Şimdi Ara

Islak kekte sıcak savaş!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eti, Yargıtay 'Browni Eti'nin markasıdır' kararı aldı derken, Ülker ise, Yargıtay'ın kararında markaların benzediği hükmüne varıldığını bildirdi

Islak kekte sıcak savaş!

Eti ile Ülker arasında üç yıldır süren 'ıslak kek' davası, dün yeni bir boyut kazandı. Eti, Yargıtay'ın "Browni Eti'nin markasıdır, Browni ibareli marka tescil edilemez" hükmünü verdiğini açıkladı. Ülker'den yapılan açıklamada ise, "Yargıtay kararında hiçbir şekilde 'Browni, Eti'nin markasıdır' denilmemektedir" ifadesi kullanıldı.
    Eti'den yapılan açıklamada, şirketin 1986'da Browni markasını kendi adına tescil ettirdiği ve üç yıl önce de bu markanın rakip firmalar tarafından kullanımını önlemek amacıyla yargıya başvurduğu anlatıldı. Açıklamada şöyle denildi:
    "Eti'nin ilk marka başvurusundan itibaren diğer markalarında olduğu gibi Browni markasının da arkasında durarak sürdürdüğü hukuk mücadelesinde, 22 Mayıs 2007'de davayı ele alan Yargıtay 11. Hukuk Dairesi kararı Eti lehine sonuçlandırdı ve Ülker Çikolatalı Brownie marka başvurusunun iptaline karar verdi. Yüksek yargı, 556 sayılı Markaların Korunmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname gereğince aldığı kararla, 'Browni Eti'nin markasıdır, Browni ibareli marka tescil edilemez' hükmünü verdi. Bundan böyle hiçbir kuruluş 'Browni', 'Brownie' ve benzeri bir markayı ürünlerinde kullanamayacak."

Ülker: Davamız sürüyor

Ürettiği ıslak keki Brownie markasıyla piyasaya süren Ülker ise şu açıklamayı yaptı:
    "Browni markası hakkında verilen Yargıtay kararında hiçbir şekilde 'Browni, Eti'nin markasıdır, Browni ibareli marka tescil edilemez' denilmemektedir. Yargıtay kararında sadece Ülker çikolatalı Brownie markasının Eti Gıda'ya ait Browni markasına benzediği belirtilmektedir.
    Kararda Browni ibaresinin tek başına Eti adına tescil edilip edilemeyeceği hususunun bu davanın konusunu teşkil etmediği, bunun ayrı bir davada incelenmesi gerektiği belirtilmiştir. Bu yönde tarafımızca açılan dava, Eskişehir Asliye Ticaret Mahkemesi'nde halen devam etmektedir. Dolayısıyla Brownie markasıyla ilgili nihai karar bu davanın sonucunda verilecektir. Hukuki süreç halen devam etmektedir."

• Eti ye tam destek
    Ülkerden nefret ediyorum...
    Anladınız siz onu
  • ETİ Haklı!

Ülker her ne kadar gıda devi olsada hiç saygım yok! çünkü orjinal değil! hep b ir taklit! çin gibi!

Metro marsdan çalıntı!
    Rodeo snickerdan çalıntı
    coco star bounty den çalıntı
    cola turkasu RC colanın türkçeleştirilmişi!!!
    kekleri etiden çalıntı!

ayrıca kek konusunda eti birincidir! ülker onu geçemediği için hollandalo dancake ile anlaşıp kek üretiyor ama hala eti!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygurca -- 21 Temmuz 2007; 15:25:24 >
  • ben hayatımda ülker kadar adi marka görmedim, taklit olmayan birtane ürünü yoktur, her ürünün mutlaka bir yabancı orjinali vardır araştırın bulacaksınız, bunlar yüzünden ülke aşağılanıyor,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Triquetra

ben hayatımda ülker kadar adi marka görmedim, taklit olmayan birtane ürünü yoktur, her ürünün mutlaka bir yabancı orjinali vardır araştırın bulacaksınız, bunlar yüzünden ülke aşağılanıyor,

Şimdi cocostar 'ın aynısını daha önceden bounty yaptı diye Türkiye 'neden aşağılansın anlamadım.

Konuyla ilgili olarak şunu söylemek istiyorum. Eğer Yabancı bir dilde isimin daha hoş durduğunu düşünmekten vazgeçersek bizim için en hayırlısı o zaman olacaktır.

Ne olacaktı sanki birisi Islak kek, diğeri yaş kek deseydi.
    Ülkemiz kazanırdı. Browni deyince ne oluyor anlamadım. ha birde " punta kinte " var oda bunun aynısı ama " punta kinte " hangi dilde bir kelime onu bilmiyorum. :))

• bizim ewde hiç ülker ürünleri tüketilmiyor.çünqü sevmiyoruz.forever eti
  • Ülker fazla afkurmasın. Nazar etme ne olur çalış senin de olur f.f.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni soğuk sıkım zeytinyağı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar eti haklı ama ülker de biraz ezilmiş yani ıslak keklere genelde brownie denir yurtdışında....ama lisansını aldıysa ülker başka bi ad altında brownie tipi kek tanımıyla üretmelidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviAteş

quote:

ben hayatımda ülker kadar adi marka görmedim, taklit olmayan birtane ürünü yoktur, her ürünün mutlaka bir yabancı orjinali vardır araştırın bulacaksınız, bunlar yüzünden ülke aşağılanıyor,

Şimdi cocostar 'ın aynısını daha önceden bounty yaptı diye Türkiye 'neden aşağılansın anlamadım.

Konuyla ilgili olarak şunu söylemek istiyorum. Eğer Yabancı bir dilde isimin daha hoş durduğunu düşünmekten vazgeçersek bizim için en hayırlısı o zaman olacaktır.

Ülkemiz kazanırdı. Browni deyince ne oluyor anlamadım. ha birde " punta kinte " var oda bunun aynısı ama " punta kinte " hangi dilde bir kelime onu bilmiyorum. :))

anlamadım değil sen anlamak istemiyorum demelisin,
    sen bir ürünü oluşturup piyasa tarafından kabul görmenin kolay birşey olduğunumu sanıyorsun, peki ozaman yap bir üründe sür piyasaya, sana ait olsun yanlız kopya değil,

ülke elbet aşağılanıyor, adamın ürününü babanın malı gibi kopyalayıp üretirsen ve bundan para kazanırsan söyleyecek hiç bir sözün olmaz, o ürünü o aşamaya getirip yaratabilmek için firmalar onlarca yıllık deneyimini veriyor!

• quote:

quote:

O Kunta Kinte deil miydi? Eskiden Kunta Kinte adındaki bir zenciyle ilgili bi dizi varmış. Kölelik zamanlarında geçen. O zenciden gelme o kakaolu pastanın adı. :D

• quote:

sen bir ürünü oluşturup piyasa tarafından kabul görmenin kolay birşey olduğunumu sanıyorsun, peki ozaman yap bir üründe sür piyasaya, sana ait olsun yanlız kopya değil,

ülke elbet aşağılanıyor, adamın ürününü babanın malı gibi kopyalayıp üretirsen ve bundan para kazanırsan söyleyecek hiç bir sözün olmaz, o ürünü o aşamaya getirip yaratabilmek için firmalar onlarca yıllık deneyimini veriyor!

Yalnız soru şuydu, " Türkiye neden aşağılansın, onu anlamadım? " Senin cevabın, Ülkerin aşağılanması gerektiği yönünde.
    Ayrıca bounty 'i ben 21 yaşımda sadece Ankara'nın emek ilçesinde ki bir markette görmüştüm. Ondan sonrada tekrar başka yerlerde görmedim belki bir iki sefer daha denk gelmiştir ama yok, büyük marketlerde de yok, hiçbir yerde yok.

Demek ki diğer firma yeteri kadar tanıtım ve ürün dağıtımı yapamamış.

Hindistan cevizli çikolatayı ilk onlar buldu diye hep onlar kazanacak değil ya, bu çikolatanın çok kişi tarafından tutulacağını eti değil ülker gördü ve piyasaya hakim oldu diye buna bir sorunmuş gibi bakıyorsunuz.

Ülker'in isim tercihlerini çoğu zaman beğenmemişimdir. ( Ateş suyu isimli enerji içeceği hariç. )

Ayrıca ben garip bir milliyetçi anlayışına bakarım, Alacağım ürünün önce Türk şirketine ait olmasına, sonra isminin Türkçe olmasına bakarım.
    CocoStar 'a eş değer kalitede eti bir çikolata üretsin ama ismi Türkçe olsun onu tercih ederim.

• Ülker yöneticilerine sesleniyorum. Çok güzel bir cacık türü keşfettim. Gelin, delikanlı gibi isteyin; verecem telif haklarını falan.

Ama yok yok, siz onuda adam gibi yapamazsınız, elinize yüzünüze bulaştırırsınız. En iyisi boşverin bu CACIK işini, siz ikram serisini sürdürmeye bakın. Pekmezli ikram, ton balıklı ikram, soya fasulyeli ikram falan çıkarın..
  • ÜLKER İN TAKLİTÇİLİĞİ YARGI TARAFINDAN DA ONAYLADI!!!!
  • Bana ne yahu kim haklı kim haksız. Neticede ben bu keki alırken hangisi olursa olsun para veriyorum.
  • quote:

quote:

Yalnız soru şuydu, " Türkiye neden aşağılansın, onu anlamadım? " Senin cevabın, Ülkerin aşağılanması gerektiği yönünde.
    Ayrıca bounty 'i ben 21 yaşımda sadece Ankara'nın emek ilçesinde ki bir markette görmüştüm. Ondan sonrada tekrar başka yerlerde görmedim belki bir iki sefer daha denk gelmiştir ama yok, büyük marketlerde de yok, hiçbir yerde yok.

Demek ki diğer firma yeteri kadar tanıtım ve ürün dağıtımı yapamamış.

Hindistan cevizli çikolatayı ilk onlar buldu diye hep onlar kazanacak değil ya, bu çikolatanın çok kişi tarafından tutulacağını eti değil ülker gördü ve piyasaya hakim oldu diye buna bir sorunmuş gibi bakıyorsunuz.

Ülker'in isim tercihlerini çoğu zaman beğenmemişimdir. ( Ateş suyu isimli enerji içeceği hariç. )

Ayrıca ben garip bir milliyetçi anlayışına bakarım, Alacağım ürünün önce Türk şirketine ait olmasına, sonra isminin Türkçe olmasına bakarım.
    CocoStar 'a eş değer kalitede eti bir çikolata üretsin ama ismi Türkçe olsun onu tercih ederim.

kardeş ülker markası tabi öncelikle aşağılanır fakat zaten aşağılık bir firmanın aşağılanması benim umurumda bile değildir, ve dolaylı olarak ülkemiz aşağılanacaktır çünkü sonuçta bu ülkenin bir markasıdır ve kabak bizim başımıza patlayacaktır bundan kaçamazsın,

senin milliyetçilik anlayışına saygı duyarım fakat ürünün marka ve isimine gösterdiğin hassasiyetin aynısını asıl mesele olan içerik hakkındada göstermeni temenni ederim, zira asıl konu budur, ürünün üzerine türkçe isim yazmakla olmuyor maalesef ;)

ayrıca Bounty benim çevremde heryerde var, ve o kişi sana bu malı satmak istemiyor diye sen otomatikman kopyalama hakkında sahip olamazsın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triquetra -- 21 Temmuz 2007; 16:02:11 >

• quote:

ülker ürünlerinin Kanada'nın her süpermarketinde bulunduğunu biliyor muydun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: _VeNi_

quote:

Eeeee ?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _VeNi_

quote:

Eeeee ?

İhracaat yapıyor, sattığı her ürünün ülkemize faydası oluyor demek. Aynen bounty aldığınızda yabancı ülkelerin bundan kazançlı çıktığı gibi.

• Yav bir ideolojidir saplanmış gidiyorsunuz

ÜLKER'e düşmanız ! NEDEN ? E O YEŞİL SERMAYE

O zaman vurun, kırın, olmadı karalayın

ACIYORUM SİZE

ÜLKER'i seviyorum.Her ürünleri kaliteli...
    Etinin de keklerini ve bisküvilerini seviyorum...
  • Ülker CEO'suna sordular bir basın toplantısında:
    "Yeşil sermayeyle ilginiz olduğu söyleniyor?"
    Cevap düşündürücü:
    "Tek yeşil tanırım, o da Amerikan doları!"

Adam haklı, bu zihniyetin "GERÇEKTE" tanıdığı tek yeşil amerikan doları. gerisi imzamda konuşur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.