyordu zaten

işte heran elinde kalabilir diyeyim ozaman belki bırakırsın onunda bir kapasitesi bir canı var taştan yapılmıyorlar biliyorsunuz.
  • Sürekli yüksek sıcaklıkta çalışması sadece işlemci için değil anakart ve diğer donanımlar içinde zararlıdır, kısa vadede birşey olmasada uzun vadede donanımları emekliye ayırmak zorunda kalırsın.
  • o bilgisayar kapanmiyor mu ?

• O kadar vahim yani teşekkürler arkadaşlar tavsiyeleriniz için bu arada kapanıyor pc :D açtığımda min 60 dan başlıyor
  • quote:

O kadar vahim yani teşekkürler arkadaşlar tavsiyeleriniz için bu arada kapanıyor pc :D açtığımda min 60 dan başlıyor

Fanı bir kontrol et üstad, fanı hafif oynat sallanma varsa dişlerden biri oturmamış olabilir dişlere bastırarak oturtmaya çalış.
  • Servise verdim bugün aldım tekrar adam olduğunu söyledi eve geldim sıcaklıklar boşta 55 60 arası normal mi şimdi bu
  • Core2 Quad Q9300 (2.5GHz,1333MHz,6MB,LGA775) BOX

Tahmini Fiyatı 440Ytl

Soket Türü LGA 775
    Hız 2500 MHz
    Teknoloji 0.45 mikron
    Pin Sayısı 775
    L2 Ön Bellek 6144 KB
    Veriyolu Hızı (FSB) 1333 MHz
    Garanti Süresi 24 Ay

2.50 GHz Çalışma Frekansı
    45 nm Üretim Teknolojisi
    1333 MHz FSB
    6MB L2 Cache
    LGA775 Socket
    95W Güç tüketimi
    71.4°C Çalışma Sıcaklığı
    0.85V – 1.3625V Voltaj Aralığı

Quad Core
    Enhanced Intel Speedstep® Technology
    Intel® EM64T 1
    Intel® Virtualization Technology
    Enhanced Halt State (C1E)
    Execute Disable Bit 2
    Intel® Thermal Monitor 2

bi sitede bu verileri buldum 71 derece çalışma sıcaklıgı diyor intelin kendi sitesinde buna benzer açıklama var ama orda max sıcaklık gibi birşey söylüyor biri kontrol edebilir mi ? yükte 71 dereceyi bulur heralde ben fazla mı önemsiyorum bu sıckalığı normal mi şimdi anlaayamadım

buda intelin verileri:http://ark.intel.com/products/33922/Intel-Core2-Quad-Processor-Q9300-6M-Cache-2_50-GHz-1333-MHz-FSB

• yok mu cevap vericek normal sıcaklıkları bu mudur ?
  • quote:

yok mu cevap vericek normal sıcaklıkları bu mudur ?

İslemciyi stokmu o.c lumu kullanıyorsunuz buda önemli

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.