Şimdi Ara

Isınma Sorunu Ve Soğutucu Fan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Küçüklüğümden beri formu okurdum ve sorunlarımı hallederdim fakat bu sefer sorunumun cevabını bulamadım ve yazma kararı aldım. Laptop' um şu:
    HP 3151st XD517EA

İşlemci : AMD Phenom II N850
    İşlemci Hızı : 2,2 GHz
    Bellek : 6 GB
    Sabit Disk : 500 GB
    Ekran Belleği : 1 GB
    Ekran Boyutu : 15,6"
    Bellek Tipi : DDR3
    Model : XD517EA
    Ekran Özelliği : LED HP BrightView
    Grafik Tipi : ATI Mobility Radeon HD 5650

bu özellikler dışında henüz anlamadığım HD 4200 bir ekran kartı var.(düşük performansta kullanılıyor.)

İşte sorunum geçenlerde Connectify adlı programla ağ kurdum ve 4 bilgisayarı bana bağladım Ve Call of Duty 2'de multiplayer oynadık. Molada sıcaklığa bakayım dedim 95 derece ve laptop kapanmamıştı. Hemen açık uygulamaları kapatıp soğukhavada bahçede dolaşmaya başladım 50 dereceye kadar düşürüp içeri geçtim sıcaklık 75-80 arası kaldı oyun esnasında. Ama yinede aşağıda ki resimde gördüğünüz GPU2 fanı %30' da idi. %30' un üzerine çıktığını sadece 95 derecede gördüm. Ama aklıma takılan şu oldu GPU1 fanı niye hiç çalışmıyor ve GPU2 fan ı neden %30 un üzerine çıkmıyor? Hepinize teşekkürler. Ayrıca Söylemeyi unuttuğum Laptop 6 Aylık ve GTA IV ' te hiç bir sorun yaşamadım.
     Isınma Sorunu Ve Soğutucu Fan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neanderthalden -- 5 Kasım 2011; 13:36:24 >

• Bios güncellemese ile aşılabiliyordu bazı ekran kartılarında, üretici nasıl oluyor da unutuyorsa kartı max %30'a sabitliyor. Sizde bir bios ve ekran kartı güncellemesine bakın, ayrıca Ati Catalyst'den Performance sekmesinde Graphics Overdrive'i aktif edip manuel fan kontrol ayarlayabilirsiniz, umarım :)
  • ekran kartını sürekli güncelliyorum ama ilk defa laptop kullandığımdan bios güncellemesine korkuyorum. Masaüstü bilgisayarda çok rahattım istediğim şeyi yapıyordum korkmadan... dediklerinizi deniycem... acaba bios güncellemesi ile ilgili ayrıntılı bir bilgi var mı forumda?
  • ekran kartı programı AMD VISION engine control center... Pek dandik olmuş son güncellemelerden sonra verimi arttırmak için başka bir program varmı? ve o %30 arttırılırda %0 açsam sorun çıkar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neanderthalden -- 5 Kasım 2011; 17:31:10 >
  • Bios güncellemere genelde setup programları gibi win üstünden halledeiyor. Bios dosyasına bak ayrıntıları vardır.
  • Kendin kontrollü yapabilirsin, zaten fan ses yapar ona göre manuel ayarla.
  • bios güncellemesi yaptım ama fark yok... ati den de bi türlü beceremedim açıkçası...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.