Şimdi Ara

İşlemci arasındakı nesil farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
14.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci arasındakı nesil farkı nedir? mesela intel i5 3.nesil diyorlar 3.nesilde l3 cache mi var sadece arasındakı fark nedir yani ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cetinkan -- 15 Haziran 2012; 23:25:46 >

• Mimari kullanılan elektrik ve ekran çipi değişiyor, haliyle üst nesil işlemci nanometre olarak daha küçük mimaride, daha az elektrik çeken, daha çok ilem gücüne sahip ve ekran çipi daha gelişmiş oluyor. Ayrıntıda daha çok fark var, nette ararsanız bol bilgi bulursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Mimari kullanılan elektrik ve ekran çipi değişiyor, haliyle üst nesil işlemci nanometre olarak daha küçük mimaride, daha az elektrik çeken, daha çok ilem gücüne sahip ve ekran çipi daha gelişmiş oluyor. Ayrıntıda daha çok fark var, nette ararsanız bol bilgi bulursunuz.

Mimari'de nm teknolojisinin çok önemli oldugunu biliyorum ama kafama takılan nesil yani 2.nesil ile 3 nesil cpu arasındakı fark ne araştırdım bulamadım o yüzden buraya konu açtım ( Googleda işlemcilerde nesil farkları diye arattım)Mimarı farklarını bende biliyorum
  • ivy bridge genel olarak sandy bridge %30 daha hizli calisiyor

ivy bridge hd4000 ekran karti olfukca guclu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 16 Haziran 2012; 3:29:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ejectx

ivy bridge genel olarak sandy bridge %30 daha hizli calisiyor

ivy bridge hd4000 ekran karti olfukca guclu

Teşekkürler biliyorum, aradığım cevap bu değildi ama yinede sağolun
  • mimarisi farklı l3 ile bi alakası yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 16 Haziran 2012; 18:09:45 >
  • Haa olay şu yani(sıralarını bilmiyorum tamamen sallama) 1.nesil sany bridge olurken 2.nesil lynfield 3.nesil ivy bridge, yani bunun gibi oluyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de şunu merak ediyorum. 1. nesil 2. nesil 3. nesil kodu numaraları nelerdir.

Mesela i5 uygun bi makina denk geliyo ama bilemiyosun eski nesil mi yeni nesil mi :(
  • ilk nesil bildiğim kadarıyla 3 hane rakam içeriyordu (i7 980 gibi), 2. nesilde 2xxx şeklinde, 3. nesilde 3xxx şeklinde numaralandığını biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

ilk nesil bildiğim kadarıyla 3 hane rakam içeriyordu (i7 980 gibi), 2. nesilde 2xxx şeklinde, 3. nesilde 3xxx şeklinde numaralandığını biliyorum.

bilgi için teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.