Şimdi Ara

İşitme engelliyim soruları alayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğuştan sağ ve sol 85db olmak üzere işitme engelim var soruları alayım.İşitme engelliler hakkında bilmek istedikleriniz, merak ettikleriniz hakkında herşey sorabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bir duyu gidince baska duyular gucleniyormus, dogrumu?

mesela bizden daha uzagi falan gorebiliyormusun?

• Yanlış bir bilgi.Gözlerim normal görüyor.Diğer tüm duyu organlarımdada üstün birşey yok malesef keşke olsa :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karıncayiyen Yiyen Adam

bir duyu gidince baska duyular gucleniyormus, dogrumu?

Benim gözlerde iyi görmüyor mesajını okuduktan sonra kulak zarıma sokacaktım pıçağı az kalsın.
  • Hocam gaz çıkarmanın ses yaptığını ne zaman öğrendiniz?Öğrenene kadar başınızdan ilginç olaylar geçti mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

quote:

Orijinalden alıntı: Karıncayiyen Yiyen Adam

bir duyu gidince baska duyular gucleniyormus, dogrumu?

Benim gözlerde iyi görmüyor mesajını okuduktan sonra kulak zarıma sokacaktım pıçağı az kalsın.

• Ben iki kulağımdada işitme cihazı kullanıyorum bunlar sayesinde duyabiliyorum.Biraz zorda olsa anlayabiliyorum.Ama gürültülü ortamlarda hiç anlayamıyorum çünkü sesler birbirine karışıyor.Yani bu yüzden gaz çıkarma mevzusu ile karşılaşmadım.Ama hayal gücün iyiymiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİŞ HEKİMİYİM SORULARI ALAYIM
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: melfuranyus

kardeşimsin

Teşekkür ederim sende benim kardeşimsin
  • Tiplumda ve ozellikle kizlardan dislanma gordunmu

• İşitme cihazini ilk kullandığında ne hissettin

• Bazi kanallarda ekranin saginda çikan işaret dili yapan kadın. Sizin için çok bir şey ifade ediyor mu yani Anlatamadım tam olarak ama :)

• @SoğanlıPasta
    Televizyonda alt köşede duran kişi söylenenleri işaret diline tercüme ediyor.Duyması yada anlaması kötü olanlar işaret diliyle söylenenleri anlayabiliyor.Fakat ben işitme cihazları ile duyup anlayabiliyorum bu yüzden işaret dilini öğrenmedim ve gerek duymadım çok şükür normal iletişim yoluyla biraz zorda olsa anlaşabiliyorum :)

@Asosyal Pislik
    Şimdi her işitme engellinin konuşabilme kabiliyeti vardır fakat duyması kötü olanlar (işitme cihazı fayda etmeyen) yada geç farkedilenler çıkartmaları gereken sesi duyamadıkları için konuşmada sıkıntı yaşıyorlar.Benim durumum farklı ben doğuştan işitme engelliyim 3 yaşımda farkedilmiş ve direk okula başlamışım, İÇEM diye bir merkezde iyikide gitmişim diyorum yoksa anlama ve konuşma seviyem engelime göre bu kadar iyi olamazdı :)
    Sonuç olarak senden güzel okurum ama senden iyi duyamam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YazılımMühendisi -- 7 Aralık 2014; 8:39:05 >

• allah yardımcın olsun kardeşim
  • bahar gökkuş ne tatlı kadın yav
  • tanrıya inanıyor musun? seni bununla test ettiğine , bilim olmasa duyamazdın bile buna rağmen inanıyor musun?

konuyu baska yere cektim ama gercekten merak ediyorum
  • YazılımMühendisi Y kullanıcısına yanıt
    85 db kayıp ile dudak okumadan anlayamazsın,75 db var iki kulakta,kulak içi cihaz kullanıyorum 5 bin tllik,istersen 100 binlik cihaz al yine de dudak okumadan anlayamazsın.İşitme engellilerin en büyük sorunu grup muhabbetleri,okulda derste anlamamak,telefon,altyazisiz film dizi vs.Çok iyi dudak okuyucu olsanız bile yaptığınız dudak okuma tamamen tahmin ve hızlı düşünme üzerine kurulu olduğu için ancak %30'unu anlarsınız ama karşınızdaki kişi dişleriyle konuşuyorsa hiç dudak hareketi yoksa işte o zaman gg wp.Ben SAT'a girip CSUN,RIT veya Galladuet'e okumaya gideceğim,işitme engelli olup yurt dışında okumak isteyenler bu okulları araştırsın.

Edit ; Telde olduğum için link veremiyorum ama Transcense diye bir uygulama geliştiriyorlar telefon ekranında etrafınızdaki insanların ne konuştuğu altyazılı olarak anında gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLiqht -- 7 Aralık 2014; 13:49:32 >
  • Müslüman mısın peki merakımdan sordum sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: TheLiqht

85 db kayıp ile dudak okumadan anlayamazsın,75 db var iki kulakta,kulak içi cihaz kullanıyorum 5 bin tllik,istersen 100 binlik cihaz al yine de dudak okumadan anlayamazsın.İşitme engellilerin en büyük sorunu grup muhabbetleri,okulda derste anlamamak,telefon,altyazisiz film dizi vs.Çok iyi dudak okuyucu olsanız bile yaptığınız dudak okuma tamamen tahmin ve hızlı düşünme üzerine kurulu olduğu için ancak %30'unu anlarsınız ama karşınızdaki kişi dişleriyle konuşuyorsa hiç dudak hareketi yoksa işte o zaman gg wp.Ben SAT'a girip CSUN,RIT veya Galladuet'e okumaya gideceğim,işitme engelli olup yurt dışında okumak isteyenler bu okulları araştırsın.

Edit ; Telde olduğum için link veremiyorum ama Transcense diye bir uygulama geliştiriyorlar telefon ekranında etrafınızdaki insanların ne konuştuğu altyazılı olarak anında gözüküyor.

Hocam işitme cihazlarıyla duyabiliyorum ister inan ister inanma zorluk çektiğim doğru ama dudak okumayı bilmiyorum.öğrenmekde istemiyorum onun yerine nasıl daha iyi anlarım onun üzerine çalışmak istiyorum.kullandığım cihazda 7senelik yeni model falan değil öyle :)En büyük isteğim ingilizce konuşup anlamak umarım bunuda başaracağım.

Yurtdışında okumak isteyen engellilere destek oluyorlarmı burs falan veriyorlarsa bende okumayı çok isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YazılımMühendisi -- 7 Aralık 2014; 21:59:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• YazılımMühendisi Y kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun öncelikle.

İşitme cihazının ne kadarını devlet karşılıyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Hocam geçmiş olsun öncelikle.

İşitme cihazının ne kadarını devlet karşılıyor acaba?

işitme cihazının teki 1.500-8.000 arası değişebiliyor kalite marka performans açısından devlet baba hangi fiyata alırsan al 420Tl'sini ödüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.