Bildirim
İşlemci arasındakı nesil farkı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Mimari kullanılan elektrik ve ekran çipi değişiyor, haliyle üst nesil işlemci nanometre olarak daha küçük mimaride, daha az elektrik çeken, daha çok ilem gücüne sahip ve ekran çipi daha gelişmiş oluyor. Ayrıntıda daha çok fark var, nette ararsanız bol bilgi bulursunuz. -
quote:
Orijinalden alıntı: 01myavuz
Mimari kullanılan elektrik ve ekran çipi değişiyor, haliyle üst nesil işlemci nanometre olarak daha küçük mimaride, daha az elektrik çeken, daha çok ilem gücüne sahip ve ekran çipi daha gelişmiş oluyor. Ayrıntıda daha çok fark var, nette ararsanız bol bilgi bulursunuz.
Mimari'de nm teknolojisinin çok önemli oldugunu biliyorum ama kafama takılan nesil yani 2.nesil ile 3 nesil cpu arasındakı fark ne araştırdım bulamadım o yüzden buraya konu açtım ( Googleda işlemcilerde nesil farkları diye arattım)Mimarı farklarını bende biliyorum -
ivy bridge genel olarak sandy bridge %30 daha hizli calisiyor
ivy bridge hd4000 ekran karti olfukca guclu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 16 Haziran 2012; 3:29:01 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ejectx
ivy bridge genel olarak sandy bridge %30 daha hizli calisiyor
ivy bridge hd4000 ekran karti olfukca guclu
Teşekkürler biliyorum, aradığım cevap bu değildi ama yinede sağolun -
mimarisi farklı l3 ile bi alakası yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 16 Haziran 2012; 18:09:45 > -
Haa olay şu yani(sıralarını bilmiyorum tamamen sallama) 1.nesil sany bridge olurken 2.nesil lynfield 3.nesil ivy bridge, yani bunun gibi oluyor ? -
evet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de şunu merak ediyorum. 1. nesil 2. nesil 3. nesil kodu numaraları nelerdir.
Mesela i5 uygun bi makina denk geliyo ama bilemiyosun eski nesil mi yeni nesil mi :( -
ilk nesil bildiğim kadarıyla 3 hane rakam içeriyordu (i7 980 gibi), 2. nesilde 2xxx şeklinde, 3. nesilde 3xxx şeklinde numaralandığını biliyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: 01myavuz
ilk nesil bildiğim kadarıyla 3 hane rakam içeriyordu (i7 980 gibi), 2. nesilde 2xxx şeklinde, 3. nesilde 3xxx şeklinde numaralandığını biliyorum.
bilgi için teşekkürler :)
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- salt okunur kaldırma
- modem lan ışığı yanmıyor
- server error in '/' application
- bu eylemi gerçekleştirmek için izne gereksiniminiz var
- bu bilgisayara bağladığınız en son usb aygıtı arızalı olduğundan
- ekran kartı yenileme tuşu
- internet yavaş
- windows sürümü öğrenme
- video boyutu küçültme
- telefon wifi bağlanmıyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X