Şimdi Ara

Isıtıcı Rezistans Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim bir projemde suyu kaynatmam lazım, ama suyun projenin dahilinde kaynaması gerekiyor. Yani projeye suyu kaynatacak bir sistem dahil etmem lazım. Bu işi yapmam için kettlelardaki sisteme benzer bir şeye ihtiyacım var. Sanırım bunu ısıtıcı rezistanslar sağlayabilir. Projede kullanımı şu şekilde olacak. Kaynar sudan etkilenmeyecek göl görünümlü bir kabın içinde yer alacak bu ısıtıcılar. Ben istiyorum ki kabloyu prize taktığım gibi su kaynamaya başlasın tıpkı kettle gibi. Ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. İnternette bu tip ısıtıcıların akvaryum ısıtılmasında kullanıldığını gördüm, bunu daha geliştirip suyu buharlaştıracak sıcaklığı elde etmek mümkün müdür?

•  Isıtıcı Rezistans Yapmak

Aslında aklımda olan şey tam olarak bunun gibi bir şey. Acaba yurtdışında satılıyor mudur bu ürün?
  • Bunu yapmak için bütçeniz nedir güç kaynağınız nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Bunu yapmak için bütçeniz nedir güç kaynağınız nedir?

Hocam biraz araştırma yaptım da, bu ürün yurtdışında çok yaygın. Sanırım benim yapmama gerek kalmadı.
    http://www.amazon.co.uk/Heroing®-Travel-Element-Immersion-Adapter/dp/B018JYLV6U/ref=sr_1_1?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1453654640&sr=1-1&keywords=travel+heater
    Misal şu ürünü alsam, işimi fazlasıyla görür herhalde. Sadece ihtiyacım olan dönüştürücü priz galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azor Ahai -- 24 Ocak 2016; 19:11:17 >

• Azor Ahai kullanıcısına yanıt
    Linki düzeltirseniz bakacağım

• Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Düzelttim.
    İsteğinizi karşılıyorsa güzel ürün 800w güç iiinizi görecek mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 volt ısıtıcı rezistans .
    17 yıl önce açıldı
    Konvektör ısıtıcı tavsiyesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İsteğinizi karşılıyorsa güzel ürün 800w güç iiinizi görecek mi

Bu işlerden pek anlamıyorum, 1 litre suyu kaynatacak güce sahip olması için kaç watt olması gerekiyor?
    Hocam işlemi hatırladığım kadarıyla yapayım da ilk sıcaklığı vermeniz lazım

• Siz yazana kadar ben 10 dereceden 100 dereceye getirdiğimizi ama hal değiştirmediğini düşünerek yazıyorum. Q=mct
    Kütle 1 litre den 1kg 1000 gram
    C si 1cal/cgr
    T de 100-10 dan 90
    Q=90000cal geliyor bu da 90kcal demek bu sa 0.105kw civarı gelir sizin ısıtıcı 1litre 10 derecedeki suyu 100 dereceye 7.5 dakika da getirir. İsterseniz işlemi açıkşarım bi ara

• quote:

Siz yazana kadar ben 10 dereceden 100 dereceye getirdiğimizi ama hal değiştirmediğini düşünerek yazıyorum. Q=mct
    Kütle 1 litre den 1kg 1000 gram
    C si 1cal/cgr
    T de 100-10 dan 90
    Q=90000cal geliyor bu da 90kcal demek bu sa 0.105kw civarı gelir sizin ısıtıcı 1litre 10 derecedeki suyu 100 dereceye 7.5 dakika da getirir. İsterseniz işlemi açıkşarım bi ara

O halde aşağıdaki ürün işimi fazlasıyla görecektir, teşekkür ederim cevabınız için.

http://www.hepsiburada.com/ats-1500-watt-daldirma-tip-su-isitici-090493-pm-hrmar090493

• Isı trasferi denen bi olay var. Su ısıtlılrken aynı zamanda dış etkilerle soğuyacaktır, tek hesap suyun ısıl sığası değil yani...

Yalnız suyu ısıtan rezistans ile buharlaştırma mümkün olmaz. Çünkü hem buhar ısı transfer özelliği değişir hem de ısıtıcı çalışma sıcaklığının çok üzerine çıkar.
    Öğrenciler için çocuk oyuncağı biçiminde iki elektrod ile suyu ısıtan bir su tası vardı. Karşılıklı iki elektrod olanı suya aynı zamanda elektroddan parçalar atar gibiydi. Bir de elektrodların karşılıklı iki disk olanı vardı onda sorun yoktu. Yani karşılıklı iki diske kabloları bağlayabilirsiniz.

Sudan etkilenmeyen paslanmaz çelik, aliminyum, bakır vb...
    Basit tip ısıtıcılar Türkiye de çok yaygın, kettle ın sadece ısıtıcısı da satılyor. Gerekirse bir de kuyruklu termostat takılır.

Isıtmak çok kolay ama buharlaştırmak ve kızgın buhar yapmak ayrı bir mesele...

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    Karşılıklı iki diske takarsa elektroliz yapar. Kaba bi hesap yaptım hal değişimini hesaplamadığımı da belirttim.

• Suyun komple buharlaşmasına gerek yok arkadaşlar, su kaynar hal aldıktan sonra bir miktar su tavanda yoğunlaşıp aşağıda damlalar halinde düşerse görsel anlamdan yeterli olur.
  • Sizin işinizi sis makinesi görebilir diye düşünüyorum.http://www.akvaryem.com.tr/Resun-MM-01-Sis-Makinesi,PR-2239.html
  • Medmarine tebrikler.... işin amacı söölenmiicnce ustalar uuaşıyo bööle!! Sprey yapılabilir halı yıkama makinalarındaki halıya püskürtme gibi.

Sayın Goktpc "kaba" hesabın yüzünden sonuç 10 kat değişik mi çıkıyo yoksa?? Bir nevi hesap yapmamış oluyosun. Hal değişim 540 ısıl Delta T 1..... sonra? Yani 7 kat fark var hesaplamadığın şeyde. Bir de kabın ısıtıcının ısıl sığası, ısı transferi vb kayıpları katınca sen bu hesapları boşver diyecek hale geliyoruz...

Karşılıklı iki disk takarsak elektroliz yapar??? O sizin kitaplarda yazar. Hani şu elzem Avrupa bilimadamlarının kitapları. Elektroliz olmaz su ısınır ve kaynar. O sırada iki baloncuk çıkıyorsa Orhan Gencebay dan "her güzelde bir kusur olur ammmma.." Karşılıklı disk ve ya elektrod ile rahatlıkla çalışan öğrenci kettla larını(tabi kettle denirse) kullandık. elektrod biçimli iki küçük ne idüü belirsiz metalde metal parçaları suya karışıyodu elektroddan ama disklide(paslanmaz çelik) herşey tamam...

Farklı birçok uygulama var ama tavandan su damlatmak için direk suyu pompalamak ve ya suyu tavana değecek bir yerde kısık olarak açmak da sorunu çözer.
    Damlataş diye yutturmicaksın di mi kimseye?

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sorunlu musun? Derdin ne? Ben yapabildiğim hesabı yaptım daha iyisibi yapıyosan yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gktupc -- 28 Ocak 2016; 19:58:44 >
  • öncelikle elektroliz basit bir işlem değildir. kullanılan iletkenlerin atomları pozitif ve negatif bir şekilde ayıracak, yani anot katot şeklinde farklı olması gerekir. suya 2 tane çelik plaka atarak, elektroliz yapılamaz. öyle bir şey olsaydı, basit kahve makinelerinden sürekli hidrojen ve oksijen çıkardı. bu cihazlar, yakın mesafedeki 2 plaka arasından geçen akımın, içinde bulundukları suyu ısıtmasıyla çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 28 Ocak 2016; 18:18:37 >
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler

• Mesajlar yine yok ortada...
    elektroliz dc de yapılır demiştim. Tartışmak doğruyu bulmak güzeldir, ayrıca tartışma var diye mesajları silmek çok yanlış. Silinmesi gereken birşey yoksa sırf tartışma var diye mesaj silinemez..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.