Şimdi Ara

İşitme engelliyim soruları alayım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hangi tarz müzik hakkında ne düşünüyorsun acaba ? mesela rapçilerin giysileri vs bunlar hakkında ne düşünüyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

quote:

Orijinalden alıntı: Karıncayiyen Yiyen Adam

bir duyu gidince baska duyular gucleniyormus, dogrumu?

mesela bizden daha uzagi falan gorebiliyormusun?

Benim gözlerde iyi görmüyor mesajını okuduktan sonra kulak zarıma sokacaktım pıçağı az kalsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Hangi tarz müzik hakkında ne düşünüyorsun acaba ? mesela rapçilerin giysileri vs bunlar hakkında ne düşünüyorsun

Rock müziğe aşinayım hocam :) Rap pek sevmiyorum çünkü anlamam çok zor oluyor sözlerini sadece kulağa güzel gelebiliyor :) Kıyafetleri müzikle uyuşuyor bence sıkıntı yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde işitmem de sıkıntı var 60 db nedeni yanlış antibiyotik kullanımı maalesef ama yapacak bir şey yok . Kök hücre ve gelişen ilaçları takip ediyorum bu konuda , gelişme var baya ama şimdilik net bir sonuç yok ama 10 yıl içinde bir çare bulunacagına da inanıyorum işitme cihazı konusunda da senle hem fikirim 0 ı gibi olmuyor kalabalık ortamlarda iyi performans göstermiyor sesler karışıyor ve görsel anlamda da çok hoşlanmıyorum.
    Bu arada bazı arkadaşlar işitme engelini sağırlık olarak sanıyor sanırım ama işitme engeli bir takım frekans ve sesleri duyamamaktır. İşitme cihazı kullanılınca normal insan gibi duyarsın. Gözü bozuk olanlar gözlük takıyor işitme engellilerde cihazı takıyor onun gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YazılımMühendisi

Yanlış bir bilgi.Gözlerim normal görüyor.Diğer tüm duyu organlarımdada üstün birşey yok malesef keşke olsa :)

bilgi yanlış değil de yorumlama yanlış.... şimdi beyin normal bir insanda gördüğüne duyduğundan daha fazla güveniyor ve onun dediği gibi yapıyor... Ama gözleri görmeyen bir insanın ikilemde kalacağı bir durum olmadığından direk sese odaklandığı için diğer duyu organları gelişmiş gibi bakılıyor. Aksine beyinin duyduğu güven artıyor.
  • duyabiliyormusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Traxen -- 19 Aralık 2014; 21:21:54 >
  • NO SS NO GÜVEN
  • Peki konuşmada sorun var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackkan

Peki konuşmada sorun var mı?

Evet konuşabiliyorum ama ses tonlarıyla sıkıntım var kızgın olsam bile sesimi yükselterek pek konuşamıyorum.geçen ses açıcı egzersizler yapayım dedm sonra sigara içtim sigaranın tadı çok iğrenç geldi zencefil gibi ne alakası varsa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Blackkan

Peki konuşmada sorun var mı?

Evet konuşabiliyorum ama ses tonlarıyla sıkıntım var kızgın olsam bile sesimi yükselterek pek konuşamıyorum.geçen ses açıcı egzersizler yapayım dedm sonra sigara içtim sigaranın tadı çok iğrenç geldi zencefil gibi ne alakası varsa

Sigarayı birakmanizi tavsiye ediyorum. Kalan hücreleri öldürebilir.

• Hiç mi duymuyon yoksa ses uzaktan mı geliyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Swonz

Hiç mi duymuyon yoksa ses uzaktan mı geliyo

Konuşan birisi kulağıma sesli biçimde konuşsa anca öyle duyarım.Duymama olayım belli frekansdaki sesleri duyamamam tamamen sağır değilim.İşitme cihazları sayesinde duyamadığım frekanslardaki sesleri duyabiliyorum.
  • Allah yardımcın olsun kardeşim.
  • Konusurken herhangi bi zorluk çekiyor musun. Çığlık sesi cihazını rahatsız ediyo mu. Bizim duyamayip cihazin duydugu frekansta sesler var mi. Dışarı çıkarken cihazi takmadigin oluyo mu yoksa hep cihazla beraber mi dolasiyosun. Cihaz takiliyken kulak içi kulaklik takabiliyo musun veya kulak dışı.

• quote:

Orijinalden alıntı: desertrose25

Hocam benimde bir kulağım hiç duymuyor doktora gittim sinirler ölmüş dedi ama müzik kulaklığı takınca sesi sonuna kadar açıyorum çok az bişe duyabiliyorum o zaman sinirlerim ölmemiş daha demek ki yoksa ben mi yanlış biliyorum bu konuda doktorlara pek güvenmiyorum ayrıca işitme cihazı almayı düşünüyorum sizce işe yarar mı galiba benim kulak zarım çökmüş tedavisi yok sanırım ama dediğim gibi işitme cihazı almayı düşünüyorum ama ne kadar işe yarar kullanımı falan nasıl hiç bilmiyorum

Bir odyologa git hocam kulaginin ölçümünü yapar sonra bir işitme merkezinden ayarlarını yaptırarak cihazını alabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Hocam geçmiş olsun öncelikle.

İşitme cihazının ne kadarını devlet karşılıyor acaba?

işitme cihazının teki 1.500-8.000 arası değişebiliyor kalite marka performans açısından devlet baba hangi fiyata alırsan al 420Tl'sini ödüyor.

tamamını vermeleri lazım. Dalga geçiyorlar sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desertrose25

Hocam benimde bir kulağım hiç duymuyor doktora gittim sinirler ölmüş dedi ama müzik kulaklığı takınca sesi sonuna kadar açıyorum çok az bişe duyabiliyorum o zaman sinirlerim ölmemiş daha demek ki yoksa ben mi yanlış biliyorum bu konuda doktorlara pek güvenmiyorum ayrıca işitme cihazı almayı düşünüyorum sizce işe yarar mı galiba benim kulak zarım çökmüş tedavisi yok sanırım ama dediğim gibi işitme cihazı almayı düşünüyorum ama ne kadar işe yarar kullanımı falan nasıl hiç bilmiyorum

KArdeş sinirlerin ölmesi için menenjit falan geçirmek lazım. Nasıl oldu sende?
  • beyin özürlüyüsüm soruları alayım
  • desertrose25 kullanıcısına yanıt
    Röntgene bakmadan sadece işitme testine bakarak anlayabiliyorsa, ya çok süper dünyaca ünlü bir doktordur, ya da seninle uğraşmak istemeyen boş bir doktordur. Bence ikincisi. Daha iyi bni doktora git bence.
  • quote:

Doğuştan sağ ve sol 85db olmak üzere işitme engelim var soruları alayım.İşitme engelliler hakkında bilmek istedikleriniz, merak ettikleriniz hakkında herşey sorabilirsiniz.

Hocam bize sürekli insanlar kelimelerle düşünür dendi hakikatende bir şey düşünürken sanki bir iç ses var, duyma oranı 0 olanlar nasıl düşünüyor çünkü hiç kelime duymamış oluyorlar?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.