Şimdi Ara

İşlemci 3.80 ghz ama 3.79 görünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce Vatan'dan i7 10700K işlemci satın aldım base clock olarak 3.80ghz bir işlemci ancak bilgisayarda özelliklerden baktığımda 3.79 ghz olarak görünüyor,msinfodan baktığımda da 3792 mhz olarak görünüyor. Aida64, throttlestop, cpu-z, userbenchmark, 3dfurmark hepsini yaptım bi problem yok gayet normal hatta normalin üstünde performans gösteriyor bios sürümü güncel, aşağıya sistem özellikleri ve fotoğrafları koydum bu problemi nasıl çözebilirim?

Sistem Özellikleri:
    İşlemci Intel(R) Core(TM) i7-10700K CPU @ 3.80GHz, 3792 Mhz, 8 Çekirdek, 16 Mantıksal İşlemci(msinfoda da 3792 mhz gösteriyor)
    Ram Gskill Ripjaws (2x8gb) 3000Mhz
    Anakart MSI MPG Z490 Gaming Plus
    Ekran Kartı MSI NVIDIA GeForce RTX 2070 Super Gaming X
    HDD:WD 1TB 64MB 7200RPM
    SSD:Samsung 860 QVO 1TB

İşlemci 3.80 ghz ama 3.79 görünüyorİşlemci 3.80 ghz ama 3.79 görünüyorİşlemci 3.80 ghz ama 3.79 görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merl1n -- 26 Eylül 2020; 15:13:37 >

• Bir sorun yok ortada, boşa kurcalama sistemi. O senin takıntın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KahveDüşkünü

Bir sorun yok ortada, boşa kurcalama sistemi. O senin takıntın.
    kurcalamayı seviyorum :D zaten işlemci ram ve ekran kartına oc denedim, hepsi kurcalandı yani :D işlemciyi 5.3 ghz a kadar O.C. ladım ama 3.79 olması canımı sıkıyor yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merl1n

kurcalamayı seviyorum :D zaten işlemci ram ve ekran kartına oc denedim, hepsi kurcalandı yani :D işlemciyi 5.3 ghz a kadar O.C. ladım ama 3.79 olması canımı sıkıyor yardımcı olursanız sevinirim

Alıntıları Göster
    Kendin söylemişsin işte 3.7982 vs diye bir frekansı varmış. Zaten standartı budur, net bir değeri asla göremezsin.
  • Takıntı...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşlemci bariz bozuk hocam, her an gidebilir. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler dalga geçin diye açmadım konuyu, belli ki çarpanlarda bi'şey var bunu nasıl fixleyebilirim diyorum boş yapıcak varsa direk yorum yazmasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merl1n kullanıcısına yanıt
    Dostum, testlerimi yaptım "normalden daha iyi performans" veriyor diyen sensin. Israrla sana bir problem olmadığı söyleniyor, bilgisayar mühendisi değiliz, fakat bu konuda en azından forumun bu kısmında takılan insanların belli bir bilgisi var değil mi? Daha fazla üstelersen insanlar dalgaya vurur. Doğru mu bu yapılan? Ben bilmem :) Olanı söylüyorum sadece, rahat ol ve bilgisayarının keyfini çıkar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JimmyCool1907

Dostum, testlerimi yaptım "normalden daha iyi performans" veriyor diyen sensin. Israrla sana bir problem olmadığı söyleniyor, bilgisayar mühendisi değiliz, fakat bu konuda en azından forumun bu kısmında takılan insanların belli bir bilgisi var değil mi? Daha fazla üstelersen insanlar dalgaya vurur. Doğru mu bu yapılan? Ben bilmem :) Olanı söylüyorum sadece, rahat ol ve bilgisayarının keyfini çıkar.
    güzel kardeşim bi problem olmadığını işlemcinin iyi olduğunu zaten ben söyledim, bu konuda yapılan boşlara gülemiyorum diyorum, yani "ısrarla sana bir problem olmadığı söyleniyor" kısmını zaten ben en baştan belirttim okuduysan, eski bilgisayarımda intel i5 4570 varken de aynı problem vardı bi süre sonra kendi kendine düzeldi, acaba bir yolu var mıdır diye düşünüyorum ve "alanında yetkili" biri varsa belki yorum yapar diye buraya da danışıyorum kendimi anlatabildiysem ne mutlu bana...

• 10700k 3.80 değil 3792 mhz zaten.
  • 3.79 yuvarlak hesapla 3.80 zaten sorun yok. Güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRhackSH

10700k 3.80 değil 3792 mhz zaten.
    kaynağınız varsa atabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merl1n

kaynağınız varsa atabilir misiniz?

Alıntıları Göster

işte microsoft 100 mhz tokat yapmış.q

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.